REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

“Împreună Constanța”, o reacție a comunității la pericol

“Împreună Constanța”, o reacție a comunității la pericol

Replica API 10 aprilie 2020 | 17:25 3631

Platforma “Împreună Constanța” a apărut ca o reacție a comunității la pericol, în condițiile în care au realizat că autoritățile locale au mari lacune în elaborarea strategiilor pentru a acționa rapid astfel încât să reușească să protejeze cetățenii.

Nu este prima dată când cetățile dobrogene, în vreme de război sau de molime, s-au bazat pentru supraviețuire mai mult pe solidaritatea oamenilor decât pe deciziile diriguitorilor. Așa au scăpat, și așa am ajuns să rămânem în aceste locuri.

Ca de fiecare dată, pentru ca o comunitate să poată supraviețui, a fost nevoie să își protejeze sistemul de sănătate, deoarece fără acesta populația nu ar putea face față situației de criză. În al doilea rând, întotdeauna a fost protejată economia, meșteșugarii și comercianții, fără de care comunitățile nu ar avea niciun viitor. În al treilea rând, au fost respectați și purtătorii valorilor comunității, părinții și bunicii, dar și persoanele bolnave și cele vulnerabile.

Linia întâi în lupta cu COVID-19 o reprezintă cadrele medicale, iar medicii de familie și asistentele din cele aproape 400 de cabinete din județ sunt parte din această luptă. Pentru ca ei să ne protejeze, au nevoie de echipamente de protecție. Prin intermediul platformei Împreună, Constanța va răsări, am dus deja în teritoriu primele pachete, dar donațiile pentru achiziționarea unora noi trebuie să continue. În demersul nostru suntem sprijiniți de Asociația Sofya Tomitana, de Colegiul Medicilor din Constanța și de Asociația Medicilor de Familie “Tomis”.

Dar platforma Împreună, Constanța va răsări nu este doar despre medici. Este important să ne gândim pe termen mediu și lung. Constanța are nevoie de soluții pentru antreprenorii atât de afectați de această criză. De aceea, prin intermediul platformei Împreună, Constanța va rărăsi, am deschis o linie de consiliere, un think tank unde să primească sfaturi despre cum pot beneficia de facilitățile instituite prin Ordonanțele de Guvern și metodologiile aferente.

În al treilea rând, am deschis o linie de comunicare prin care îi putem ajuta concret pe vârstnicii izolați în casă, dar și persoanele vulnerabile. Psihologi și duhovnici acordă consiliere celor afectați emoțional de vremurile pe care le trăim.

Platforma de suport comunitar dedicată constănțenilor își dorește să coaguleze comunitățile de pe tot teritoriul județului în jurul unor probleme comune, pentru a construi un grup care poate aduna resursele necesare rezolvării diferitelor situații cu care se confruntă în plină pandemie de coronavirus.

"Aici, este vorba despre organizare comunitară. Despre un grup de oameni care reușesc să mobilizeze obștea în care trăiesc pentru depășirea unor probleme grave, care îi privesc pe toți membrii săi. Este vorba despre coeziune, despre empatie, despre fapte. În aceste vremuri incerte, știm un singur lucru: solidaritatea și faptele noastre ne fac mai puternici. Pandemia COVID-19 este o urgență de sănătate globală care ne afectează deja pe toți. Fiecare dintre noi poate da o mână de ajutor să trecem peste acest impas. Nu așteptăm ca salvarea să vină de la alții. Este timpul să fim uniți și să ne implicăm. Nimeni nu rămâne singur!", a spus Mihai Lupu, unul dintre inițiatorii proiectului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai Vasiliev tu nu ai fost in PSD, tu ai supt-o PSDului
1
0
na na na vasilie-ve ca ai supto na.Ce ai sa faci acu ai sa dau fuga la Diaconescu sa ii executi o felatie.Nu te va lasa are mindrie credema.
3
0
Cretinul asta handicapat,care nici macar militian tampit n-a fost spalator de masini la garaj ,adat in judecata ca sa-si repare imaginea,iti vine sa inebunesti
2
0
Si cand te gandesti ca limbricul asta ia pensie speciala.Si ca asta sunt multi, mai ales la psd.
6
0
Ce-i prostule, ai luat-o in bot?
5
0
Un idiot,o creatie a serviciilor, o scarba a politicii
5
0
Emanatul puscariasului Dan Diaconescu.Adevarul este ca Dan Diaconescu a OTV-izat toata Romania cu dejectiile lui televizate.
7
0
Militian cu nume de rus-lipovean adica indeplinea conditiile pentru ca sa fie promovat de comunisti lui nea Nelu care au confiscat revolutia romana in 21 12 1989 transformando intr-o lovitura de stat si care s-au infiltrat nu doar in toate partidele ci si in familia Regala a Romaniei prin"principele"Radu Duda,e adevarat dupa1990 in Romania s-a trecut de la dictatura la democratie dar este"o democratie originala"vorba aceluias nea Nelu Iliescu.
6
1
Daca a fost senator PPDD este suficient. Oricine isi poate da seama ce specimen este.
4
1
Nu-l mai promovati pe gargaragiul asta care in viata lui nu a facut nimic . Acest subofiter de la parcul auto al militie , a ajuns sau mai bine spus a fost pus primar la Murfatlar si nu a facut nimic , a fost pe la crucea rosie unde iar nu a facut nimic , a fost senator unde iar nu a faacut nimic . Este un taie frunza la caini . A reusit sa mai pacaleasca pe cate unu dar omu nu este bun de nimic . LASATIL IN PLATA DOMNULUI , UITATI DE EL . II AJUNGE CAT A FOST BAGAT IN SEAMA . SPER CA IMI VETI ASCULTA RUGAMINTEA .
6
1
Asta nu e din aceeasi gasca de ciorditori cu Slabu Gica? Doi nenorociti haotic. Doi nesimtiti nesatuli
6
1
Omul asta e un escroc ordinar. Cand era senator cerea bani de la oameni cu promisiunea ca ii va pune directori pe la diverse institutii. Nici nu i punea dar nici banii inapoi nu i mai dadea. Feriti va de pramatia asta!
7
1
O nulitate !
9
1
A fost primar la Basarabi demult escroc nesimtit
9
1
Un fripturist
9
1
sa nu-l priviti in ochi,...asta fura sa clipeasca
8
1
Cine l a ales pe cretinul asta ? De ce poporul nu isi alege conducatori Care sa il iubeasca ? De ce alegem toti mediocri toti pseudocultii si cretinii??
10
1
Ce muie are.
11
1
Era normal..la ce privire are!
11
1
Senatorul melcilor
11
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102