REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° ConstanÈ›a Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° ConstanÈ›a Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Fostul director al OCPI Călăraşi, eliberat de magistraţii constănţeni. DNA nu este de acord

Fostul director al OCPI Călăraşi, eliberat de magistraţii constănţeni. DNA nu este de acord

Replica API 11 mai 2015 | 00:00 1004

Comisiile de Fond Funciar, miÅŸmaÅŸuri cu terenuri de la Fundulea

Comisiile de Fond Funciar, miÅŸmaÅŸuri cu terenuri de la Fundulea

Ion Năbârgeac, fostul director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (O.C.P.I.) Călăraşi, a fost condamnat la 5 ani închisoare, decizia rămânând definitivă în anul 2013. Însă, pe 17 aprilie anul curent, magistraţii Judecătoriei Medgidia i-au admis cererea de eliberare condiţionată. Cum decizia nu a fost definitivă, DNA Constanţa, în calitate de curator, a şi contestat, termenul fiind stabilit pentru 2 iunie.

Fostul director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (O.C.P.I.) Călăraşi a fost trimis în judecată, alături de mai multe persoane, de către DNA – Serviciul teritorial Bucureşti la data de 16 iunie 2009. Potrivit procurorilor, acesta a emis în fals (prin inserarea unor aspecte nereale) patru titluri de proprietate pe numele Gheorghe Sadoveanu, Constanţa Costache, Florentina Ştefania Iordache şi pe numele unei persoane decedate, pe care le-a înaintat spre semnare prefectului judeţului Călăraşi, inculpatul Jenel Şerban şi subprefectului aceleiaşi unităţi administrativ teritoriale, inculpatul Eduard Doru Clăbescu. Aceştia din urmă au semnat actele în vederea emiterii titlurilor de proprietate în formă finală, deşi nu aveau acest drept legal, aceasta fiind exclusiv atribuţia Comisiei Judeţene pentru Reconstituirea Dreptului de Proprietate Privată asupra Terenurilor. Ulterior, în perioada octombrie - noiembrie 2007, suprafeţele de teren obţinute ilegal de inculpaţii sus-menţionaţi au fost vândute inculpaţilor Aurică Constantin şi Toma Gheorghe Constantin (fii inculpatului Nicolae Constantin) pentru a crea aparenţa dobândirii licite a acestor terenurilor. Ulterior, aceştia au vândut, la rândul lor, terenurile unor persoane fizice şi juridice, deşi cunoşteau că respectivele terenuri au fost obţinute pe baza unor acte false. În luna martie 2008, deşi a luat cunoştinţă de emiterea, de către viceprimarul Vasile Zaharia, a şapte procese verbale de punere în posesie false, inculpatul Gelu Apostol, având atribuţii de conducere, în calitate de primar al comunei Cernica, judeţul Ilfov, a omis sesizarea de îndată a procurorului sau organelor de urmărire penală, în vederea tragerii la răspundere penală a persoanelor responsabile. La data de 08.05.2009, inculpatul Sever Parici a încercat să determine o martoră, prin corupere, să dea declaraţii mincinoase în prezenta cauză. Prima condamnare a venit din partea judecătorilor Tribunalului Bucureşti, pe 27 iunie 2011, după care, în 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a dat soluţia definitivă, Năbârgeac primind 5 ani cu executare. Nabârgeac a primit, de la Gheorghe Sadoveanu și Niculae Constantin, în calitate de mită, 47.000 de euro, în diferite tranșe, pentru ca în calitatea pe care o avea de director al OCPI Călărași să își încalce atribuțiile de serviciu, sprijinindu-i pe cei doi să devină, în mod ilegal, proprietarii unei suprafețe de teren de 20,1648 de hectare din extravilanul comunei Fundeni, județul Călărași, teren cu o valoare ridicată, fiind situat în apropierea Autostrazii A2, scrie marinbadea.ro.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367