REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Fostul director general al Portului Constanţa îşi cere în instanță banii de concediu

Fostul director general al Portului Constanţa îşi cere în instanță banii de concediu

Replica API 25 octombrie 2019 | 00:00 965

Tivilichi nu se lasă!

Tivilichi nu se lasă!

Dan Nicolae Tivilichi nu mai deține nici o funcție în cadrul Administrației Porturilor Maritime Constanța, dar păstrează legătura cu societatea pe care a condus-o până în septembrie. Legătură prin intermediul avocaților, din moment ce Tivilichi a dat în judecată portul și își cere în instanță banii de concediu pe care nu i-a încasat. Procesul se află pe rolul Tribunalului Constanța.

Dan Nicolae Tivilichi a dat în judecată Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța încă din primăvara acestui an, pe când era încă administratorul companiei. În dosarul înregistrat pe 11 aprilie 2019 la Tribunalul Constanța, reclamantul Tivilichi revendică pârâtei APC drepturi bănești, mai exact banii de concediu pe care el susține că nu i-a primit.

Pe 18 iulie 2019, instanța a decis să decline speța către o altă secție. ”Admite excepţia necompetenţei funcţionale a Secţiei I Civile a Tribunalului Constanţa, invocată de pârâtă. Declină competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Secţiei a II-a Civile a Tribunalului Constanţa. Fără cale de atac”, sună hotărârea judecătorilor. În prezent, dosarul prin care Tivilichi își cere banii de concediu se află la Secția a II-a a tribunalului.

Dosar penal tot pentru un concediu

O ironie a sorții face ca tot un concediu de odihnă să-i fi adus lui Tivilichi și bătaia de cap a unui dosar penal. În iunie 2019, Poliția Transporturi Constanța anunța ca Dan Nicolae Tivilichi este cercetat penal pentru fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrieri sub semnătură privată şi uz de fals. Acuzațiile au fost formulate chiar de compania portuară și se referă, spune Tivilichi, la un concediu pe care el l-a semnat pentru consilierul său, Emil Iulian Terciu.

”Băi, oameni buni, ştiţi ce au reclamat? Un concediu de odihnă pe care l-am semnat. Nu se poate aşa ceva. Eu am înţeles manipularea care se face. Nu m-a chemat nimeni, n-am nicio declaraţie. E o imensă răutate, dar nu contează cine a făcut asta, eu nu fac ce au făcut alţii”, a spus cu acea ocazie Tivilichi.

Dan Nicolae Tivilichi a pierdut funcţia de director general al Portului Constanţa în luna ianuarie 2019 printr-o sentinţă judecătorească definitivă, iar din septembrie nu mai este nici membru în Consiliul de Administrație al APC.

A rămas însă cu o avere respectabilă, ba chiar s-a mutat în Constanța, deși nu mai are nicio funcție în port.

Salariu fabulos ca director

În iunie 2019, Tivilichi a vândut casa de locuit şi terenul aferent pe care le deţinea în Galaţi către un anume Costel Stan, contra sumei de 90.000 de euro. În aceeaşi perioadă, Tivilichi a cumpărat un teren intravilan de 214 metri pătraţi şi o casă de 128 metri pătraţi în oraşul Ovidiu, pentru a se muta, probabil, definitiv la malul mării. Dan Nicolae Tivilichi şi-a păstrat în schimb apartamentul de 52 de metri pătraţi pe care îl are în Galaţi încă din 1994. Fostul director general și administrator al APC avea un salariu fabulos: 295.441 lei pe an, adică peste 24.500 lei net lunar, echivalentul a circa 5.300 de euro.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Terciu a sifonat bani din toate companiile Ministerului Transporturilor
2
0
asta inseamna sa fii machidon
1
0
Ce fatza de milog are. Asta inseamna sa fii un sarac: sa fii furat milioane si sa te mai uiti si la cativa centi de concediu.
3
3
asta e mai rau ca machidonii !!! Asta e jidan !!!
2
4
Ia intrati in actele alea pe care le-a semnat asta cat a fost director si o s-ai piara lui pofta de alti bani,sau nu vreti sa inceapa Hora Armaneasca pentru ca peste tot unde este vorba de furt de la stat trebuie sa fie si un aroman.
7
3
Sa i se scada cat a bagat in el pe protocol si se compenseaza suma. Bine ca a scapat portul de acest vagon de cacat.
5
4
Ce imbuibat , care habar nu are de manageriat , ci a fost pus sa colecteze ptr el si altii...
5
4
ar avea nevoie de un Purge!
5
4
Ce fata de bou
7
4
Cel mai prost!
8
4
moarte tiganilor!
9
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614