REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Fostul cumnat al lui Calapod vrea înapoi la Penitenciarul Poarta Albă

Fostul cumnat al lui Calapod vrea înapoi la Penitenciarul Poarta Albă

Replica API 20 aprilie 2011 | 00:00 2083

Concediat în mod abuziv, din câte zice el,

Concediat în mod abuziv, din câte zice el,

Un fost ofiţer angajat al Penitenciarului Poarta Albă se luptă în instanţă pentru a-şi recâştiga funcţia, dar şi onoarea. Până anul trecut, Orlando Arthur Gorovei a fost angajat al Penitenciarului Poarta Albă, având gradul de subcomisar, însă, în opinia sa, a fost concediat în mod abuziv împreună cu un alt coleg, tot subcomisar, Ştefan Tudoraşcu. Fiind destituit, el s-a adresat instanţelor de judecată pentru a i se face dreptate, însă fără succes. Motivul pentru care a fost "tras pe dreapta" este, potrivit declaraţiei sale, unul minor, el nu a încălcat nici un regulament şi, în cel mai greu caz, putea fi sancţionat doar cu o mustrare. Însă a fost şi mustrat, a fost dat şi afară.

"M-au dat afară în mod abuziv, pe motiv că am vorbit la telefonul mobil personal în sectorul administrativ al penitenciarului. Eu aveam dreptul să vorbesc la telefon, mai ales că era personal. Am primit mai multe sancţiuni disciplinare, constând în mustrări scrise, care mi-au afectat imaginii. Însă atât conducerea penitenciarului, cât şi tribunalul, au decis că nu e aşa. Tribunalul mi-a respins acţiunea, în favoarea Penitenciarului, ier eu am făcut recurs", ne-a declarat fostul angajat nemulţumit. De precizat că acesta figurează în mai multe dosare aflate pe rolul instanţelor, prin care solicită anularea unor acte administrative, în speţă, sancţiuni disciplinare şi demiterea din funcţie. Referitor la situaţia Penitenciarului Poarta Albă, Gorovei susţine că este departe de ceea ce înseamnă o instituţie de stat. "Se vrea să fie o instituţie a statului, dar nu e nici pe departe, e un SRL, unde fiecare face ce vrea. Dacă cineva ţine la imaginea lui şi îşi menţine verticalitatea, este sancţionat şi dat afară. Toţi fac după cum vor muşchii lor. În primul rând, orice decizie de încetare a raporturilor de muncă trebuie semnată şi aprobată de directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. În cazul meu şi al colegului, acestea au fost semnate de directorul de la Poarta Albă şi atât. Actele respective se lovesc de nulitate absolută, dar Tribunalul consideră că nu am dreptate", a mai precizat Orlando Arthur Gorovei. Procesele sunt încă în curs de derulare, iar luni a avut loc, la Curtea de Apel, recursul formulat de de el împotriva hotărârii Tribunalului care nu i-a dat dreptate. De menţionat, ca o paranteză amuzantă pentru unii, că Gorovei este fostul cumnat al fostului primar al oraşului Năvodari, Tudorel Calapod. Vom reveni.(Daniel ALBU)

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614