REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Fostele blocuri VILA SA din FALEZA Nord vor fi SUPRAETAJATE

Fostele blocuri VILA SA din FALEZA Nord vor fi SUPRAETAJATE

Replica API 23 septembrie 2020 | 00:00 3426

SC Stejarul SRL, firma deținută de Ștefan Stere, același care investește și în zona Plajei 3 Papuci, s-a apucat de treabă la blocurile de pe strada Pescarilor care au aparținut societății Petromin SA şi, ulterior, SC VILA SA. Imobilele au regim de înălțime de 3 etaje, însă afaceristul a obținut undă verde pentru supraetajare, dar și pentru modificări interioare. Nu este prima oară când cere supraetajarea. Anul trecut, Ștefan Stere a mai ”bifat” un etaj.

În 1993, Petromin a angajat SC Vila SA pentru construirea unor imobile pentru angajații companiei. Societatea și-a luat angajamentul să construiască un bloc cu două scări de apartamente, pe banii Petromin, pe un teren luat în concesiune de la Primăria Constanța. Blocul a fost construit însă, Vila SA, de la sine putere și cu banii Petromin, a mai construit o scară. Clădirile nu au fost predate, pe motiv că nu era gata recepția, moment în care a început scandalul și acțiuni în instanță. Vila SA nu a mai avut bani în conturi pentru recuperarea prejudiciului de către Petromin.

Iată că vechile construcții au fost cumpărate, anul trecut, de SC Stejarul SRL și SC Tracon care vor să le transforme în ansambluri rezidențiale. Anul trecut a primit autorizația pentru continuarea lucrărilor începute în anul 1992, dar și pentru supraetajare, de la 3 etaje la 4. Iată că, societatea mai ”trântește” un etaj, cu sprijinul primăriei.

Construcția blocurilor, începută în 1993

Construcția celor două blocuri a început în anul 1993, autorizația fiind obținută în anul anterior, după ce Petromin a încheiat un contract cu Vila SA, prin care cea din urmă se angaja să construiască locuinţe de serviciu pentru angajaţii companiei maritime. Astfel, în cartierul faleză Nord a fost ridicat blocul cu două scări, însă nu a putut fi folosit, motiv pentru care Petromin a vrut să-şi recupereze cele 35 de miliarde prin executarea silită a SC Vila SA.

De precizat faptul că, din banii Petromin, Vila SA a mai construit o scară. Societatea s-a tot chinuit să finalizeze construcțiile, încheiând și un contract de asociune cu Zed Marketing Group SRL, fiind obținute mai multe autorizații de construire, în 1997, în 1999, dar și în 2005 a fost stopată. Însă lucrările nu au putut fi continuate, din cauza problemelor financiare cu care s-a confruntat societatea, care a și intrat în faliment. Anul trecut, SC Stejarul SRL a cumpărat două dintre cele trei scări ale blocului FZ 12, și anume scara CD și scara EF, iar firma Tracon a cumpărat scara A.B.

Societatea Stejarul SA este aceeași societate care a intenționat să construiască un mastodont între case, pe Dezrobirii, în baza unui PUZ aprobat de ConiliuL Local în 2016. Însă Curtea de Apel Constanța a anulat, definitiv, hotărârea de consiliu, iar investitorul și-a luat adio de la construcție. Ștefan Stere vrea să construiască și în zona IPJ Constanța, un bloc cu vedere la Plaja 3 Papuci. Vecinii se împotrives, în acest sens fiind semnată și o petiție.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa belesti pwula la romani, makidon jegos si imputit, urecheat si cracanat. JEGURILOR !!!
2
0
nu mai face studii geotehnice. Iar materialele de constructii ba sunt de proasta calitate, ba sunt injumatatite. La primul cutremur, se vor vedea adevaratii constructori. Se vor umple avioanele de Costa Rica!
2
0
Machidoni calici gata sa scoata bani si din piatra seaca. Rusine.
16
4
moarte machedonilor ,o rasa de jigodii
13
6
O parte din blocurile FZ au fost construite pe umplutura,la inceputul anilor '90!Mustea apa prin subsoluri,nu stiu cum o mai fi acum.
13
3
Mai fa prostane vreo citeva etaje,sa vezi cum se duc in freza la primul cutremur.Vedeti cine i-a semnat "mofificarile",poate traieste sa faca pirnaie dupa dezastru.Fraierii care cumpara asa ceva se vor alege ca intotdeauna cu praful de pe toba si cu teapa in koor!
17
3
Nenorocitul de machedin trebuie bagat la puscarie si anulate toate autorizatiile ilegale de noul primar.
20
5
Atatea inginerii ne inunda viata zi de zi, dar cele mai multe par sa ne scufunde
14
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920