REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Fostul director al Circumscripţiei Fiscale din Ovidiu, trimis în judecată de DNA

Fostul director al Circumscripţiei Fiscale din Ovidiu, trimis în judecată de DNA

Replica API 4 aprilie 2013 | 00:00 229

Rambursări ilegale

Rambursări ilegale

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor: Ion Holban director al Circumscripţiei Fiscale Ovidiu, jud. Constanţa (la data faptelor) şi Anca Micu, inspector fiscal în cadrul aceleiaşi circumscripţii (la data faptelor), în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada aprilie 1999 - ianuarie 2000, inculpatul Holban Ion, în calitate de şef al Circumscripţiei Fiscale Ovidiu, judeţul Constanţa, a încălcat în mod repetat dispoziţiile legale şi administrative privind controlul fiscal şi procedura rambursărilor de T.V.A. şi a aprobat, în mod nelegal, 13 cereri de rambursare de T.V.A. formulate de către SC "KOROPLAST PRIM" SRL Ovidiu (7 cereri), SC "BUKET" SRL Ovidiu (4 cereri) şi SC "SAM - KA INTERNAŢIONAL" SRL Ovidiu (2 cereri), deşi aceste societăţi comerciale nu îndeplineau condiţiile legale pentru a beneficia de deductibilitatea şi, implicit, de rambursarea taxei pe valoarea adăugată. În acest fel , a fost adus un prejudiciu bugetului de stat în sumă totală ce echivalează cu 12.561.635 euro, reprezentând cuantumul total al sumelor de bani pentru care celor trei beneficiari le-a fost acordat dreptul de rambursare a T.V.A. În aceeaşi perioadă, inculpata Micu Anca, inspector fiscal în cadrul Circumscripţiei Fiscale Ovidiu, a întocmit două note de constatare în conţinutul cărora a inserat menţiuni nereale şi a propus în mod nejustificat rambursarea cu titlu de T.V.A. a sumei totale de 1.124.613 euro în beneficiul a două dintre societăţile comerciale menţionate.

Faptele administratorilor celor trei societăţi comerciale beneficiare ale rambursării necuvenite de T.V.A au făcut obiectul unui dosar separat instrumentat de DIICOT, care a fost deferit justiţiei.

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Constanţa s-a constituit parte civilă cu echivalentul în lei al sumei de echivalent a 12.561.635 euro, reprezentând valoarea prejudiciului produs la bugetul statului.

În vederea recuperării prejudiciului, în cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător cu privire la bunurile inculpatei Micu Anca. Cu privire la inculpatul Holban Ion, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător într-o altă cauză, în care acesta a fost trimis în judecată pentru fapte similare de către PICCJ.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Constanţa, se arată în comunicatul Ministerului Public.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218