REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
11.9° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Fostul politist Corbeanu a recidivat cu o escrocherie cu buldoexcavatoare

Fostul politist Corbeanu a recidivat cu o escrocherie cu buldoexcavatoare

Replica API 1 noiembrie 2010 | 00:00 361

Dupa ce a fost inchis pentru trafic de influenta,

Dupa ce a fost inchis pentru trafic de influenta,

Acţiune în forţă, vineri seara, a lucrătorilor Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Constanţa, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratelor Judeţene de Poliţie ale judeţelor Bacău, Iaşi, Neamţ şi Galaţi, cât şi al luptătorilor Serviciu de Intervenţie Rapidă, care au blocat în trafic pe E.60 Hârşova - Constanţa, un autotren pe care se aflau două utilaje buldoexcavator aparţinând unei societăţi comerciale din Galaţi. Utilajele erau închiriate şi urmau să fie vândute, fără încuviinţarea proprietarului de drept. Unul dintre cei care a pus la cale "tunul" se numeşte Silviu Corbeanu, fost poliţist la Frontieră, "lăsat la vatră" după o tentativă de trafic de influenţă, "soldată" cu câţiva ani de puşcărie.

Utilajele la care facem referire au fost închiriate de Silviu-Claudiu Mihai, 34 ani, din Constanţa, şi Silviu Corbeanu, de 45 ani, din Ovidiu, în aceeiaşi zi, prin inducerea în eroare a conducerii firmei deţinătoare, precum că au de executat lucrări de excavaţie pe raza judeţului Constanţa, urmând ca în cursul nopţii de sâmbătă să fie vândute lui Oancea Vasile, de 30 ani, din Piatra Neamţ, contra sumei de 9000 euro şi a unui autoturism. Cei trei au fost prinşi în flagrant în momentul tranzacţiei, fiind găsite asupra lor autoturismul, ce fusese dat în urma unei înţelegeri anterioare de către Oancea Vasile - lui Silviu Corbeanu, precum şi suma de 4600 euro şi 11.400 lei, bani pe care urma să-i primească tot el, în schimbul celor două utilaje. Pe lângă bani şi maşină, oamenii legii au dat peste mai multe telefoane, dar şi o staţie de emisie-recepţie asupra escrocilor. De asemenea, Corbeanu avea şi o legitimaţie de poliţist în cadrul serviciului Antidrog, cel mai probabil falsă. Silviu Corbeanu nu este la prima fraudă de acest gen, au precizat oamenii legii, spre surprinderea proprietarului utilajelor, chemat de oamenii legii la faţa locului. De altfel, proprietarul utilajelor a precizat că el ştia că închiriază buldoexcavatoarele unei firme din Bucureşti; în fapt, Corbeanu chiar înfiinţase o firmă-fantomă tocmai pentru a-şi duce la bun sfârşit planul de înşelare a societăţii din Galaţi. Persoanele prinse în flagrant sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, prejudiciul de 120.000 euro, fiind recuperat integral prin predarea celor două utilaje societăţii prejudiciate. Fostul poliţist Silviu Corbeanu, alături de trei dintre complicii lui, au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. O a cincea persoană a primit interdicţie de a părăsi localitatea Piatra Neamţ fără încuviinţarea instanţei de judecată, pe o durată de 30 zile.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218