REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Fostul impresar al Alexandrei Stan, condamnat şi bun de plată

Fostul impresar al Alexandrei Stan, condamnat şi bun de plată

Replica API 19 februarie 2016 | 11:58 383

Marcel Prodan, fostul iubit şi impresar al Alexandrei Stan, a fost condamnat la 7 luni de închisoare cu suspendare pentru loviri şi alte violenţe. Instanţa a admis, în parte acţiunea civilă formulată de Alexandra Stan şi l-a obligat pe Prodan să-i plătească fostei iubite daune de peste 10.000 euro, deşi cântăreaţa i-a cerut un milion de euro. Decizia a fost pronunţată vineri, 19 februarie a.c.

„Condamnă pe inculpatul Marcel Vasile Prodan la pedeapsa de 7 (şapte) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau alte violenţe. Suspendă condiţionat executarea pedepsei închisorii pe un termen de încercare de 2 ani şi 7 luni calculat conform art.82 alin.1 C.pen. 1969. Dispune restituirea către partea civilă Ioana Alexandra Stan, la data rămânerii definitive a prezentei, a unei pile de unghii ataşată în plic la dosarul de urmărire penală. Admite în parte acţiunea civilă exercitată de persoana vătămată Ioana Alexandra Stan în contradictoriu cu inculpatul. Obligă inculpatul la plata către partea civilă a sumei de 193 de euro la cursul B.N.R. din ziua plăţii cu titlu de daune materiale reprezentând cheltuieli cu îngrijirea medicală şi 10.000 de euro cu titlu de daune morale la cursul B.N.R. din ziua plăţii. În baza art.272 raportat la art.274 alin.1 C.proc.pen. obligă inculpatul la plata către stat a sumei de 1.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare (500 de lei din faza de urmărire penală şi 500 de lei din faza de judecată). Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei de pe minută“, se arată în minuta Judecătoriei Constanţa. Decizia nu este definitivă.

Reamintim că Alexandra Stan susţine că a trecut prin momente foarte grele, în vara anului 2013, după ce a fost bătută de iubitul ei, care-i era şi impresar, Marcel Prodan. În urma bătăii, Prodan s-a ales cu o plângere penală pentru loviri şi şantaj, instrumentată de procurorii constănţeni, dar rezoluţia a fost în favoarea impresarului, aceea de NUP (neînceperea urmăririi penale). Pe de altă parte, fostul iubit şi celălalt fost impresar, Andrei Nemirschi, au deschis, pe numele Alexandrei Stan, o acţiune în instanţă, dorind, astfel, să obţină de la artistă o serie de drepturi de autor şi alte drepturi conexe. Nici cântăreaţa nu s-a lăsat mai prejos şi a formulat contestaţie împotriva rezoluţiei procurorilor. Alexandra a câştigat procesul cu Prodan în ceea ce priveşte drepturile de autor, în 2014, însă nu acelaşi noroc l-a avut în ceea ce priveşte plângerea acesteia formulată la Judecătoria Constanţa împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor procurorului de netrimitere în judecată a lui Prodan. Magistraţii constănţeni i-au respins, în vara anului 2014, acţiunea ca nefondată, soluţia fiind definitivă. Ulterior, cântăreaţa a depus o nouă plângere, numai pentru loviri sau alte violenţe, fără şantaj, care a fost admisă de magistraţi.

M.S.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614