REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Fostul cameraman al postului Digi 24 face dezvăluiri uluitoare: “Mi-au falsificat semnătura pentru a-mi anula concediul medical”

Fostul cameraman al postului Digi 24 face dezvăluiri uluitoare: “Mi-au falsificat semnătura pentru a-mi anula concediul medical”

Replica API 18 mai 2015 | 00:00 802

Cercetare penală la Parchetul Judecătoriei

Cercetare penală la Parchetul Judecătoriei

Fostul cameraman al postului Digi 24, Marius Panţu, vine cu dezvăluiri uluitoare. Acesta susţine că, pe lângă faptul că a fost dat afară în mod abuziv, au mai existat şi alte lucruri, precum semnături false cu scopul de a-i anula concediul medical. După ce Institutul Mina Minovici a efectuat o expertiză grafologică, dovedindu-se că semnătura era una falsă, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, începând cercetarea penală a RCS-RDS.

“Mă numesc Marius Panţu şi am fost cameraman al postului tv Digi 24. În urmă cu 2 ani, în martie 2013, am fost dat afară în mod abuziv ( fapt confirmat de instanţa prin câştigarea procesului pe care l-am avut cu aceştia). Am câştigat definitiv şi irevocabil procesul civil cu RCS&RDS şi am obţinut daune de peste 80.000 de lei. Ceea ce nu am făcut public până acum, este modul prin care această instituţie a încercat să-mi anuleze concediul medical: mi-a fost falsificată semnătura pe o decizie dată de angajator. Din această cauza, imediat după terminarea procesului şi câştigarea acestuia de către mine, le-am făcut plângere penală pentru fals şi uz de fals în înscrisuri oficiale”, susţine Panţu. Povestea este următoarea: “În perioada în care se pregătea concedierea mea (fără că eu să ştiu), am intrat în concediu medical, obţinut de la doi medici diferiţi. Când am predat concediul medical mi s-a spus de către juristul firmei că perioada de concediu medical nu va fi plătită şi că oricum mă vor da afară. Mai mult decât atât, angajatorul a făcut reclamaţie la Casa de Asigurări de Sănătate pe motiv că aş fi obţinut ilegal acest concediu medical. S-a pornit un control din partea Corpului de Control al Casei de Asigurări de Sănătate în urmă căruia cei doi medici care au emis concediul medical au fost verificaţi. S-a concluzionat că acest concediu medical a fost obţinut legal de către mine şi că trebuie plătit de către angajator. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, am acţionat în instanţa angajatorul. În timpul procesului, RCS RDS, prin intermediul unei persoane din interior, mi-a falsificat semnătura pe o decizie prin care eu eram anunţat că sunt suspendat pentru cercetare disciplinară. Această decizie fusese antedatată concediului medical. Scopul acestui fals era acela de a anula concediul medical. Cum nu semnasem niciodată un astfel de act, am cerut judecătorului o expertiză grafologică. Expertiza s-a efectuat la Institutul Naţional de Criminalistică Mina Minovici. În urmă expertizei criminalistice s-a concluzionat că semnătura pe acel act NU îmi aparţine, şi că fusese falsificată prin suprapunere şi copiere după decizia de desfacere a contractului de muncă. Cum instanţa nu a sesizat Parchetul Judecătoriei Constanţa, şi nici Poliţia, am făcut eu acest lucru. În timpul procesului despre care v-am povestit pe larg într-un comunicat anterior, Juristul firmei RCS&RDS, Cătălin Cotigi a afirmat în faţa judecătorului că acest act l-am semnat în faţa dumnealui. Bineînţeles, o minciună demontată chiar de expertiză grafologică pe care am cerut-o în cadrul procesului. Imediat ce m-am dus la poliţie, am avut o mare surpriză să aflu că, împotriva Juristului Cătălin Cotigi există mai multe reclamaţii din partea clienţilor RCS&RDS privind semnături false pe contracte sau prelungiri de contracte. Până acum nu s-a putut proba vinovăţia celui care a falsificat aceste acte şi nu au fost luate măsuri legale”.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108