REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Fostul deputat Stelian Duţu se apucă de aprozare

Fostul deputat Stelian Duţu se apucă de aprozare

Replica API 21 iulie 2011 | 00:00 569

S-a reprofilat în Brăila

S-a reprofilat în Brăila

Fostul deputat Stelian Duţu a devenit de-a dreptul efervescent în afaceri, de când a scăpat de povara intrigilor politice. În prezent, membru PNL doar în acte, pentru că a renunţat să se mai implice în sarcinile de partid, Duţu a decis să-şi extindă businessurile de familie într-un domeniu cu un potenţial uriaş în România, respectiv agricultura. Aşa se face că fostul lider PDL a fost cooptat recent, de către fiica sa, Cleopatra Duţu, în conducerea firmei Land & Vegetables SRL, din Cernavodă, o firmă care are ca domeniu de activitate "cultivarea legumelor şi a pepenilor, a rădăcinoaselor şi tuberculilor". Societatea a fost înfiinţată în 2009 de către Daniela Lazia, nora milionarului de la Argos SA, Lucian Lazia, şi a fost ulterior trecută pe numele Cleopatrei Duţu, cele două familii fiind, de altfel, asociate în numeroase alte afaceri.

Pe 12.05.2011, fiica lui Duţu a decis să-l pună ca administrator al firmei pe tatăl său, înlocuindu-l astfel pe Răzvan Mihai Gheorghe. Land & Vegetables SRL nu este singura societate cu profil agricol al familiei Duţu. Tot în 2009, a fost înfiinţată Euroinverca Cooperativă Agricolă, cu sediul în Brăila, care are ca domeniu de activitate comerţul cu ridicata al fructelor şi legumelor. Fără doar şi poate, proiectul Euroinverca se vrea unul grandios, din moment ce cooperativa are nu mai puţin de 10 asociaţi, toate persoane juridice, răspândite în judeţele Brăila, Tulcea, Prahova, Ialomiţa, Constanţa, dar şi Bucureşti, precum şi 5 administratori. Familiile Duţu şi Lazia par a deţine controlul asupra cooperativei agricole brăilene, din moment ce două dintre cele zece firme asociate aparţin fostului deputat PDL şi patronului de la Argos. Este vorba despre Centrul Medical de Diagnostic şi Tratament Feel & Heal SRL Constanţa şi Land & Vegetables SRL Cernavodă. Ceilalţi asociaţi ai Cooperativei Agricole Euroinverca sunt Agro Fruges SRL, Serra Ivas SRL, Orsagricol SRL, Crystal Greenhouses SRL, Etnic Top Sera SRL, Chamorro Invernaderos SRL, Silgimar Prod SRL şi Chirana Serv SRL. Administratorii firmei prin care Duţu va comercializa pepeni, cartofi şi alte delicatese prin Brăila şi împrejurimi sunt Daniela Lazia, Ahmet Metin Dilemre, Cristina Claudia Balamaci, Antonio Romeo Lombardi şi Vasile Florin Ilie. Deocamdată, din datele depuse de Land & Vegetables şi Cooperativa Agricolă Euroinverca la Ministerul de Finanţe, afacerile încă se află la faza de turare a motorului, firmele înregistrând pierderi în primul an de funcţionare. Dar, cu o asemenea armată de oameni şi cu flerul dovedit de afacerist al lui Duţu, este greu de crezut că fostul lider PDL nu va da lovitura şi pe piaţa legumelor şi fructelor. O ironie politică a sorţii face că Stelian Duţu să-şi extindă afacerile exact în locurile de obârşie ale deputatului PDL Zanfir Iorguş şi exact în domeniul în care acesta a excelat, până să intre în politică, ştiut fiind faptul că Iorguş este brăilean la origini, iar primele sale afaceri au fost cu pepeni.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218