REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Fostul deputat Constantin Chirilă, numit și la șefia Autorității Navale Române

Fostul deputat Constantin Chirilă, numit și la șefia Autorității Navale Române

Replica API 17 februarie 2020 | 00:00 2202

Cine conduce acum instituția

Cine conduce acum instituția

Fostul deputat și lider PDL Constanța Constantin Chirilă a fost numit și la șefia Autorității Navale Române (ANR), după ce la sfârșitul anului trecut a fost instalat la conducerea Portului Constanța. Guvernarea liberal reactivează astfel un politician care a ieșit de pe prima scenă acum mai bine de cinci ani. Și tot la șefia ANR găsim un fost politician și director de regie de apă din Neamț, devenit între timp șef de cabinet în Ministerul Transporturilor încă din perioada în care acest portofoliu era al PSD.

Fostul deputat și lider PDL Constanța Constantin Chirilă este de puțin timp membru în Consiliul de Conducere al ANR, beneficiind astfel de a doua numire într-o poziție importantă la stat, după ce conducerea liberală a ministeriului l-a instalat și administrator al Portului Constanța.

ANR a postat pe 5 februarie și prima declarație de avere a lui Chirilă, datată 31 ianuarie 2020, din care aflăm cu ce agoniseală se întoarce fostul deputat în viața publică. Cel alintat Titi Chirilă este proprietarul a două terenuri agricole în comuna ieșeană Cristești, a unei suprafețe de 14.000 metri pătrați de pădure în localitatea dâmbovițeană Moroieni și deține în Constanța o casă și un apartament.

Cu ce avere se laudă Chirilă

Fostul deputat nu are mașină, în schimb declară conturi bancare de aproape 220.000 lei, deschise în anii 2016 și 2017, la care se adaugă fonduri de investiții deschise chiar anul trecut, în 2019, în valoare de 83.000 de euro și 100.000 de lei. Ca venituri, Chirilă a câștigat anul trecut sume destul de importante: 54.000 lei în calitate de manager la Romanian Travel Plus și 16.800 lei de la Contempo SRL, la care se adaugă cei 36.000 lei câștigați de soția sa, în calitate de psiholog. Cea mai mare parte a veniturilor au venit însă sub formă de dividende: 147.966 lei de pe urma Contempo și 155.237 lei de la Romanian Travel Plus, soția încasând și ea dividende de 17.407 lei de la Contempo.

De la PRM, la apă și apoi la mare

Noul Consiliu de Conducere al ANR este, în acest moment, alcătuit din COsmin Laurențiu Dumitrache (președinte), Gabriela Murgeanu, Constantin Chirilă, Mihaela Atodiresei, Nistor Stejărel Dumitru, Nicholas Adrian Duțu și Dragoș Marian Stanciu. Dintre aceștia, în general consilieri și experți în cadrul Ministerului Transporturilor, atrage atenția, pe lângă fostul deputat Chirilă și Nistor Stejărel Dumitru. Acesta a ajuns anul trecut în conducerea ANR din postura de director de cabinet al secretarului de stat de la Transporturi Ionel Minea, dar și al fostului ministru PSD Lucian Șova. Originar din Piatra Neamț, Stejărel a fost membru PSD, PDL, dar și președinte al PRM Neamț, din partea căruia a candidat și pentru Camera Deputaților. Un timp, Nistor Stejărel a condus și regia de apă a județului Neamț, aflată în subordinea consiliului județean.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De unde a mai rasarit si oportunistu' asta spagagiu de doi bani ... desigur PNL care numeste numai oameni valorosi...mi-e scarba de toti politicienii
2
0
Felicitari dl deputat ! Va tin pumnii.
1
3
Nu il vreti pe Olea ?
0
3
In sfarsit un liberal in conducerea ANR..Doamne cat v-a rezista in mafia rosie?
4
8
Bai fratilor sta este sluga lui Mitroii care pune oameni in judet ce va mai mirati
8
3
cea mai BUNA este mona paraschiv. sa nu uit si pilat ala micu e bun
0
5
Dupa ce a falimentat SC"ENERGIA" o sa falimenteze si Portul si ANR.
13
2
Un fomist disperat care habar nu are de cei aceia navigatie,semneaza ca primarul si banii
18
2
halal institutii, halal politicieni, halal politruci!!! Oul cred ca ramane singurul lucru perfect facut cu curul! Daca numirile in functii publice sunt facute copiind gaina, adica facute cu curul, lucrurile nu pot iesi bine! politica, politicieni, sinecuristi, mizerie!
14
0
ii vezi fatza de prost stii ca totul se duce la vale ! Numai muisti in politica. Astuia din start ii dau muie cu cacat ! Stiu ca merita deja !!!
12
2
Nu gasesc nicio justificare consiliilor de administratie sau de conducere. Sunt bani cheltuiti aiurea. Un singur manager este suficient.
20
0
Habar nu are ce inseamna navigatia! Halal!
22
2
...un mediocru...
18
2
comunistii ii selectau mult mai bine pe cei din conducere oricat de carcotasi am fi!!! nu orice talamba ajungea sus oricate pile avea!
15
0
Se reactiveaza basistii, au facut ei pauza de cativa ani, dar acum sant pe cai mari. Semne bune anul are.
12
2
Mare fomist. Cine i aduce pe astia pe functii? Iar se duce anr la vale.
15
3
de unde a mai aparut si jegul asta?
15
4
Tind sa cred ca niciodata nu o sa fie numit cineva pe merit.. in urma unui concurs ceva, numai oportunisti. Comunistii au rezistat cam 30 de ani pana in 89, dar se pare ca fomistii astia de dupa o sa fie vesnici.
23
2
Un betiv notoriu si un spagagiu mizerabil . O sa il lege repede are foame mare
23
5
Chirila e o mizerie de om care a cersit toata viata ca un flamand gunoier.
24
5
Asta e pus acolo sa mai toarne pe cineva...
18
4

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367