REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Fost șef al Cancelariei premierului, urmărit penal în dosarul lui Tăriceanu

Fost șef al Cancelariei premierului, urmărit penal în dosarul lui Tăriceanu

Replica API 26 mai 2016 | 00:31 250

Procurorii DNA Brașov au dispus efectuarea urmăririi penale față de Dorin Marian, fost șef al Cancelariei premierului, pentru mărturie mincinoasă, în dosarul în care este anchetat președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

DNA precizează, într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES, că în cadrul actelor de cercetare efectuate pentru lămurirea cauzei referitoare la retrocedarea presupus nelegală a unei suprafețe din Pădurea Snagov și a Fermei Băneasa (a cărei trimitere în judecată a fost mediatizată în 18 mai) s-a dispus citarea, pentru a fi audiat ca martor, a lui Dorin Marian, fost șef al Cancelariei prim-ministrului.

Această citare a fost necesară în legătură cu clarificarea unor aspecte legate de activitatea desfășurată de Marius Marcovici.

"După depunerea jurământului, la 28 aprilie, Dorin Marian a făcut declarații mincinoase cu privire la faptul că Marius Marcovici a fost consilierul său personal, în perioada în care a îndeplinit funcția de șef al cancelariei primului ministru. Declarația mincinoasă constă în faptul că, deși calitatea de consilier personal pe care a avut-o Marcovici, în raport cu Dorin Marian, rezultă din înscrisurile de la dosar, care confirmă inclusiv faptul că încheierea contractului a fost realizată pe perioadă determinată, respectiv pe durata exercitării funcției de șef al Cancelariei primului ministru de către suspect, acesta a negat această evidență", susțin procurorii.

DNA menționează că, în depoziția luată sub jurământ, Dorin Marian a făcut declarații necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esențiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat, urmărind prin aceasta împiedicarea/îngreunarea cercetărilor și a tragerii la răspundere penală a inculpaților cercetați în dosarul trimis în judecată.

sursa: http://www.agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218