REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Fost secretar de stat în Ministerul Internelor, în atenția DNA

Fost secretar de stat în Ministerul Internelor, în atenția DNA

Replica API 18 februarie 2017 | 01:48 388

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul

PETRACHE MARIAN, la data faptelor secretar de stat în Ministerul Internelor și Reformei Administrative și președinte al organizației județene a unei formațiuni politice, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de:

- luare de mită,

- șantaj.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2008, inculpatul Petrache Marian, în calitățile menționate mai sus, în schimbul neîndeplinirii atribuțiilor legale, a primit de la primarul unei comune din județul Ilfov (martor în cauză) foloase necuvenite ce au constat în achitarea contravalorii unor sejururi în Monte Carlo ( 17.681,84 lei) și în Saint Moritz (39.625,67 lei).

De asemenea, la solicitarea inculpatului, martorul a plătit organizației politice, suma de 10.000 euro, fără să primească vreun document justificativ pentru banii respectivi.

Foloasele necuvenite au fost obținute de inculpatul Petrache Marian prin constrângerea martorului, pentru ca primul să nu dispună subalternului său, prefectul județului Ilfov, emiterea ordinului de întrerupere a mandatului de primar.

Anterior, pentru a-și înmatricula un autoturism în București, primarul și-a schimbat domiciliul, aspect care ar fi constituit un motiv de încetare a mandatului.

Inculpatului Petrache Marian i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

"Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", se arată în comunicatul DNA.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
in urma cu 5 ani fratele cucuvelei mov a luat spaga de la complexul turceni si are dosar la sorsa. asta nu-l rezolva. ma doare in cur de petrache sau altii. creau ca justitia in romania sa fie cinstita nu sa umble dupa cai verzi pe pereti. pentru nestiutori maartorul care a facut denuntul este acum membru PNL
0
0
la Mangalia d-nu Radu primarul as face de cap platind bani grei la avocati din gasca lui pe te miri ce tampenii si mai cxa nu recupere-za cat cheltuieste in loc sa se ocupe de prosperitatea localitatii si nivelul de trai al localnicilor, minte ca face si face doar lucrari de mantuiala !
0
0
Acest basist nu va da nimic inapoi Nici Udrea ,nici Base,nici Cocos nici altii din vremea statului mafiot
1
0
si oare la relatiile lui va pati ceva ? toate sant facaturi de adormit copii si aratat cat sant de activi, ce munca depun, dar fara a recupera NIMIC ! A patit ceva Coldea, Bica, Nuti, Base capul rautatilor cel care a format aceste institute prin a pune in functii doar oameni icompetenti alesi dupa spranceana, cucuveaua si n. n. jigodii ; peste cateva saptamani totul este dat uitarii, dosare puse pe foc ori la gratare in vie la Ghita !
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614