REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Fostul deputat Remus Cernea îşi face rulote cu mâncare vegană pe litoral cu finanţare Start- Up Nation

Fostul deputat Remus Cernea îşi face rulote cu mâncare vegană pe litoral cu finanţare Start- Up Nation

Replica API 21 august 2019 | 00:00 395

Proiect de 40.000 de euro

Proiect de 40.000 de euro

Fostul deputat PSD (ales pe listele de la Constanţa) Remus Cernea îşi deschide o afacere cu mâncare vegană pe litoral, pentru care a obţinut o finanţare de 40.000 de euro prin programul guvernamental Start-Up Nation. Interesant este faptul că activistul Cernea beneficiază acum de banii PSD-ului din cauza căruia spune că a plecat din ţară în 2018. Remus Cernea a fost deputat de Constanţa între 2012 şi 2016, ales pe listele USL, din partea Partidului Verde. În ianuarie 2014 a demisionat din grupul parlamentar al PSD şi a activat ca independent. În iunie 2018 a anunţat că va pleca definitiv în Finlanda, dar s-a după câteva luni.

Remus Cernea a anunţat că va deschide primul proiect antreprenorial green-vegan din România, finanțat prin Start-Up Nation. Fostul deputat constănţean spune că proiectul pe care l-a demarat împreună cu sora lui, Magda Cernea, va oferi street food 100% vegetal, în cadrul unor puncte de vânzare fixe ori mobile alimentate prin panouri fotovoltaice, se arată pe startupcafe.ro. Potrivit antreprenorului, în competiția Start-Up Nation, proiectul s-a clasat pe locul 310 din 33.514 de proiecte depuse, adică în primele 1% cele mai bune aplicații conform criteriilor de departajare.

După parcurgerea etapelor procedurale, contractul de finanțare a fost semnat la Constanța pe 10 iulie iar, în august, și contractul pentru creditul punte acordat de Banca Transilvania. Suma alocată proiectului va fi de aproximativ 40.000 de euro. “Mai sunt câțiva pași de realizat până la debutul propriu-zis al activității, dar suntem pe drumul cel bun. Activitatea și dezvoltarea companiei o voi realiza împreună cu sora mea, Magda Cernea, care este doctor în științe medicale și psiholog, urmând a angaja prin concurs și personalul necesar derulării activităților”, a explicat Cernea pentru sursa citată.

Energie verde şi fără animale ucise

Fostul deputat spune că în proiectul său este reunit conceptul de business green (0 emisii - panouri solare) cu cel de de vegan (0 animale ucise) cu scopul ca, "pe lângă profit, să reafirme ideea că ar trebui realizată cât mai repede o tranziție a economiilor noastre către activități antreprenoriale cu un impact cât mai redus asupra mediului". “Noi le-am gândit inițial ca niște rulote. După ne-am schimbat ideea, dar deja proiectul a fost aprobat cu rulote. Așa că vom începe astfel, însă putem amplasa și niște căsuțe după o perioadă de timp dacă reușim să ne extindem. Când am gândit ideea cu rulote, ne-am gândit tocmai la faptul că este posibil să o amplasăm undeva unde poate nu e locul potrivit și să o putem muta. Dar, ideile care au apărut ulterior ne-au făcut să realizăm că dacă amplasăm într-un loc o rulotă, oricum trebuie să facem un contract pe un an - minim. Așadar, avantajul gândit inițial pe care l-ar fi dat rulotele dispare. Ne-am gândit că ulterior, după ce implementăm proiectul, putem amplasa niște căsuțe - spații fără roți", explică Remus Cernea.

Afacerea, anunţată încă din ianuarie 2018

Întrebat de StartupCafe.ro dacă vor proceda la fel ca majoritatea firmelor de street food ― participarea la evenimente, festivaluri, etc, Remus Cernea spune că în prima fază nu vor aborda acest model de business. "Probabil că primul spațiu va fi amplasat în zona unui mall cu care discutăm acum și o să vedem cum se desfășoară lucrurile. Proiectul Start-Up Nation nu este pe București. Nu vă pot spune acum locația pentru că nu avem contractul semnat, dar primul spațiu va fi la un mall gigant din țară", spune Remus Cernea. Cu toate acestea, fostul deputat anunţa încă din ianuarie 2018 că va oferi street food vegan pe litoral, la rulote alimentate cu panouri solare, iar profiturile astfel obţinute vor fi direcţionate către protecţia delfinilor. Remus Cernea a înfiinţat în acest sens firma Green Vegan SRL, cu sediul în Constanţa, iar activitatea urma să fie începută de pe 1 februarie 2018.

Clătite, sandvişuri şi gogoşi vegetale

Cernea şi-a prezentat şi meniul: "În prima fază vom testa. E bine să testezi produsele și să vezi ce merge, ce are succes. Dar în esență, vor fi produse de street food cu care oamenii sunt foarte obișnuiți: clătite, salate, sandvișuri, gogoși, dar 100% vegetale. O să căutăm furnizori de ingrediente care să ne asigure niște standarde cu privire la calitate. Pe acești producători va trebui să-i găsim totuși aproape de zona în care ne vom amplasa spațiile. Una e să fii amplasat în Constanța, de exemplu, și să ai un furnizor din Oradea. Asta îți va aduce niște costuri suplimentare. Trebuie să găsim furnizori de ingrediente în proximitatea noastră și să ne asigurăm că pot să livreze în mod constant lucrurile pe care le solicităm", spune antreprenorul.

Idee testată pe o platformă de crowdfunding

Remus Cernea a testat ideea sa de afacere și pe o platformă de crowdfunding, unde a reușit să strângă donații de aproximativ 1500 de dolari. "Am testat ideea proiectului, la începutul acestui an, și am fost bucuroși să vedem că am reușit să atragem pe site-ul Indiegogo donații de 1555 dolari de la persoane care, în principiu nu vor fi beneficiare directe ale produselor pe care le vom realiza dar care au ținut să susțină o idee", spune antreprenorul.

Pregătirea proiectului

"Un lucru mai puțin cunoscut este acela că înainte de a deveni cunoscut opiniei publice prin activitățile mele civice și politice, am dezvoltat mai multe proiecte antreprenoriale obținând în anul 2003 Premiul IT al României acordat la Palatul Cotroceni. Iar în ultimul an am urmat mai multe cursuri de antreprenoriat în valoare de multe mii de euro care ne vor ajuta să dezvoltăm afacerea urmând o direcție bine articulată. Printre altele, am fost beneficiarul unei burse educaționale Startupers.Club de 3.000 de Euro începând cu noiembrie 2018. Da, antreprenoriatul se învață, intuițiile și instinctul de a face business nefiind totdeauna suficiente pentru a construi afaceri de succes. Proiectul nostru a fost elaborat în toamna anului 2018 pentru a fi înscris în programul Start-Up Nation. Suntem convinși că tot mai multe inițiative antreprenoriale vor îmbrățișa același mod de a privi business-ul. Dovadă că, între timp, până și inovatorul antreprenor Elon Musk a confirmat în luna iunie 2019 că mașinile Tesla Model Y și Model 3 vor fi 100% vegane, renunțându-se total la pielea de proveniență animală începând cu 2020", a afirmat Remus Cernea.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
oare ce sa intamplat cu bunaciunea care se lipise de el?...
2
0
200000 de euroi dusi pulii de suflet,japita Dracului probabil va pregatii cate ceva in oala de noapte,pofta buna musteriilor daca vor fi
2
0
Nu prea arata a vegan
4
0
Si vegan si cu sufletu in Rai.
4
0
Un om ridicol aptsurd utopic
9
0
Ii lingea bombeurile lui Ponta.O jigodie inchipuita.
7
0
Face mancare pentru poponarii lui
12
0
are creierul cat o nuca, va falimenta instant taraba cu verdeturi.
11
0
A renuntat la atribuirea delfinilor titulatura de persoane non.umane. Se lanseaza in alta actiune. Anticipez ca va avea aceasi succes ca si prima.
9
0
Te ai gandit cum faci cu autorizatiile? La Constanta nu vezi asa ceva decat in targuri temporare. Intreaba pesedistii din primarie daca nu crezi.
8
0
De cand sunt produsele de panificatie pe piata nu zice nimeni nimic dintr o data toti suntem ALERGICI LA GLUTEN SUNTEM VEGANI SI FACEM YOGA ne bem numai de la STARBUCKS cafeaua,cu haine de la bunica combinate cu banii de la mamica pt OFFWHITE si BALENCIAGA ne am transformat toti in niste hibrizi creiere contopite cu procesoare de telefoane smart.Sa punem toti sosete lungi si haine vintage sa ne lasam mustati ca in 80 ...fetelor puteti sa renuntati la epilat,se poarta cine stie ce contine ceara asa ca mai bine o folosesc doar baietii de oras non vegani doar ei au mai ramas la epilat in saloane
6
0
Serios ma nene? Dar cu prajeala lor pe malul marii cum ramane? Tot vegane sunt? Asta ne mai lipsea! Ca in rest le aveam pe toate! Prajeala si decibeli! Lume, lume, hai la balci!
3
0
In sfarsit s-a gandit sa munceasca si el ceva! Chit ca asta inseamna sa se ocupe de propria afacere, dar totusi este o evolutie de la stadiul de activist al pelea-poolii.
10
0
este vegan, nu se spala nici in lighean,e un soios nu mananca gustos, dar ...roade un OS!
11
0
Latosul asta nu este cel care avea o unica obsesie: drepturile pentru homalai si lesbiutze?
18
0
asta este zoofil ,,doarme cu cateaua in pat.
11
0
un mare destept bun pentru antipa
9
0
n-a facut nimic concret cat a fost deputat,s-a batut pt drepturile delfinilor,drepturile animalelor vanate la Blac de Tiriac,pai mai nene pe tine cine te-a votat?te-au votat delfinii?te-au votat mistretii de la Balc?de lupti atat de mult pt ei,n-ai luptat deloc pt drepturile oamenilor,pt bunastare,pt ridicarea nivelului de trai,si pt multe alte neajunsuri care ne coplesesc.Sa ne luptam si noi pt drepturile morcovului si varzei,si a altor vegetale care intentionezi sa le sacrifici pt a-ti face si tu un venit din care sa traiesti,pt ca si legumele astea au drepturile lor care trebuie aparate
12
0
Asta mare bulau este.o da pe salata ca de carne s-a sarurat.mai mult o suge,activul pulii.
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920