REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Fostul ministru al Justiției, deranjat că Predoiu a cerut verificarea mafiei din energie

Fostul ministru al Justiției, deranjat că Predoiu a cerut verificarea mafiei din energie

Replica API 14 ianuarie 2022 | 00:00 794

Fostul ministru al Justiţiei, Stelian Ion, critică, joi, decizia actualului deţinător al portofoliului, liberalul Cătălin Predoiu, de a cere procurorului general să investigheze ”orice tip de activitate infracţională ce ar putea fi desfăşurată în contextul crizei energiei şi a fenomenului asociat de majorare a facturilor la energie”. Ion consideră că nu este decât un exerciţiu de imagine. ”Pasul următor, extrem de periculos, ar fi să dea ordin procurorilor”, a transmis fostul ministru, relatează News.ro.

”S-a trezit ministrul Cătălin Predoiu să rezolve criza energetică. A dat, chipurile, îndrumare scrisă procurorului general să se ocupe de fenomenul infracţional din domeniul energiei. Evident, exerciţiu ieftin de imagine. Oare vor ieşi acum la iveală, că a dat Predoiu „îndrumare”, toate iţele băieţilor deştepţi din zona energiei?, a scris, joi, pe Facebook, Stelian Ion.

Acesta critică decizia lui Cătălin Predoiu de a trimite ”îndrumări”. „Ca şi cum procurorul general nu ştie ce se întâmplă în ţara asta, ca si cum parchetele nu primesc sesizări, era nevoie de „îndumări” din partea ministrului Predoiu. Pasul următor, extrem de periculos, ar fi ca ministrul justiţiei să dea ordin procurorilor”, a mai scris Stelian Ion.

Acesta îi cere ministrului Justiţiei să facă ceea ce ar trebui să facă, nu ”exerciţii facile de imagine”: ”Reluaţi procedura de selecţie pentru procurorii de rang înalt, respectând de data asta avizele Secţiei pentru procurori din CSM (...) continuaţi lupta pe care am început-o de preluare măcar a unei părţi de poliţişti de poliţie judiciară de către parchete, propuneţi o procedură de numire a procurorilor de rang înalt echilibrată, în care rolul politicului să fie diminuat, continuaţi demersurile grupului de lucru pe care l-am înfiinţat pentru DNA-ul pădurilor, luptaţi pentru independenta reală a magistraţilor, găsiţi soluţii pentru atragerea procurorilor către DNA si DIICOT, propuneţi reforma Inspecţiei Judiciare şi a Consiliului Superior al Magistraturii”, afirmă Stelian Ion.

Acesta îl critică, din nou, pe Cătălin Predoiu, şi că a asigurat cvorumul la CSM ”pentru promovări controversate la ÎCCJ sau majorări salariale”.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a solicitat, joi, procurorului general Gabriela Scutea să investigheze ”orice tip de activitate infracţională ce ar putea fi desfăşurată în contextul crizei energiei şi a fenomenului asociat de majorare a facturilor la energie”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Jegule ordinar, iar te bagi in seama? Cat ai fost ministru nu ai facut nimic, doar ai mancat cacat asa cum o faci mereu, pentru ca tu mereu te crezi in opozitie. Esti un inutil in Parlament si ne mananci degeaba banii!
2
0
nu l-am auzit pe acest USR-ist sa-l critice pe predoiu ca a marit cu 20 la suta pensiile speciale si lefurile alora din justitie in timp ce aceeasi lege de marire pentru alte categorii nu este aplicata!!
3
0
nu deranjati mafia . are ochi albastri
2
0
E asta? Si ce kkt inseamna usr?
4
0
Iesi cu toba si boxele, bufonule !
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367