REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Fostul partener de afaceri al lui Mazăre, Elan Schwartzenberg, trimis în judecată de DNA

Fostul partener de afaceri al lui Mazăre, Elan Schwartzenberg, trimis în judecată de DNA

Replica API 6 ianuarie 2018 | 00:21 1012

Partenerul de afaceri al lui Radu Mazăre, Elan Schwartzenberg, a fost trimis în judecată la finalul lunii decembrie 2017 pentru complicitate la dare de mită. Prezenta cauză reprezintă o disjungere din dosarul în care, la data de 31 martie 2016, s-a dispus trimiterea în judecată a inculpaților Mazăre Radu Ștefan, Mazăre Alexandru și Morgenstern Avraham. Este vorba de momentul în care Elan l-ar fi ajutat pe Avraham Morgenstern să îi dea bani fostului primar Mazăre pentru a câștiga contractul de construire a cartierului social „Henri Coandă”.

Inculpatul Schwartzenberg Emilian, în cursul anului 2011, l-a ajutat pe Morgenstern Avraham, administrator unic al societății Shapir Structures S.R.L., să îi dea suma totală de 175.000 de euro lui Mazăre Radu Ștefan, primarul municipiului Constanţa de la acea vreme, pentru ca acesta să facă demersuri astfel încât societatea Shapir Structures S.R.L să câștige, în condiţii avantajoase, o licitaţie având ca obiect contractul de construire a Campusului social “Henri Coandă” în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro) din municipiul Constanța.

Ajutorul acordat de Schwartzenberg Emilian a constat, pe de o parte, în faptul că a intermediat darea sumei de 175.000 de euro prin interpunerea, pe traseul banilor, a societății offshore Melici Management Inc (societate al cărei beneficiar real era) și, pe de altă parte, a facilitat relația dintre Mazăre Radu Ștefan și Morgenstern Avraham, fiind prieten cu cei doi.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsurile dispuse în cauză.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O sa ii pupati in dos pe toti! Mazare e jmecher mare! Mai tineti minte de unde a venit in cta? Va zic eu ...din elvetia , pai nu acolo se invata jmecheria? Nu il mai prindeti in veci !
2
7
Cum adica partener de afaceri?! Mazare era primar nu partener de afaceri!
8
0
Si apoi contractu a ajuns sa fie subcontractat de 5ori deci s a ajuns sa se faca cu putini bani
5
0
Adevarat , suntem cel mai de cacat oras din tara, ne-au furat astia timp de 20 de ani si tot ei conduc orasul , de city park mall nu spune nimeni nimic, este o constructie facuta pe smecheria lor, cei care au semnat trebuiesc trasi la raspundere, daca nu sa mearga in Madagascar ca noi si inca doua generatii vom platii ptr puiul si uleiul care l-au luat bunicii parintii...
9
0
Eu v-am mai zis, cheia in majoritatea furaciunilor lui Maz o detine Elan. Bagat putin la menghina si varsa tot.
10
0
Iulian din Satu Nou mai e in libertate? Eu credeam ca e de mult la puscarie.
5
0
Al dracului jidan ratat , si-a trecut averea din tara pe numele curvei de oportunitate Mihaela , care acum , o arde cu un homless ce-si zice parasutist ... Metoda inedita de a pune la adapost bani publici luati cu japca ! ,,Diva de la Monaco''- o moldoveanca muritoare de foame- traieste in lux orbitor in principat , pe banii prostilor romani platitori de taxe si impozite , votanti PSD - ciuma rosie ...
15
0
Dar pe ruxandra iulian din satu nou cand il baga ti la puscarie? Un infractor notoriu
15
1
Dragoangiul fugit in Madagascar a dat 10 milioane euro bani publici sa aduca tiganii gramada in Cartierul din Tomis Nord si lumea handicapata din Constanta inca l-a votat, ba mai mult cand avea interdictie de a candida handicapatii Constantei au votat o alta scursura din gasca droganciului. Bravo va meritati soarta !!!
16
1
O sugeti in lipsa si lui elan! Si ii dati o limba si mihaelei radulescu asa ca sa va spuna in ce tara e el.
2
19

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108