REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
12.3° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Fosta soţie a lui Liviu Dragnea, audiată la DNA în dosarul angajaţilor "fantomă"

Fosta soţie a lui Liviu Dragnea, audiată la DNA în dosarul angajaţilor "fantomă"

Replica API 2 aprilie 2016 | 00:55 327

Bombonica Prodana, fosta soţie a lui Liviu Dragnea, este audiată, vineri, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Asta după ce şi în urmă cu câteva zile, ea a fost la sediul DNA pentru a depune mărturie în dosarul în care este urmărită penal pentru abuz în serviciu, după ce ar fi menţinut în funcţii angajaţi "fantomă", care nu se prezentau niciodată la serviciu.

Bombonica Prodana, fosta soție a lui Liviu Dragnea, este urmărită penal de procurorii DNA pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. Fapta ar fi fost comisă în calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei și șef serviciu Secretariat din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman.

Tot în acest dosar, au fost puse sub urmărire penală Floarea Alesu, la data faptelor director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, și Jenica Dumitru, la data faptelor șef Serviciu Resurse Umane, Juridic și Contencios din cadrul aceleiași instituții. Cele două femei sunt acuzate de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, instigare la fals intelectual, în formă continuată.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada iulie 2006 – 2013, Floarea Alesu și Jenica Dumitru ar fi dispus în mod ilegal menținerea în funcții și implicit plata drepturilor salariale pentru un număr de patru angajați din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman. Asta, în condițiile în care cunoșteau faptul că, deși cei patru au figurat în mod scriptic ca angajați în cadrul instituției respective, ei nu s-au prezentat efectiv la serviciu și nu au prestat vreo activitate.

În perioadele 3 martie - 1 august 2008 și 3 iulie 2009 – 1 august 2010, Bombonica Dragnea, în calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei și în calitate de șef Serviciu secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, prin încălcarea cu știință atribuțiilor de serviciu, deși a cunoscut faptul că două subordonate, încadrate în funcția de referent la instituțiile pe care le conducea, nu s-au prezentat la serviciu și nu au respectat prevederile contractului individual de muncă și fișa postului, nu ar fi întreprins nici un demers de sancționare a persoanelor respective. ”Această conduită a permis celor două angajate să își încaseze în mod necuvenit drepturile salariale aferente perioadelor menționate”, mai susțin procurorii DNA.

Citește mai mult pe RTV.NET.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218