REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Fostul Hotel Zefir din Neptun va fi preluat de Ministerul Turismului. Iată ce o să se întâmple cu acesta

Fostul Hotel Zefir din Neptun va fi preluat de Ministerul Turismului. Iată ce o să se întâmple cu acesta

Replica API 7 octombrie 2017 | 11:20 1127

Liviu Scarlat

Ministrul turismului, Mircea Titus Dobre, a precizat în vizita sa de la Constanța că pe litoral va răsări un centru de formare profesională. A fost o dezbatere în trecut ca acesta să fie în locul Liceului Palas din municipiu, dar ideea a picat. Astfel, ministerul va prelua o clădire negestionată din stațiunea Neptun-Olimp, mai precis Hotel Zefir, care va fi transformată în centrul de formare profesională. Totul se va întâmpla în viitorul apropiat, procedura de trecere în patrimoniu urmând să dureze câteva luni.

„Suntem în procedura în care, printr-o colaborare cu fostul AVAS, să realizăm, să ne intre în portofoliu o entitate, care să îl transformăm în acest centru de pregătire profesională. Deocamdată rămâne doar ca informare. Ulterior, o să venim cu noțiuni suplimentare despre acest subiect. Teoretic, va dura câteva luni ca să intre în proprietatea companiei care este în patrimoniul Ministerului Turismului și apoi să începem demersurile, la fel cum am început și în cadrul Companiei de Investiție în Turism SA din București.

Aș vrea să deschidem cam în fiecare regiune importantă a României. Aș vrea să începem cu două. Să avem una în Capitală și una pe litoral și, poate ne gândim și identificăm un centru în zona centrală a țării, zona de munte. În București va fi primul, în zona de nord, unde Statul deține un spațiu foarte important acolo. În Neptun-Olimp o să fie spațiul, care încă nu ne aparține. Este o unitate de cazare, negestionată de nimeni – este fostul Hotel Zefir”, a punctat Mircea Dobre.

Care este istoria Hotelului Zefir?

Probabil nu mulți își amintesc de Hotelul Zefir, dar proprietarul de atunci, Mangalia SA, s-a aflat în centrul unui scandal în 2012. Mangalia SA, deţinută de familia afaceristului Liviu Scarlat, a rămas fără două terenuri în suprafaţă totală de aproape 8 hectare. Potrivit Ministerului de Finanţe, la data de 31.03.2012, SC Mangalia SA era executată silit pentru datorii totale de 13.402.738 lei, echivalentul a 3 milioane de euro.

Firma controlată de Liviu Scarlat deţinea hotelurile Zenit, Astra şi Zefir, precum şi mai multe alte clădiri şi terenuri, în Mangalia şi Bucureşti, în suprafaţă totală de peste 85.000 metri pătraţi, în momentul executării silite. Afacerile derulate de Liviu Scarlat au fost, însă, dintotdeauna controversate, la un moment dat fiind şi trimis în judecată de DNA, în 2007, pentru înşelăciune, într-un dosar în care a fost acuzat că a prejudiciat o firmă din Timişoara cu 1,3 milioane de euro. Ulterior, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a achitat definitiv pe Scarlat, în iunie 2010.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Zefir este pe faleza din Mangalia.Ce treaba are cu statiunea Neptun-Olimp?? Cine dezinformeaza, ministrul sau reporterul articolului.Cat despre Scarlat....la loc comanda.
8
0
Hotiiii care au distrus turismul in Mangalia!Iorgus si Scarlat!dar se pare ca nimeni nu se leaga de acestia!
10
0
Un jeg acest SCARLAT ce a distrus furand angajatii si patrimoniul turistic..., dar pe langa el este si cel ce a instigat la hotii Zanfir Iorgus ce DNA se face ca nu vede ... RUSINE DNA , ANAF
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614