REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Fostul director din Primărie, Liviu Pătraşcu, a CÂŞTIGAT un nou RĂZBOI cu PRIMĂRIA Constanța

Fostul director din Primărie, Liviu Pătraşcu, a CÂŞTIGAT un nou RĂZBOI cu PRIMĂRIA Constanța

Replica API 20 octombrie 2021 | 12:52 2075

Liviu Pătraşcu, fost şef la Direcția Organizare Evenimente din Primăria Constanța, a câștigat un nou proces cu Primăria Constanța, după ce a fost demis, prin 2017, de fostul primar Decebal Făgădău.După ce a câștigat, în trecut, anularea dispoziției de primar prin care a fost eliberat din funcție, dar și plata drepturilor salariale, Pătrașcu cere acum și plata dobânzilor aferente sumei de bani. Și a câștigat, în luna mai a.c., însă Primăria a efectuat recurs.

Pe 5 octombrie 2020, Curtea de Apel Constanţa a anulat dispoziţia din 21 noiembrie 2017 emisă de Primăria Constanţa, prin fostul primar Decebal Făgădău, privind eliberarea sa din funcția publică de șef serviciu gradul II. Totodată, la acea dată, magistrații au dispus repunerea în situația anterioară, în sensul reintegrării pe o funcție similară de șef serviciu gradul II și plata drepturilor salariale de la data încetării raporturilor de serviciu și până la data reintegrării efective.

A primit banii... eșalonat, nu și dobânzile

Drepturi salariale le-a și primit, de ordinul zecilor de mii de euro, eșallonat, însă nu și accesoriile. Pătrașcu s-a considerat îndreptățit să ceară plata dobânzilor aferente drepturilor salariale de care a fost lipsit.

Art. 1535 Cod civil, alineatul 1 spune că ”În cazul în care o sumă de bani nu este plătită la scadență, creditorul are dreptul la daune moratorii, de la scadență până în momentul plății, în cuantumul convenit de părți sau, în lipsă, în cel prevăzut de lege, fără a trebui să dovedească vreun prejudiciu”

Pentru aceste considerente, instanța i-a admis cțiune și a obligat Primăria Constanța la plata dobânzii legale aferente drepturilor salariale de care ar fi beneficiat reclamantul în cadrul raportului de serviciu în perioada 28.01.2020 și până la data reintegrării efective, acordate prin decizia civilă din octombrie 2020.

Reamintim că Liviu Pătrașcu a fost șef de la Direcția Organizare Evenimente din Primăria Constanța. Mult timp a ținut primele pagini ale presei locale, mai ales după ce a fost dat afară de Făgădău pentru că… ”nu-i plăcea fața lui”. Așa cum am arătat și mai sus, a revenit în administrație după ce a câștigat războiul în instanță, ocupând, în prezent, funcția de șef Serviciu Serviciul Autorizare Operatori Economici.

Putem spune că este unul dintre cei mai ”avuți” funcționari publici din primărie. Are trei terenuri, două case, trei autovehicule, mai multe conturi bancare, titluri la Trezorerie, din care încasează lunar, dobânzi, și este beneficiarul unei pensii de 24.000 de lei pe Legea 341/2004 - Legea recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din 1989. Încasează de la Primăria Constanța 18.500 anual. Soția sa, Eli-Mihaela Pătraşcu este angajată la Instituția Prefectului - Judeţul Constanţa.

Virgil STOIAN, M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
...urmeaza Irina P....si ea a castigat procesul cu Primaria...
1
0
Felicitari, Liviule!!
10
6

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614