REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Fostul deputat Theodor Nicolescu, condamnat definitiv la opt ani cu executare în dosarul ANRP - Achitări pentru abuz și complicitate

Fostul deputat Theodor Nicolescu, condamnat definitiv la opt ani cu executare în dosarul ANRP - Achitări pentru abuz și complicitate

Replica API 9 octombrie 2019 | 02:15 557

Theodor Nicolescu, foto ziarulprofit.ro

Fostul deputat PNL Theodor Nicolescu a fost condamnat, marți, la opt ani de închisoare cu executare pentru luare de mită în dosarul ANRP.

Fostul demnitar a fost condamnat pentru luare de mită dar achitat pentru fapta de abuz în serviciu.

Alături de el a mai fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani cu executare și evaluatorul autorizat, membru al Asociației Naționale al Evaluatorilor Autorizați (ANEVAR) din România (ANEVAR), Alexandru Hanu.

În același dosar judecătorii ICCJ au stailit achitarea pentru faptele de abuz în serviciu sau complicitate la acestea a fostului șef al ANI, Horia Georgescu, al foștilor vicepreședinți ai ANRP , Virgil Baciu, Ingrid Mocanu și Mihnea Iuoraș.

Totodată a fost achitată și fosta șefă a ANRP de la acea vreme, Ingrid Zaroour.

Au mai fost achitați în acest dosar Gabro Attila Marko, secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru relaţii interetnice, la data comiterii faptelor, Cătălin Constantin Canangiu, Gheorghe Vișoiu, angajat al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, Dorin Cornel Drulă, evaluator autorizat (ANEVAR), și Neculai Nistor, evaluator autorizat (ANEVAR).

Judecătorii ICCJ au mai stabilit marți lăsarea nesoluționată a laturii civile a dosarului, respectiv privind despăgubirea contestată de DNA, și menținerea sechestrelor pe bunurile tuturor celor din dosar, fie ei achitați sau nu.

Această chestiune denotă, potrivti unui avocat din dosar, faptul că faptele cercetate nu au incidență penală dar pot avea incidență civilă astfel că o instanță penală poate dispune menținerea sechestrelor până la soluționalîă general definitivă a cauyei, atât pe latură penală cât și civilă.

În acest caz Curtea de Apel Bucureşti a stabilit în februarie 2018 condamnarea fostului demnitar la nouă ani şi patru luni de închisoare cu executare, a fostului președinte al ANRP, Ingrid Zaroour, la 2 ani si 6 luni de închisoare cu suspendare, pe un termen de încercare de 5 ani, a fostului vicepreședinte ANRP Mihnea-Remus Iuoraș, la 4 ani si 6 luni de închisoare.

Alt foşti vicepreşedinţi ai ANRP au fost condamnataţi în acest caz, respectiv, Ingrid Mocanu, a primit 4 ani de închisoare, Remus-Virgil Baciu, 6 ani și 4 luni închisoare, fostul sef al ANI, Horia Georgescu 4 ani de închisoare, fostul deputat Attila-Gabor Marko: 5 ani de închisoare.

Constantin-Cătălin Canangiu, membru în Comisia Centrala pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP a primit 4 ani de închisoare, Alexandru Florin Hanu, evaluator autorizat, 5 ani de închisoare, Gheorghe Vișoiu, angajata al ANRP: achitare, sancționat cu amenda administrativă de 1.000 de lei, Dorin-Cornel Drula, evaluator autorizat, 2 ani cu supendare pe o perioada de încercare de 4 ani şi Neculai Nistor, evaluator autorizat la 2 ani cu supendare pe o perioada de încercare de 4 ani.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da pe stroie felatio felix batranelul cu nasul explodat cand il ia bre
2
0
judecatorii spagari sa transforme o mare hotie intr-un mare fas ! Muie la toti cu cacat !!!
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108