REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Fostul director general al Portului Constanţa, Decebal Şerban, în instanţă: trage cu dinţii să fie repus pe o funcţie de conducere în companie

Fostul director general al Portului Constanţa, Decebal Şerban, în instanţă: trage cu dinţii să fie repus pe o funcţie de conducere în companie

Replica API 23 octombrie 2018 | 10:21 743

Decebal Şerban

Fostul director general al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime SA Constanța vorbește despre neregulile din interiorul companiei! Asta în contextul în care Decebal Șerban a acţionat în instanță compania. Şerban nu doar că nu mai este director general, dar a fost demis şi din funcția de șef al Biroului Control Operatori Economici, demitere ce a avut loc în luna ianuarie a anului trecut. Deși, pe fond, el și-a recăpătat funcția în instanță, la Curtea de Apel a pierdut. Instanța de recurs a casat decizia de fond și i-a respins acțiunea. Acum, Decebal Șerban a deschis o nouă acțiune în instanță, solicitând anularea hotărârii.

Între CNAPM și Decebal Șerban au existat raporturi de muncă, din aprilie 2015, acesta fiind angajat în funcția de șef al Biroului Control Operatori Economici, având în atribuţii să organizeze şi să urmărească procedurile de control pentru activitățile desfășurate de operatorii economici în zonele aflate în administrarea companiei. Pe 27 octombrie 2016, Decebal Șerban a primit preaviz de 20 de zile privind încetarea contractului individual de muncă. Ulterior, i-a fost comunicată și decizia de concediere individuală, contractul individual de muncă încetând la data de 10 ianuarie 2017.

Decebal Șerban, persoană incomodă pentru conducerea companiei?!

Decebal Șerban s-a adresat instanței de judecată, iar în cererea de chemare în judecată a făcut declarații surprinzătoare, explicând, în primă fază, de ce a renunțat la funcția de director adjunct al companiei.

”Susține reclamantul că în perioada în care îndeplinea funcția de director general adjunct, membrii din conducerea companiei i-au cerut să încheie unele contracte fără a respecta procedurile prevăzute de lege, iar reclamantul a refuzat, situație pe fondul căreia reclamantul a renunțat la funcția de director general adjunct, rămânând șef al Biroului control operatori economici, contractul său de muncă fiind modificat începând cu data de 01.07.2016.

Consideră reclamantul că devenind o persoană incomodă pentru conducerea companiei, a fost găsit un pretext pentru înlăturarea acestuia din funcția deținută, printr-o pretinsă reorganizare a activității”, se arată în minuta judecătorilor, publicată de rolli.ro. Revenind la funcția de șef Birou Control Operatori Economici, Decebal Șerban a spus că a fost demis ca urmare a desființării postului.

Consiliul de Administrație, mai spune el în instanță, a fost convocat la data de 21.10.2016 pentru data de 24.10.2016, fără a se respecta termenul de 7 zile și fără a se cuprinde în ordinea de zi și problema reorganizării și desființării posturilor, astfel încât mandatul de reprezentare dat de către unul dintre membrii Consiliului de Administrație se referea doar la ordinea de zi comunicată prin convocare, fără a putea fi extins și asupra altor probleme ce au completat ordinea de zi.

Ca o consecință a absenței membrilor Consiliului de Administrație și a lipsei mandatului de reprezentare al acestora în ceea ce privește chestiunea referitoare la reorganizarea instituției și desființarea posturilor, nu a fost respectată nici cerința art.18 alin.19 din statut care condiționează valabilitatea deciziilor de prezența a cel puțin 2/3 din numărul membrilor Consiliului prezenți sau reprezentați.

Deși apărătorii CNAPM au încercat în instanță să explice că hotărârea este legală, iar Decebal Șerban nu a formulat contestație în termen de 15 zile de la publicarea ei în Monitorul Oficial, instanța, respectiv Tribunalul, i-a dat câștig de cauză fostului director.

„Admite acţiunea civilă formulată de către reclamantul Şerban Decebal în contradictoriu cu pârâta Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa. Anulează decizia de concediere nr.3446/31.01.2017 emisă de către pârâta Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa. Dispune reintegrarea reclamantului Şerban Decebal în funcţia deţinută anterior concedierii. Obligă pârâta să plătească reclamantului o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi celelalte drepturi de care ar fi beneficiat, de la data de 31.01.2017 până la reintegrarea efectivă”, se arată în decizia Tribunalului, din octombrie 2017.

Astfel, Tribunalul a constatat că sunt întemeiate criticile de nelegalitate a hotărârii Consiliului de Administrație al CNAPM în temeiul căreia s-a decis măsura desființării postului deținut de către reclamant și concedierea acestuia, deoarece această hotărâre a fost adoptată fără a fi respectate dispozițiile cuprinse în statut.

CNAPM a formulat recurs, iar Curtea de Apel a desființat, în iunie 2018, sentința și a admis recursul companiei. Deși decizia este definitivă, Decebal Șerban insistă! Acesta a formulat, pe 18 octombrie a.c., a altă acțiune la Curtea de Apel, solicitând judecătorilor să anuleze hotărârea dată în luna mai.

Mirela Sorina PASCAL

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/anchetat-de-dna-decebal-serban-nu-mai-este-adjunct-in-port-inlocuitorul-sau-e-o-surpriza-284124/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
doar nenorociti care au doar interesul propriu si sa ii imbogateasca pe IDU, PANAIT de la Comvex. Doar aranjamente au facut in port. Panait de la comvex umbla cu tivilichi prin toate ministerele la bucuresti si nu se fereste ca il spaguieste
9
0
Fie ca esti barbat sau muiere , poti sa i-o sugi in particular, nefiind nevoie sa fie iar pe o functie de taiat frunze la caini...
7
1
Dar Tivilichi al cui om este? Un incompetent si un parvenit!
13
0
Pitica porno o fi dat concurs pe post la documente clasificate? Sau a reevaluato Grasu ca zicea acum ceva timp ca nui mai place cum o suge, ca nu ia placut niciodata da ce sai faci, se multumeste si cu dastea expirate
19
0
Ati vazut caine sa plece de la macelarie?Dulce este traiul la stat!
4
1
Plange dupa post dar postul l-a castigat prin concurs ca este competent ? Exploatare portuara unde a invatat-o. Un bou care a fost numit de partid O nulitate si ca om si ca profesionist. Noroc cu Meze ca l-a tinut Sobolan de birou cat a fost la Capitanie
3
3
Este diferenta mare intre el si jegosul de acum. Din pacate sub conducerea actuala portul se afla pe o directie gresita. Specialistii au fost indepartati, iar in locul lor au fost adusi habarnisti, multi dintre ei din galati. Sefa de la resurse umane si seful de la juridic nu sunt straini de aceste lucruri.
19
0
Portul constanta este intr o situatie jalnica!! E dezastru!! In cativa ani o sa ajunga mai rau ca Mombassa!! Numai spagari si incompetenti!! Vai de Mama lor!!
18
0
O veste minunata!!!! Sa va ajute bunul Dumnezeu sa reveniti in institutie!!!! Sunteti un om de exceptie! Va asteptam cu mare drag!
7
4
Nimeni nu neaga ca este un jegos si ca trebuia dat afara insa ce ne facem cu cretinii care sunt acum si fac totul ca portul intreg sa intre pe mana lui Idu??
11
0
Inghitea spaga ca pelicanul.
12
4
Era omul lui Nicusor Constantinescu in port. Un spagar de prima mana, aranaja tot ce era de aranjat. Nu ca acum e mai bine...
13
5

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614