REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
12.3° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Fosta conducere a partidului Noua Republică face pasul înapoi

Fosta conducere a partidului Noua Republică face pasul înapoi

Replica API 18 iulie 2015 | 00:00 184

La mijlocul lunii martie a.c., tânărul politician, Mihail Neamţu, a decis să se retragă din conducerea partidului pe care l-a creat, Noua Republică. Se apropie alegerile în partid, iar reprezentanţii acestuia anunţă noile proceduri de organizare şi mobilizare. Totodată, aceştia susţin că abordarea Noii Republici va fi o noutate pe scena politică a României.

„Doar un partid organizat democratic poate promova democrația, statul de drept și bunăstarea cetățenilor. Nici un alt partid nu are prevederi statutare, similare cu ale Noii Republici, care să garanteze cetățenilor votanți că selecția internă se face pe criterii corecte, care să ducă la promovarea drept candidați a unor oameni politici capabili să reprezinte cu onoare cetățenii țării. (…) Este vorba de sistemul piramidal de organizare care, la comuniști, se numea „centralismul democratic”, sistem ce promovează, după cum știm din regimul comunist, corupția și incompetența.(…) Partidul Noua Republică este primul partid care a decis să atace răul de la rădăcină, să reformeze clasa politică oferind un exemplu de partid cu organizare internă democratică în care pozițiile în partid nu se tranzacționează între mafioți, ci se câștigă pe baza criteriilor de integritate și merit personal. (…)Principiile organizatorice cuprinse în noul Statut al PNR vor permite eliminarea corupției interne din Partid: prin separarea funcțiilor de conducere în partid de calitatea de candidat al partidului pentru alegerile locale, parlamentare sau europarlamentare”, se arată, printre altele, în anunțul celor de la Noua Republică. „Regret sincer toate erorile de calcul sau judecată pe care le-am făcut ca lider de partid. Sunt la începutul unui proces de învățare care sper, din tot sufletul, să nu se termine niciodată! De astăzi începând, renunț la toate atribuțiile politice și administrative care-mi reveneau ca Președinte al partidului Noua Republică. O echipă de oameni liberi și demni, aleși la Congresul extraordinar din 2014, va duce mai departe flacăra Dreptei conservatoare pentru alegerile locale din 2016. Voi coopera activ pentru asigurarea unui interimat. În ceea ce mă privește, rămân simplu membru al Partidului și voi susține mai departe, în spațiul public sau privat, valorile noastre fondatoare: libertatea, dreptatea, munca, familia, credința”, a spus Neamțu, când și-a anunțat demisia, în 16 martie a.c. La Constanța, formațiunea a fost condusă de Cătălin Anghel, până anul trecut, în pragul alegerilor pentru Parlamentul European, când acesta a decis să demisioneze.

M.F.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218