3° Constanța Sâm., 28 Ian. 2023
Anul XX Nr. 6257
3° Constanța Sâmbătă, 28 Ianuarie 2023 Anul XX Nr. 6257

Fostul judecător, Cristi Danileț, comentează sarcastic ridicarea MCV

A.F. 24 noiembrie 2022 | 00:00 555

Apar primele reacții critice la adresa ridicării MCV. Judecătorul Cristi Danileț, cunoscut pentru înalta sa competență și respectul deosebit față de normele propriei profesii, care i-au adus nu mai puțin de trei decizii de excludere din magistratură - comentează sarcastic raportul favorabil al Comisiei Europene. Judecătorul exclus este prima persoană publică apropiată de USR care critică reușita României.

Cristi Danileț

„MCV a însemnat monitorizarea europeană a justiției și anticorupției din țara noastră, postaderare. Inițial s-a constituit pentru 3 ani, apoi s-a prelungit pe încă 3 ani când nu ne îndeplinisem angajamentele, apoi s-a prelungit până când vom fi îndeplinit toate criteriile fixate la momentul aderării la UE și recomandările ulterioare, scrie stiripesurse.ro.

Dacă se ridică MCV înseamnă că:

Magnum BET - Ad.
Magnum BET - Ad.

Cele patru noi coduri intrate în vigoare acum 4 ani se aplică fără probleme: nu sunt texte neclare, nu sunt decizii ale CCR de implementat, societatea e reglată, pământurile restituite, casele confiscate de comuniști la fel, familiile sunt în regulă, contenciosul administrativ este inutil, ordinea de drept e respectată, nu se mai încearcă eliminarea infracțiunilor din Codul penal să scape marii corupți, nu se mai încearcă modificarea Codului de procedură penală ca magistrații să nu mai instrumenteze cazuri cu cei sus-puși;

Justiția este independentă: nu există imixtiuni politice, judecătorii se supun exclusiv legii, ministrul justiției numește procurorii de la vârful Ministerului Public doar pe criterii meritocratice, Inspecția Judiciară nu mai urmărește magistrații ce fac pe rețelele de socializare sau ce declarații dau la ziare ori pe unde călătoresc, ci se ocupă cu adevărat de managementul judiciar, CSM guvernează ca o echipă sudată întregul corp de magistrați, pe nimeni nu mai îngrijorează pensiile speciale, presa nu mai are subiecte de scandal din interiorul justiției;

Justiția este eficientă: numărul de magistrați este suficient, a scăzut numărul pensionărilor, procurorii au suficienți polițiști de judiciar cu care fac echipă, practica judiciară este unitară, procesele se judecă în termen optim, motivările hotărârilor judecătorești sunt consistente și scrise pe înțelesul oamenilor de rând, căile de atac se soluționează repede, numărul de infracțiuni a scăzut;

Anticorupția e un succes: s-a diminuat corupția la nivel înalt, nu mai există corupție judiciară, DNA are toate pârghiile să se ocupe de puținii corupți care mai există, pedepsele aplicate de judecători sunt descurajante pentru oricine încearcă să încalce legea, ANI descoperă toate cazurile de incompatibilitate și de conflict de interese în rândul funcționarilor și demnitarilor.

În aceste condiții, înseamnă că după 15 ani România nu mai este o țară de mâna a doua. De acum, totul e bine și frumos, constant și ireversibil. Europenii nu mai au grija noastră, nu ne mai dictează ce să facem, nici măcar nu mai au ce să ne recomande. Să ne bucurăm, zic. Afară este cald și soare!”, scrie Danileț pe Facebook.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

Aici sunt de acord cu jud. Danilet.
1
0
Si cine ia in seama ragaielile astuia?
1
3
Danilet are dreptate dar Romania va fi primita in spatiul Schengen pentru ca altfel nu cei vinovati vor avea de suferit "adica javrele din justitia Romana"pentru ca Romania ramane in afara spatiului Schengen ci romani de rand si oameni de afaceri din Romania,romani sau straini.
7
0
corruptia in justitie a ajuns la cote inimaginabile. Mwie cu kkt judecatorilor si procurorilor spagari ! Adica la 99 la suta din jartele.
8
0
Nu mai dati știri despre p***a asta
4
5

REPLICA

LOTO

6/49
494234281137
5/49
288635422
joker
44191422011