REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Fostul director al APIA Constanţa, Stere Pufleni, a murit!

Fostul director al APIA Constanţa, Stere Pufleni, a murit!

Replica API 13 mai 2016 | 18:30 2066

Joi, a fost condus pe ultimul drum

Joi, a fost condus pe ultimul drum

Stere Pufleni

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Constanţa este în doliu! Fostul director al instituţiei, Stere Pufleni, a decedat, în urmă cu două zile! Deocamdată, nu se ştie dacă Pufleni suferea de vreo boală. Colegi, rude, rude, prieteni şi familia l-au condus, joi, pe ultimul drum. Trupul neînsufleţit a fost depus la Biserica Adormirea Maicii Domnului 2 (Biserica Albă). Stere Pufleni a fost ani la rândul directorul executiv al APIA, până în 2012 când, scria presa locală la acea perioadă, el însuşi a cerut să fie schimbat din funcţie, cel mai probabil în urma anchetei Comisiei de Disciplină din cadrul Agenţiei. Cel care i-a luat locul a fost Dan Burlacu, fost inspector la Direcţia Generală de Proiecte din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa. Dan Burlacu ocupă şi astăzi funcţia de director executiv al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură- Centrul Judeţean Constanţa. Stere Pufleni a rămas în sistem, ocupând funcţia de şef Serviciu Măsuri Specifice.

S-a judecat cu instituția!

Fostul director al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură- Centrul Judeţean Constanţa, Stere Pufleni a fost cercetat timp de peste doi ani de zile, de către membrii Comisiei de Disciplină din cadrul Agenţiei, pe motiv că ar fi condus defectuos instituţia în perioada 2011. Pufleni a fost sancţionat cu 20 % din salariu, în două cauze separate. Aşa se face că fostul director al APIA şi-a încasat salariul timp de trei luni cu 1000 de lei mai puţin, după ce raportul a ajuns la urechile actualei conduceri. Motiv pentru care Pufleni a cerut Tribunalului Constanţa anularea executării celor două acte administrative, considerându-se nedreptăţit.Și a câștigat, conducerea APIA efectuând recurs. Numai că, și Curtea de Apel a fost de partea lui, respingând contestația formulată de instituție.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614