REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Fostul director Mihai Şagău îşi cere scuze sindicaliştilor din ANR, dar tot nu iartă pe câţiva

Fostul director Mihai Şagău îşi cere scuze sindicaliştilor din ANR, dar tot nu iartă pe câţiva

Replica API 21 mai 2013 | 00:00 1136

"Mi-am adus aportul considerabil pentru instituţie şi nu merit să fiu ponegrit"

"Mi-am adus aportul considerabil pentru instituţie şi nu merit să fiu ponegrit"

Numeroase discuţii şi comentarii a iscat un articol anterior despre Autoritatea Navală Română, apărut în cotidianul "Replica". Fostul director al ANR, Mihai Şagău, a ţinut să revină cu câteva precizări, întrucât reacţia în urma articolului a fost una foarte puternică, acesta fiind avertizat că va fi chemat în instanţă în urma celor declarate. Fostul director ANR a spus că-şi va cere scuze, însă trebuie ca şi angajaţii ANR care au dat 80 - 90% din comentariile maliţioase la adresa familiei acestuia să-şi ceară la rândul lor scuze. Cotidianul "Replica" de Constanţa face precizarea, totodată, că a fost înştiinţat de sindicatul "Arca" din cadrul ANR cu privire la faptul că angajaţii instituţiei se vor adresa instanţei dacă nu vor fi dovedite acuzele fostului director Mihai Şagău. Cu tot respectul faţă de angajaţii ANR, le transmitem că declaraţiile lui Mihai Şagău aparţin acestuia şi reflectă punctul acestuia de vedere, nu al ziarului sau al colectivului redacţional "Replica".

"Nu sunt deloc o persoană conflictuală, cei care mă cunosc pot să confirme. Nu am vrut niciodată să escaladez un conflict, am încercat să îl aplanez. Este normal să nu poţi să mulţumeşti pe toată lumea. Mi se pare total denaturat şi exagerat să fiu ameninţat că voi fi dat în judecată, când eu m-am dus la Bucureşti de nu ştiu câte ori să le susţin mărirea salariilor şi alte drepturi. Am şi semnat un act adiţional cu sindicatul, văd că sunt unele elemente nocive care încearcă să mă discrediteze, să creeze false conflicte. Dacă aşa doresc dumnealor, îmi cer scuze, dar şi ei ar trebui să-şi ceară scuze pentru număratele comentarii maliţioase şi la adresa mea şi la adresa familiei, care nu conţin nici un adevăr, şi la adresa altor colegi. Cred că 90% din comentarii sunt din partea angajaţilor ANR, sau 80%", a declarat pentru "Replica", fostul director al ANR, Mihai Şagău.

"Toţi mă împroaşcă cu noroi, comentarii aiurea"

Mihai Şagău este de părere că mulţi dintre cei cu care a lucrat l-au plăcut, însă ştie că sunt şi persoane care, deşi i-a ajutat să promoveze şi i-a crezut aproape, ajung să posteze comentarii "aiurea" şi să-l împroaşte cu noroi. Fostul director al ANR a făcut referire la Mona Paraschiv, pe care susţine că a ajutat-o să ia salariul maxim prin promovare, dar şi Ion Alexandru Pilat, pe care Şagău l-a descris ca fiind "un om inteligent dar foarte rău la suflet". "Mulţi dintre angajaţi m-au plăcut din ceea ce mi-au spus, dar sunt şi oameni pe care i-am ajutat foarte mult, Ion Alexandru Pilat sau Mona Paraschiv. Am promovat-o să ia salariul maxim aferent funcţiei, pe el, inspector gradul III, am dat delogare maximă, l-am promovat şef Serviciu, apoi şef departament la Centrul de Coordonare Maritimă, şi toţi mă împroaşcă cu noroi, comentarii aiurea. Îmi pare rău că am avut încredere să ţin asemenea oameni aproape. Pe acest Alexandru Pilat l-am crezut ca pe un frate, l-am luat cu mine peste tot. A fost singur la părinţi şi avea nevoie de o dragoste fraternă, să zic aşa, dar e un om inteligent şi foarte rău la suflet", a mai adăugat Mihai Şagău.

"Sunt oameni în ANR foarte puternici, care vor să-mi facă foarte mult rău acum"

Afirmaţia îi aparţine fostului director al instituţiei, care consideră că anumite persoane puternice din ANR s-au simţit lezate în urma articolului, iar acum doresc să îi facă foarte mult rău acestuia. Chiar şi povestea pavilionului românesc trebuie reluată, deoarece potrivit lui Mihai Şagău, din articolul anterior a reieşit că acesta ar fi duşman cu Şerban Berescu. Total fals, susţine Şagău, care a ţinut să precizeze că Şerban Berescu i-a fost ca un tată, dar îi reproşează că deşi el a bătut cu pumnul în masă să fie adjunct şi l-a susţinut, Şerban Berescu nu i-a răspuns cu aceeaşi monedă, şi s-a retras la sfârşitul lunii noiembrie, de teamă, pentru a nu mai merge cu directorul ANR la acea vreme la Bucureşti. "Nu ştiu dacă înţelegeţi gravitatea situaţiei, dar sunt oameni în ANR foarte puternici, care s-au simţit lezaţi şi care vor să-mi facă foarte mult rău acum. Din articol a reieşit că aş fi duşman cu Şerban Berescu. Cum să fiu duşman când el mi-a fost ca un tată, iar băiatul lui a lucrat la mine la firmă? - vă pot arăta documente. Eu atât i-am reproşat, eu am bătut cu pumnul în masă să fie adjunct şi l-am susţinut, nu că nu m-a susţinut pe mine, că nu şi-a folosit puterea mai mult în problema cu Pavilionul. Adică s-a retras la sfârşitul lunii noiembrie sub pretextul că îi este teamă şi aşa mai departe, nu a mai dorit să meargă cu mine la Bucureşti", a precizat, pentru "Replica", Mihai Şagău.

Petrecerea angajaţilor ANR de Crăciun, sabotată

Chiar şi petrecerea de Crăciun pe care Mihai Şagău a organizat-o şi a plătit-o din banii lui pentru angajaţii ANR ar fi fost sabotată, mai explică fostul director al ANR. Potrivit acestuia, cea care a sabotat petrecerea a fost chiar Mona Paraschiv, pe care fostul director a promovat-o în funcţie pentru a lua salariu maxim funcţiei ei. Şagău susţine că Mona Paraschiv a dat un mesaj pentru toţi din instituţie în care era precizat că petrecerea este organizată dar că fiecare trebuie să-şi plătească consumaţia. "Am fost aproape de angajaţi şi pot demonstra că am organizat o petrecere de Crăciun, plătită din banii mei, două zile la rând, pentru angajaţi, pentru că nu aveam fond la protocol pentru aşa ceva şi nu au venit decât vreo 40 de angajaţi din instituţie, datorită faptului că am fost sabotat. Domnişoara Paraschiv Mona, pe care am ajutat-o foarte mult, am promovat-o din şef birou în şef serviciu, a dat un mesaj către toţi cei din instituţie că petrecerea este organizată, dar fiecare trebuie să-şi plătească şi atunci oamenii nu au mai venit", a mai spus Şagău. Pentru ca nimeni să nu se ia luat de val şi să deviem de la subiect, fostul director al Autorităţii Navale Române, Mihai Şagău, a amintit proiectele la care a participat, câţi bani au fost deblocaţi atât timp cât a fost acesta la conducerea ANR şi care a fost aportul adus instituţiei. "Am început ca proiecte Innovation Norway, am atras 15 milioane de la Oslo, am fost la Bruxelles în locul domnului Silaghi (Ovidiu Silaghi, fostul ministru al Transporturilor -n.r.) şi am reprezentat România cu succes, am deblocat 1 miliard şi 75 de milioane. Am fost în Georgia cu domnul Eugen Olteanu, am reprezentat România. A fost o întâlnire organizată de IMO, l-am cunoscut şi pe secretarul general al IMO, am votat o rezoluţie IMO care privea şi România. Eu zic că totuşi mi-am adus raportul considerabil pentru instituţie şi nu merit să fiu ponegrit de tot felul de comentarii".

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Spaghyyyyyyy
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367