REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Fostul prefect Bola este fericit la ITM, "toate treburile sunt în regulă"

Fostul prefect Bola este fericit la ITM, "toate treburile sunt în regulă"

Replica API 25 februarie 2014 | 00:00 213

Revenit la fostul loc de muncă,

Revenit la fostul loc de muncă,

Mai puţin vizibil în spaţiul public în ultima perioadă, după încetarea activităţii la conducerea Instituţiei Prefectului, Eugen Bola îşi "duce bătrâneţile" liniştit, la locul "călduţ" de inspector şef, la Inspectoratul Teritorial de Muncă. Cu mai puţină presiune, probleme de altă natură şi fără conferinţe fulger ale vicepremierului Liviu Dragnea, Bola şi-a reintrat în rolul pe care l-a avut înainte de a deveni Prefect şi este mândru de echipa pe care a coordonat-o la Instituţia Prefectului. Parcă mai liniştit şi acelaşi vorbăreţ, simpaticul Bola a catalogat pentru "Replica" de Constanţa experienţa de la Prefectură drept una "complexă".

"În urma ordinului de ministru, din data de 6 februarie a.c., am revenit pe funcţia de Inspector Şef la ITM Constanţa. Mă simt foarte bine, nu mai este presiunea care era la Instituţia Prefectului, acolo sunt probleme deosebite, la nivel de judeţ, cu implicaţii deosebite. Aici, avem alt tip de probleme, legate de activitatea de control desfăşurată. Eu cred că toţi cei care formează împreună Instituţia Prefectului au avut o activitate foarte bună, nu că aş fi lipsit de modestie, dar am avut şi probleme serioase în faţă, precum legea 165, care se referă la finalizarea restituirii proprietăţilor, fără să implice situaţii de urgenţă. Cred că întreaga instituţie, nu îmi dau eu singur un calificativ, poate fi mândră de activitatea prestată, din noiembrie 2012, până la începutul lunii februarie a.c.", a menţionat Bola. Pe de altă parte, Bola susţine că, revenit la ITM, nu a găsit nereguli, ba, din contră, potrivit unei evaluări a Inspecţiei Muncii, de la sfârşitul anului trecut, instituţia pe care o conduce acum se află în top cinci astfel de inspectorate, la nivel naţional. Entuziasmat de activitatea colegilor, Bola susţine că aceştia şi-au făcut magistral datoria.

"La ITM, sunt probleme de alt tip, este vorba de activităţi de coordonare, de controale la agenţii economici, pe linia respectării legislaţiei muncii. Vorbim de relaţiile de muncă, pe de-o parte, de existenţa contractelor individuale de muncă, iar pe de altă parte, de securitatea în muncă, de faptul că toţi angajatorii trebuie să ia măsuri pentru ca angajaţii să nu ajungă în situaţia de a suferi accidente de muncă. Acum, este o situaţie foarte bună. La sfârşitul anului 2013, a fost evaluarea făcută de Inspecţia Muncii şi ITM Constanţa era undeva între primele cinci clasate. Colegii mei au avut o activitate foarte bună, s-a înregistrat o scădere a numărului de accidente de muncă, mai ales a celor mortale, totul este în regulă. De asemenea, a scăzut şi numărul accidentelor cu incapacitate temporară de muncă", a concluzionat Bola.

Dacă Bola şi-a rezolvat problemele, judeţul Constanţa rămâne în continuare fără prefect! Pe fondul conflictelor politice de proporţii din sânul USL, calculele pentru viitorul prefect încă dau "cu virgulă". Propunerea PNL, Silviu Coşa, director adjunct în cadrul Finanţelor Publice, ar putea deveni realitate doar în contextul unei împăcări între liberali şi social-democraţi. Dacă nu, şansele sporesc pentru UNPR sau PC, solicitate să propună un prefect. În prezent, singurul reprezentant al Guvernului în teritoriu este subprefectul Radu Volcinschi, susţinut pe post de PSD.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614