REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Fostă angajată la firma de salubrizare din Eforie, decizie surprinzătoare după ce a fost anchetată ani la rând pentru delapidare

Fostă angajată la firma de salubrizare din Eforie, decizie surprinzătoare după ce a fost anchetată ani la rând pentru delapidare

Replica API 12 octombrie 2015 | 00:31 727

Dacă tot a fost „măturată” de la Utilserv, s-a apucat de politică

Dacă tot a fost „măturată” de la Utilserv, s-a apucat de politică

Lucia Sărăcilă

O fostă angajată a firmei de salubrizare/ gospodărie comunală din Eforie, acuzată de delapidare, a fost găsită nevinovată de 5 procurori, după 7 ani de anchete, anunţa, în decembrie 2013, atitudineaonline.ro. Este vorba despre Lucia Sărăcilă, din Eforie, fostă angajată a societăţii Utilserv SRL din localitate, pe care directorul de atunci, Vasile Bratu, a acuzat-o că a sustras o sumă de bani din gestiunea firmei.

În urmă cu mai bine de 9 ani, un adevărat scandal s-a iscat la societatea Consiliului Local Eforie, Utilserv SRL. Lucia Sărăcilă era acuzată că a delapidat firma cu peste 10.000 lei. Totul a început în anul 2006. Femeii i s-a adus la cunoştinţă, de către directorul de atunci, Vasile Bratu, lipsa unei sume din gestiune, pe care a pus-o pe umerii ei, fapt pentru care a fost supendată din funcţie pe durata cercetării disciplinare. „Conflictul a început pentru că mi-au impus să fac nişte situaţii de plată nereale, de miliarde de lei.

Am făcut o cerere prin care solicitam diectorului Vasile Bratu să desemneze o altă persoană competentă să facă situaţiile de plată către primărie şi o alta care să facă recepţia în teritoriu. Dacă am refuzat, a făcut în aşa fel şi, pe 27 octombrie 2006, m-a chemat la birou şi, în baza unui proces verbal neînregistrat, mi-a adus la cunoştinţă că ar exista o lipsă în gestiunea mea. Între timp, Bratu a emis decizia 310 şi mi-a zis că, dacă nu-mi dau demisia şi nu achit suma de bani, sumă despre care nu mi s-a adus la cunoştinţă înainte, în scris, o să mă suspende şi o să fac puşcărie între 7 şi 15 ani”, relata. La finele anului 2013, Lucia Sărăcilă. Femeia a solicitat imediat conducerii efectuarea unui audit pentru a se lămuri în privinţa banilor dispăruţi, însă a fost refuzată.

Mai târziu, s-a ales cu plângere penală la poliţie şi cu o altă decizie de suspendare, de data aceasta până la finalizarea anchetei. A urmat cercetarea, a fost găsită nevinovată, apoi a intentat procese pentru recuperarea postului. Lucia Sărăcilă avea să câştige în instanţă, definitiv, procesul prin care cerea reintegrarea pe post şi salariile restante. Chiar şi aşa, Sărăcilă nu avea să-şi primească înapoi toate drepturile: „Societatea a fost obligată să-mi plătească drepturile salariale pe toată perioada cât am fost suspendată. Am solicitat noului administrator preluarea cazului meu şi reintegrarea pe funcţia deţinută, însă a refuzat, oferindu-mi un post inferior şi un salariu de debutant”.

„Am fost urmărită penal de cinci ori şi tot de atâtea ori procurorii m-au scos de sub urmărie penală. După şapte ani de zile, am fost găsită nevinovată”, conchidea, în 2013, Sărăcilă. Între timp, dacă tot s-au limpezit apele privind acuzaţiile care i-au fost aduse, Lucia Sărăcilă a decis să se apuce de politică, ba mai mult, va candida la Primăria Eforie, din partea Partidului România Unită! „Este preşedinta PRU Eforie. Ne mobilizăm în teritoriu, ne-am propus să câştigăm Primăria Eforie”, a declarat, pentru „Replica” de Constanţa, Dumitru Bădrăgan, preşedinte PRU Constanţa.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ca sa scape de puscarie a vandut tot,de a ramas saracia eforiei.Chiar a delapidat,o spun eu ,ca lucram cu ea ,dar de frica sa nu ma traga si pe mine am stat deoparte.Astia sunt neam de penali,Saracila Ion a omorat un om,ciobanul de la Zarguzon,Bebe Saracila a furat oamenii si fraudat cu subventia pe terenuri,a luat 1 an cu inchisoare,fiul lui Bebe era cat pe ce sa intre si el pentru lovituri cauzatoare de moarte...ce dracu de neam e asta? De hoti ,criminali ...niste penali
1
3
Cine e saracia asta,de se baga atata in seama! Are nume predestinat "saracia" .Neam de penali!Plange pe la toate usile sa-si aranheze baietii in serviciu,nora-sa ,fii-sa lui Parvescu e angajata la Efo Urban,dar nu stie unde e usa de intrare ,stie decat sa goleasca cardul cand ii intra salariu.Penala asta pacaleste o gramada de lume,chipurile ei nu-i mai trebuie politica,dar ea nu stie cum sa intre macar in consiliu,ca Parveasca.2 hoate ale Eforiej.
0
2
Felicitari doamna Saracila ! Tot respectul din partea cetatenilor din Eforie sud, va-ti luptat cu mafia PSD si acum aveti curajul si cu PNL
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614