REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Fostul deputat Cristian Rizea, condamnat definitiv la 4 ani şi 8 luni de închisoare

Fostul deputat Cristian Rizea, condamnat definitiv la 4 ani şi 8 luni de închisoare

Replica API 19 martie 2019 | 01:27 444

Cristian Rizea

Fostul deputat Cristian Rizea a fost condamnat definitiv, luni, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 4 ani şi 8 luni închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor.

În acelaşi dosar, instanţa a dispus încetarea procesului penal împotriva lui Lucian Colţea, cetăţean american, deoarece acesta a decedat.

Un complet de cinci judecători de la Instanţa supremă i-a respins apelul lui Rizea şi a menţinut condamnarea dată de instanţa de fond. Rizea are de plătit suma de 300.000 de euro.

Cristian Rizea nu se află în România, iar avocatul său a anunţat, la un termen anterior, că fostul deputat "se plimbă din loc în loc" în ţară şi străinătate pentru că nu mai are bani şi nici domiciliu stabil şi că s-ar afla în SUA.

Rizea a fost trimis în judecată de DNA sub acuzaţia că a pretins în mod direct de la omul de afaceri Lucian Colţea suma de 300.000 de euro, disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive. Banii au fost ceruţi în schimbul promisiunii lui Rizea, îndeplinită ulterior, că va interveni la Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) şi la Primăria comunei Chiajna astfel încât să fie rezolvate anumite interese personale pe care omul de afaceri le avea la nivelul celor două autorităţi.

"Potrivit înţelegerii anterioare, în cursul lunii decembrie 2009, inculpatul Rizea Cristian a primit de la inculpatul Colţea Lucian suma totală de 300.000 euro, pentru ca în schimb să intervină la nivelul celor două autorităţi, astfel încât o persoană din familia lui Colţea Lucian să beneficieze de urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat într-o zonă rezidenţială din municipiul Bucureşti, respectiv ca omul de afaceri să obţină dreptul de proprietate asupra unui alt teren aflat în litigiu cu Primăria comunei Chiajna", susţineau procurorii.

Pentru a se ascunde adevărata provenienţă a sumei de 300.000 de euro primită de Rizea, au fost întocmite patru contracte de împrumut cu caracter fictiv.

Rizea mai este acuzat că în decembrie 2015, după declanşarea anchetei penale, i-a abordat pe doi dintre martori şi le-a cerut să nu spună adevărul organelor de urmărire penală. El le-a promis celor doi că, dacă va deveni primar al Sectorului 5 al Capitalei, le va oferi gratis un spaţiu comercial în zona Cotroceni, pentru deschiderea unei noi clinici.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
tu postezi ,tu sugi pula ! lui mazare ,constantinescu , ghita , rizea , dragnea ...tu cu ma - ta morocanca !
0
0
De unde dracu ai dedus ca sunt psd-ist,cand eu m-am referit strict la jegul de Rizea,pe care l-am intalnit in armata,chiar nu-mi dau seama! Cred ca-ti cam fluiera cu succes vantul pe la mansarda,daca faci astfel de afirmatii,complet aiurea!
1
1
Daca PSDisti tai nu il apara asta ca si Dragnea dealtfel era demult in puscarie. Asa ca deschideti ochiul ala daca vrei sa vezi monstrul PSD daca nu taci nu iti mai critica colegi de partid.
0
0
Cand vom scapa de acesti analfabeti, aceste nulitati, aceste non valori? Un stat care se respecta nu poate fi acaparat de niste borfasi ordinari- carora nu li se poate opune nimeni pe motiv ca s-au incarligat precum o caracatita, unul mai penal decat altul, unul puscarias, altul mincinos, altul analfabet- aceasta este clasa elitelor, ajunse la bataranete- dupa cumpararea unor studii de la particular, fara experienta in activitate, fosti soferi, mecanici, tractoristi- sa ne conduca in timp ce , adevaratele capacitati cu cariera extraordinara in spate, - NU au loc de de semidoctii astia!
1
0
L-am cunoscut pe individ in timpul stagiului militar,in 1987. Evident,zdreanta ,ca sa citez un comentator,avea regim preferential ,fiind sluga comandantului unitatii,Carp Gh.,si neavand nicio tangenta cu armata. Era atat de simpatizat de soldati ca nu era niciodata prezent la sedinte de tragere,de altfel Carp a avut grija sa-l bage la facultate si sa-i reduca durata stagiului militar. Dupa revolutie,Carp a avansat surprinzator de mult in ierarhia militara iar jegul de rizea,asemeni,in mizeria politica.
3
0
curois- caractyer nepermis, facusem un exercitiu simplu de memorie- acest individ este unul si acelasi cu cel ce dadea lectii de moralitate? si inca un aspect sau mai degraba o constatare- aceea ca va avea suficient timp sa reflecteze si sa gaseasca explicatia sederii lui dupa gratii. Dragi de la replica, va este cunoscuta zicala: daca intrio in troc te mananca porcii- si in ce consta caracterul nepermis?
5
1
La puscarie leprelor. Hotilor.
6
0
Datile ma pedepse adevarate daca nu sunt legi facetile PSDistilor pentru asta nu o sa iasa oameni in strada nici nu o sa va traga UE de urechi dincontra.Altfel vor spune hoti aia marunti "uitativa ma la aia care fura milioane dupa aia sa va luati de mine.Si au dreptate.
5
2
geosu invers scris zdreanto. si tu esti nevinovat stiu!! si ai fugit de parnaie. da, statul paralel care te a prins ca ai luat spaga.. saracu de tine, dar cu bani in cont. apropos, cand vii la parnaie? a, nuu? stim! regimul dna . soros ciolos, codruta. da, esti nevinovat ca ai luat spaga dovdita. zdreanto!
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920