REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Fostul manager al Spitalului Județean, ACHITAT pentru abuz în serviciu!

Fostul manager al Spitalului Județean, ACHITAT pentru abuz în serviciu!

Replica API 15 iunie 2018 | 00:17 290

Dănuț Căpățână, fostul manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța a fost achitat în dosarul în care fusese trimis în judecată de DNA, pe 23.05.2017, pentru abuz în serviciu. Decizia Tribunalului Constanța nu este definitivă.

”Dispune achitarea inculpatului Căpățînă Dănuț, la data faptei manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, faptă prevăzută și pedepsită de art.13 ind.2 din Legea nr.78/2000 rap. la art. 297 alin. (1) C.pen., cu aplicarea art. 5 alin. (1) C.pen, deoarece fapta nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege. Constată că inculpatul este arestat în altă cauză. Ia act că Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Constanța nu s-a constituit parte civilă în această cauză”, potrivit minutei judecătorești. În rechizitoriul întocmit, procurorii au precizat că, la data de 11 iunie 2013, între Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța, reprezentat de Căpățînă, la acea dată manager al unității medicale, și o societate comercială, a fost încheiat un contract – neprevăzut în planul anual al achizițiilor publice – având ca obiect prestarea unor servicii de consultanţă pentru convențiile încheiate de spital cu casele de asigurări de sănătate, publice şi private (pe o durată de 12 luni, cu posibilitatea prelungirii de drept).

În exercitarea atribuțiilor sale de manager și ordonator terțiar de credite, inculpatul Căpățînă Dănuț a încheiat contractul fără a urma vreo procedură dintre cele prevăzute de legislația aplicabilă contractelor de achiziție publică și a dispus cheltuieli din fonduri publice fără existența unei baze legale, deși serviciile de consultanță ale prestatorului nu au fost executate în totalitate și reprezentau, în fapt, și atribuții proprii ale inculpatului. Astfel, în perioada 11 iunie 2013 - mai 2016, mai spuneau procurorii, când inculpatul nu și-a mai exercitat atribuțiile care decurgeau din calitatea deținută, S.C.J.U. „Sf. Apostol Andrei”Constanţa a achitat către societatea respectivă suma de totală 307.900 lei, reprezentând onorariu și prime de succes, pentru niște servicii neexecutate în realitate. Precizăm că el a fost achitat și în dosarul ”Oxigenul Medical”, în aprilie anul curent. Menționăm și faptul că Dănuț Căpățână a fost condamnat cu executare în alt dosar, acum aflându-se în penitenciar.

Citește și: Dănuț Căpățână a fost achitat în dosarul ”oxigenului medical”

Dănuț Căpățână a fost CONDAMNAT DEFINITIV!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dna este paravanul hotilor politici. Cand se schimba culoarea politica si noul partid pune ochii pe o functie se face un dosar prin dna si elibereaza functia
0
0
Inca unul scapat Aia e.
1
0
Achitari in ce priveste abuzul in serviciu.Se pregateste terenul pt achitarea mafiotului sef in data de 21!
3
1
mi-e scarba huooo!
3
1
imi e scarba de acest verdict! noroc ca nu e definitiva
7
1
Baiatu cu ochii albastri face parte din sistem. E securist. Nu a turnat deci baietii i au luat avocati buni. Daca incepea sa ciripeasca se sinucidea brusc in parnaie.
6
1
pai dac ascapat ghita,mos teacae alb ca hartia de turnesol,pesedeu i-si salveaza hotii pe ultima suta de metri
10
2
Traiasca PSD. Uite asa scapa toate lichele de puscarie
19
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614