REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu este noul ministru al Muncii

Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu este noul ministru al Muncii

Replica API 4 iunie 2011 | 00:00 102

N-a fost să fie Sulfina

N-a fost să fie Sulfina

Vineri a expirat mandatul de ministrul al Muncii deţinut interimar de premierul Emil Boc după demisia lui Ioan Botiş. Discuţiile privind numirea noului ministru o "dădeau", ca "sigură", pe Sulfina Barbu, însă anunţul premierului a spulberat toate speculaţiile. Premierul Emil Boc a anunţat numele noului ministru al Muncii - Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidenţial, după ce în cursul dimineţii s-ar fi consultat cu Traian Băsescu pe acest subiect. Sebastian Lăzăroiu a depus, în cursul zilei de vineri, şi jurământul. Facem precizarea că premierul Emil Boc a preluat şi Ministerul Muncii după ce, pe 20 aprilie, Ioan Botiş a demisionat din funcţia de ministru, în contextul scandalului legat de angajarea soţiei sale într-un proiect european.

Preşedintele Traian Băsescu şi-a exprimat vineri speranţa că Sebastian Lăzăroiu va aplica, în mandatul de ministru al Muncii, ideile discutate împreună la Palatul Cotroceni, alături de ceilalţi consilieri. "Nu vă ascund că îmi fac iluzii că veţi rămâne un promotor al ideilor pe care le-am împărtăşit amândoi cât aţi lucrat în funcţia de consilier prezidenţial", a spus Băsescu, referindu-se inclusiv la modificările vizate în proiectul de revizuire a Constituţiei. La rândul său, noul ministru al Muncii, Sebastian Lăzăroiu a declarat că va utiliza expertiza predecesorilor săi în acest post în activitatea pe care o va depune la minister şi a afirmat că are deja experienţă în domeniu după ce a colaborat cu comisia prezidenţială pentru analiza riscurilor sociale şi demografice. "Practic, am avut discuţia cu primul-ministru despre priorităţile guvernamentale. Sunt lucruri pe care le ştiam din experienţa din comisia prezidenţială şi sunt lucruri cu care urmează să mă pun la punct în zilele următoare. Nici o clipă nu voi ezita să mă consult cu foştii miniştri, cu domnul Botiş care a fost un ministru foarte bun, cu domnul Şeitan, dar şi cu domnul prim-ministru care a fost interimar 45 de zile", a mai spus Lăzăroiu. Interesant că Lăzăroiu, pe lângă faptul că a lansat dezbateri pe teme precum nevoia unui partid "Albă ca Zăpada", a părăsit postul de consilier prezidenţial în termeni buni cu preşedintele Băsescu, spre deosebire de alţi foşti sfătuitori ai acestuia. De altfel, mesajele lui Băsescu, dar neasumate oficial de acesta, au continuat să fie transmise de Lăzăroiu către opinia publică. Unul dintre mesaje, dar care acum nu mai pare de actualitate este cel potrivit căruia ar fi nevoie de schimbarea premierului întrucât acesta ar fi "erodat" - afirmaţie făcută, la un moment dat de Sebastian Lăzăroiu.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614