REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Fosta șefă a DNA răspunde la înregistrările publicate de STIRIPESURSE.RO: 'Doresc să fac o ultimă precizare'

Fosta șefă a DNA răspunde la înregistrările publicate de STIRIPESURSE.RO: 'Doresc să fac o ultimă precizare'

Replica API 13 ianuarie 2019 | 00:00 271

Călin Nistor, procurorul care a preluat atribuțiile de conducere la DNA, ar fi vizat într-un dosar aflat pe rolul Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, potrivit unei înregistrări intrate în posesia redacției STIRIPESURSE.RO.

Este vorba despre o discuție dintre procurorii Florentina Mirica și Anca Jurma, in care cea din urmă îi cere lui Mirică informații despre o plângere care îl vizează pe Călin Nistor. Cauza ar fi fost initial investigata de Florentina Mirica, insa in luna octombrie a fost trimisa Sectiei pentru Investigarea Infracțiunilor din Justitie.

Nistor a fost primul care a reacționat, la dezvăluirile STIRIPESURSE.RO. Anca Jurma, cea care a condus DNA înaintea lui, a venit cu completări, pentru redacția STIRIPESURSE.RO.

”Cu referire la informațiile apărute, în data de 13 ianuarie 2019, pe site-ul de “Știri pe Surse” în care este prezentat un fragment dintr-o presupusă discuție dintre fostul procuror șef al DNA, Anca Jurma, și un subordonat și în care este dezbătut subiectul unei sesizări penale care l-ar privi pe unul dintre procurorii șefi adjuncți, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să vă comunice punctul de vedere al fostului procuror șef al DNA:

„Nu aș fi vrut sa mai adaug ceva la cele deja comunicate de mine în legătură cu înregistrări nelegale ale unor procurori, dar față de cele apărute în presa de astăzi doresc să fac o ultimă precizare:

Niciodată, nici cu ocazia discuției invocate, nici cu vreo altă ocazie nu am făcut vreo presiune față de vreun procuror, în niciun mod. Mai mult decât atât, dosarele despre care se face vorbire în acea discuție fuseseră deja declinate la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. Am fost însă preocupată ca dosarele să fie soluționate conform legii, pe baza probelor administrate și să nu fie ținute în nelucrare.

Am fost totodată preocupată să înțeleg de ce sesizări, ”informe” sau nu, cu suspiciuni asupra unor procurori, nu au fost soluționate cu celeritate, conform normelor legale, lăsându-se astfel posibilitatea producerii a două riscuri: fie, dacă respectivul procuror ar fi vinovat, riscul ca acesta să fie lăsat să lucreze nestânjenit în continuare, fie, dacă el ar fi nevinovat, riscul ca asupra lui să planeze în mod nejustificat o umbră.

Din acea discuție rezulta că, în viziunea interlocutoarei mele, sesizarea privind pe domnul procuror șef adjunct Nistor Călin intră în ultima categorie menționată mai sus, dar, cu toate acestea, colega nu a considerat oportun să o soluționeze timp de aproximativ un an”, precizează Anca Jurma.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614