REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Fosta secretară a comunei Oltina, acuzată că făcea manevre cu terenuri

Fosta secretară a comunei Oltina, acuzată că făcea manevre cu terenuri

Replica API 12 mai 2014 | 00:00 737

Primarul a depus plângere

Primarul a depus plângere

Fosta secretară a comunei Oltina, Stela Mocanu, acum angajată în cadrul Primăriei din Ion Corvin, a ajuns în atenţia magistraţilor pentru conflict de interese, în dosar apărând şi soţul ei, consilier local în Oltina, Marin Mocanu. La mijloc ar fi vorba de terenuri vândute ilegal, primarul Gheorghe Chirciu sesizând oamenii legii încă din anul 2009.

Dosarul în care apar cei doi, respectiv Stela şi Marin Mocanu, a fost înregistrat la Judecătoria Constanţa în februarie 2014, însă magistraţii au admis excepţia necompetenţei teritoriale a judecătorului de cameră preliminară în favoarea judecătorului de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Medgidia, unde a fost înregistrat pe 8 mai a.c.. Contactată telefonic, actuala secretară a Primăriei din Ion Corvin a declarat că este vorba de o plângere depusă de primarul din Oltina, Gheorghe Chirciu. "Este mai veche, de când lucram la Primăria din Oltina şi soţul meu era consilier local. Primarul a depus plângere, dânsul ştie mai bine, acum trebuie să lăsăm instanţa să-şi facă treaba. Trebuie să ne supunem legilor din România", a declarat, pentru "Replica", Stela Mocanu. De cealaltă parte, edilul din Oltina susţine că nu înţelege de ce obiectul dosarului se referă la conflict de interese întrucât el a depus plângere pentru înstrăinare ilegală de terenuri, în urmă cu 5 ani, dată la care Stela Mocanu ar fi vândut mai multe terenuri ale Primăriei unor rude. "E treabă veche, de prin 2009, pe 28 mai, când am făcut eu plângere. Sunt exact 5 ani de atunci. Dar noi nu am făcut plângere pentru conflict de interese, ci pentru vânzare ilegală de terenuri. Soţul ei, fiind consilier, a votat - fără să-şi dea seama probabil - vânzarea de terenuri. Dar noi nu am aprobat vânzarea, aici e problema, că şi eu eram consilier pe vremea aceea. Deci nu înţeleg de ce îl bagă la conflict de interese dacă nu s-a aprobat vânzarea de terenuri. Noi am solicitat anularea a două contracte de vânzare - cumpărare a unor terenuri, pe care se aflau clădiri, care proveneau de la fostul CAP şi aparţineau altor persoane decât celor care au cumpărat. Este vorba şi de vânzare ilegală pentru că noi nu am aprobat-o. Am aprobat raportul de evaluare, dar nu vânzarea, lucru care s-a întâmplat prin 2007 - 2008. Eu am sesizat în 2009, când am venit ca primar, şi terenurile în loc să fie în domeniul public al Primăriei, aparţineau altor persoane, care au spus că au acte pe ele, că le-au cumpărat. Nu era trecută nici pe ordinea de zi vânzarea, nicăieri", a spus edilul din Oltina. În continuare, magistraţii Judecătoriei Medgidia vor decide cine se face vinovat în toată această situaţie.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367