REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Fostul poliţist Cicorschi, condamnat la 4 ani cu executare, nu vrea după gratii

Fostul poliţist Cicorschi, condamnat la 4 ani cu executare, nu vrea după gratii

Replica API 14 decembrie 2015 | 00:00 507

Dosarul furtului de combustibil din conductele Conpet

Dosarul furtului de combustibil din conductele Conpet

Indivizii care furau combustibil din conductele Conpet de la Ovidiu, între care şi foşti poliţişti, nu vor după gratii! Lupu Aurel, Cicorschi Laurenţiu, Lupu Ion, Bondarencu Mihai, Suin Oncer şi Murtaza Edwin au contestat decizia de condamnare a Judecătoriei Constanţa, din 19 octombrie anul curent.

Instanţa de fond a decis ca Ion Lupu să primească 4 ani, 8 luni închisoare şi 733 de zile de închisoare, în regim de detenţie, fiind vorba şi de o pedeapsă mai veche ce a fost contopită cu cea iniţială. Mihai Bondarencu a primit 4 ani cu executare, Oncer Suin – 3 ani şi 9 luni cu executare, la fel şi Edwin Murtaza. Aurel Lupu a fost achitat, iar fostul poliţist Laurenţiu Cicorschi a primit 4 ani de închisoare cu executare. Decizia judecătorilor a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa, dosarul fiind înregistrat pe data de 11 decembrie a.c.

Curtea de Apel a stabilit un prim termen de judecată pentru data de 28 ianuarie 2016. atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Reamintim că, din probatoriul administrat a rezultat suspiciunea rezonabilă că, în perioada aprilie - iulie 2014, în mod continuat, cu ajutorul unei instalaţii artizanale montată pe o conductă, ce tranzitează zona limitrofă a oraşului Ovidiu, conductă aparţinând S.C. Conpet S.A., inculpaţii Lupu Ion, Bondarencu Mihai şi Suin Oncer au sustras diverse cantităţi de ţiţei, pe care ulterior le-au comercializat la diferite persoane, iar inculpatul Murtaza Edwin zis Pitbul, în noaptea de 4 spre 5.07.2014, împreună cu inculpaţii Lupu Ion, Bondarecu Mihai şi Suin Oncer, a sustras o cantitate de aproximativ 2 tone de ţiţei cu ajutorul unei instalaţii artizanale montate pe o conductă aparţinând S.C. Conpet S.A. situată în zona limitrofă a oraşului Ovidiu.

De asemenea, din materialul probator administrat a rezultat suspiciunea rezonabilă că Lupu Aurel, în calitate de agent de poliţie, în cadrul Poliţiei Locale a oraşului Ovidiu, dar şi Cicorschi Laurenţiu, care era angajat al IPJ Constanţa, au acordat sprijin, cu intenţie, suspecţilor. Însă, după ceva timp, în noaptea de 10.10.2014, în jurul orelor 2.20, rudele a doi inculpaţi din dosar au intrat într-un bar din Ovidiu şi au bătut un poliţist local şi un angajat al IPJ Constanţa întrucât au dat declaraţii în dosarul de faţă.

Astfel, Lupu Nicolae, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de răzbunare pentru ajutorul dat justiţiei, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, Dumitru Lucian, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi două infracţiuni de răzbunare pentru ajutorul dat justiţiei şi Ghiban Petrică, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de răzbunare pentru ajutorul dat justiţiei şi tulburarea ordinii şi liniştii publice au fost la acea dată arestaţi pentru 30 de zile.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614