REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Fostul director de la Confort Urban, CONDAMNAT!

Fostul director de la Confort Urban, CONDAMNAT!

Replica API 20 septembrie 2017 | 00:41 510

Magistrații Tribunalului Constanța, la data de 20 septembrie, au admis sesizarea cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei în cazul lui Cristinel Viorel Farcaș. Astfel, el a primit 2 ani și 4 luni cu suspendare și 2 ani pedeapsă complementară a interzicerii dreptului de a desfășura o activitate în cadrul Confort Urban SRL.

Amintim că acesta a dorit să încheie un acord de recunoaștere a vinovăției pentru a se alege cu o pedeapsă minimă. Sesizarea cu acordul de recunoaștere a fost înregistrată la Tribunalul Constanța, pe 18.05.2017. Potrivit legii, acordul de recunoaştere a vinovăţiei are ca obiect recunoaşterea comiterii faptei şi acceptarea încadrării juridice pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi priveşte felul şi cuantumul pedepsei, precum şi forma de executare a acesteia. Acesta se poate încheia numai cu privire la infracţiunile pentru care legea prevede pedeapsa amenzii sau a închisorii de cel mult 7 ani.

Fostul director al Confort Urban a fost cercetat de DNA pentru săvârşirea infracțiunilor de luare de mită, instigare la folosirea cu rea credință a bunurilor societății, într-un scop contrar intereselor acesteia (în forma participației improprii), și conflict de interese. În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut că, în perioada 27 iunie – 19 noiembrie 2014, inculpatul Farcaș Cristinel-Viorel, în calitate de director general al SC Confort Urban SRL Constanța, a solicitat administratorului delegat al unei societăți comerciale (ce deținea în același timp și o funcție de execuție în cadrul SC Confort Urban SRL Constanța) să achiziționeze un autovehicul marca Porsche Macan S pe care să-l pună la dispoziția inculpatului, lucru pe care acesta l-a și făcut. Autoturismul respectiv, în valoare de 425.160,50 lei cu TVA (aproximativ 95.000 euro cu TVA), a fost pus la dispoziția inculpatului cu titlu de folos necuvenit, în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu ale acestuia din urmă, respectiv atribuirea și derularea în bune condiții a unui acord cadru privind servicii de transport rutier și închiriere utilaje încheiat cu societatea respectivă (vizarea facturilor emise de societatea prestatoare și semnarea ordinelor de plată către prestator în perioada ianuarie 2015 – decembrie 2016). Autovehiculul a fost folosit gratuit, exclusiv și permanent de inculpatul Farcaș Cristinel-Viorel și soția sa, din data de 19 noiembrie 2014 până la data de 17 martie 2016, când administratorul de drept al firmei l-a vândut fictiv soției inculpatului.

Detalii aici: Fostul director al Confort Urban acceptă 3 ani cu suspendare! Ce a spus Farcaș în acordul de recunoaștere

L.C.

Citește și:

Maşina Porsche primită drept mită de fostul director de la Confort Urban nu mai este sub sechestru!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce fatza de camatar are...averea confiscata si cu el la sapat canale
4
0
l-au umplut de sange si pe asta ...
7
0
Nu cu procurorii a impartit furaciunea mai siri ci cu judecatorii super corupti si mai hoti decat cocalarul de farcas
7
0
cristinel viorel : nume si figura de bombonel cokalar
6
1
Altii ptr fapte mult mai usoare au luat ani grei cu executare, dar, de...in tara lui Kodruta...sifoanele iau cu suspendare.
6
0
HUOOOO! Sunteti nebuni. Prejudiciu recuperart? P____a.Mituitorii au patit ceva? M------e.
9
1
Muritorul de rind cind fura un salam ptr ca nu are ce pune pe masa copiilor face trei ani cu executare iar mistretul asta ia doi ani cu suspendare . Asa e la noi trebuie sa furi cit mai multe milioane ca pedeapsa sa fie mica sau cu suspendare !
8
3
Cum sa iei doar 2 ani cu suspendare dupa ce furi 4 miloane de euro??? A impartit banii cu procurorii???
11
1
Figura de tractorist l-a ajutat sa scape probabil. Lasitatea deasemenea.....
10
1
Asta e grup infractional cu infractiuni premeditate.Dosarul e doar varful icebergului probabil. Intr0o tara normalai luau cel putin 15 ani si cnfiscarea averii.
15
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102