REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Fostul paznic al Grădinii Botanice din Techirghiol, concediat după mai multe abateri disciplinare, insistă să fie repus în funcție

Fostul paznic al Grădinii Botanice din Techirghiol, concediat după mai multe abateri disciplinare, insistă să fie repus în funcție

Replica API 15 octombrie 2018 | 11:39 401

Acuzat de pedofilie, în 2002

Acuzat de pedofilie, în 2002

Obișnuia să-și lase baltă atribuțiile de serviciu, părăsind locul de muncă, fără a mai reveni! Cu toate că nu prea-i plăcea munca, Alexandru Șvarț, fostul paznic al Grădinii Botanice din Techirghiol, a dat în judecată unitatea administrativ teritorială, cu pretenția să fie repus în funcție.

Între Șvarț și Primăria orașului Techirghiol a fost încheiat contractul individual de muncă înregistrat în 31 decembrie 2015 , pe o durată determinată de trei ani, cu începere de la data de 1 ianuarie 2016 și până la data de 1 ianuarie 2019. Zis și făcut! Numai că, bărbatul obișnuia să plece de la serviciu, pe te miri unde, fără explicații și fără a mai reveni la locul de muncă. O dată, de două ori...până când primarul a luat măsuri.

Prin dispoziția nr. 459 din 12 septembrie 2016, emisă de pârâtul primar, a fost aplicată sancțiunea disciplinară a încetării contractului individual de muncă al paznicului, ca urmare a concedierii pentru motive care țin de persoana salariatului, pentru săvârșirea abaterilor repetate de la regulile de disciplina muncii.

Concret, pe 23 mai 2016, a părăsit locul de muncă, respectiv Gradina Botanică, unde a fost înștiințat să se prezinte de către Serviciul Public de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei, iar sarcinile de serviciu repartizate ale acestuia ar fi trebuit efectuate pe durata întregii zile, respectiv până la terminarea programului de muncă.

Părăsirea locului de muncă în timpul programului de serviciu s-a datorat unor împrejurări obiective, a spus fostul angajat, în instanță, respectiv existența unor probleme de sănătate, dar și de intervenirea unui deces în familie. Motivele bărbatului n-au fost susținute, însăă, de colegii acestuia. Unul dintre martorii citați în favoarea primăriei a spus instanței faptul că reclamantul obișnuia să plece destul de frecvent în timpul programului de muncă, în jurul orelor prânzului, fără să îl anunțe pe conducătorul locului său de muncă.

Fostul coleg de muncă al lui Șvarț a relevat cu certitudine că plecarea acestuia din timpul programului de muncă a devenit o obișnuită, iar șefii îi atrăgeau atenția în fiecare dimineață, la începerea activității să se întoarcă la sectorul de lucru unde acesta a fost repartizat. Fostul paznic a acționat în instanță instituția, solicitând repunerea pe funcție. Tribunalul i-a respins, însă, cererea. Pe 11 octombrie a.c., a formulat recurs la Curtea de Apel, urmând ca această din urmă instanță să aibă ultimul cuvânt.

În 2002, a fost acuzat de pedofilie!

De precizat faptul că individul nu se află pentru prima oară în fața judecătorilor. În anul 2002, pe atunci în vârstă de 27 de ani, a fost cercetat de magistrații secției penale după ce a agresat sexual un minor. Potrivit anchetatorilor, la data de 24.07.2002, în timp ce minorul se juca în faţa blocului unde locuia, autorul Șvarț Alexandru l-a acostat, oferindu-i dulciuri, după care l-a condus într-o clădire în construcţie, loc în care l-a dezbrăcat şi a încercat să întreţină cu acesta acte sexuale. Pentru aceste fapte, individul a fost condamnat.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
HAHAHA ! Nenorocitul ala ocupa functie publica!?!!?? Muie techirghiol...ma mut
3
0
Muie cu cacat pe capu pulii
1
3
halal, cel mai tare articol de dat in presa, mai urmeaza ,, cotoiul vecinului este homo,,,
2
4
florinel - ce se face acum acolo este PAGUBA curata, am vazut ce se executa si cum se executa - cred ca se spala ceva parale. Atat materialele cat si manopera e de 2 lei.
5
0
Mirela ... Ma jur ca atatea greseli intr-un singur articol nu am vazut de mult .
5
0
dar ce spuneti dragi locuitori de parcarea din fata Pub ului ? pe bani multi din bugetul local . au distrus gardul acela care era monument; sa puna piatra si betoane . Astea sunt investitii in oras?
7
0
Din pacate svart e un betivan, soceanu a vrut sa il ajute deoarece au fost colegi de clasa, svart e un copil adoptat de catre bibliotecara orasului, nu stiu daca dna geta mai traieste i-a vrut binele
8
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218