REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Fostul PREFECT Ioan Albu a RECUNOSCUT TOT! NU MAI ARE VOIE să CONDUCĂ!

Fostul PREFECT Ioan Albu a RECUNOSCUT TOT! NU MAI ARE VOIE să CONDUCĂ!

Replica API 4 septembrie 2020 | 23:24 3283

Fostul prefect Ioan Albu a fost condamnat pentru ucidere din culpă de către magistrații Judecătoriei Medgidia, în urma încheierii unui acord de recunoaștere. Astfel, Albu a primit, pe 2 septembrie, 3 ani cu suspendare, pe un termen de supraveghere de 4 ani. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

Ioan Albu la instanţă

Reamintim că procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de fostul prefect, pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. Din ordonanța întocmită de procurori a rezultat că există date și probe potrivit cărora, la data de 16.02.2020, în jurul orelor 1915, Ioan Albu, având o alcoolemie de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, a condus pe drumurile publice din județul Constanţa un autoturism marca Range Rover, iar în timp ce circula dinspre localitatea Ciocîrlia de Sus către comuna Cobadin, la km. 231+600m, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu autoturismul marca Peugeot, care circula regulamentar din sens opus şi care era condus de numitul T.A. În urma accidentului, a rezultat decesul numitului T.A..

Fostul prefect va presta o muncă neremunerată

Menționăm că lui Ioan Albu i s-au interzis și anumite drepturi, cum ar fi dreptul de a conduce vehicule cu propulsie mecanică pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe cu titlul de pedeapsă complementară. De asemenea, acesta va fi obligat ca, pe durata termenului de supraveghere, să respecte mai multe măsuri de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanța la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. I s-a impus să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Constanța. El va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, la Primăria/Consiliul Local Cobadin sau Primăria/Consiliul Local Ciocârlia, județ Constanţa, pe o perioadă de 120 de zile.

Instanța a admis, în parte, acţiunea civilă formulată de soția victimei şi, în consecinţă, partea responsabilă civilmente G R A R S.A. a fost obligată să plătească părţii civile (în limita plafonului legal) suma de 35.000 euro (echivalent lei la cursul BNR de la momentul plăţii efective), cu titlul de daune morale, la care se adăugă dobânda legală calculată de la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe penale şi până la data plăţii integrale şi efective a sumelor datorate, sume ce urmează a fi actualizate în raport de rata inflaţiei. Partea responsabilă civilmente va trebui să plătească părţilor civile (frații victimei) câte 20.000 euro (echivalent lei la cursul BNR de la momentul plăţii efective), cu titlul de daune morale. Daune morale în valoare a câte 5.000 de euro vor primi și două persoane care au dezvoltat cu victima legături similare acelora dintre frați.

Menținut sub control judiciar

”Dispune restituirea către partea civilă T.M.M. a autoturismului marca Peugeot 806. Constată legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar luată faţă de inculpatul A I și menţine măsura preventivă până la o nouă verificare. Obligă partea responsabilă civilmente G R A R S.A. să plătească părţii civile T M-M suma de 1.500 lei, reprezentând cheltuieli judiciare și suma reprezentand cheltuielile de depozitare a autoturismului marca Peugeot 806. De asemenea, obligă partea responsabilă civilmente să plătească părților civile D.L., C.L., P.A. și P.V. suma de 350 lei reprezentând cheltuieli judiciare”, potrivit minutei judecătorești.

Liliana IONIŢĂ

Citește și: Familia fostului prefect Albu ar fi încercat să ofere bani rudelor victimei

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Condunci in stare de ebrietate, iei cu executare 2 ani. Omori un om pentru ca ai condus in stare de ebrietate , iei cu suspendare. Sa ne kkam pe judecatorii si procurorii. De erau copiii vostri in masina tot asa ii dadeati?
0
1
Cati bani a dat tatucu?
1
0
Coruptie in tribunal clar asta trebuie cel putin 3 ani in puscarie
1
1
Sincer va spun: sa fiu in locul rudelor, l-as ataca pe strada cu tarnacopul. Drept in creier! Precum in India. Nu merita altceva. Din moment ce s-a urcat manga la volan si a zburat precum Superman, nu are circumstante atenuante. Nu le are, nu le merita. Cei care l-au judecat merita aceeasi soarta.
6
3
Ha! Banii vorbesc vorba lui Bitman!
3
1
Un OM ar trebui sa se ceara singur la puscarie cind a luat viata unui nevinovat Cum ti-ai vindeca sufletul altfel?Dar regula de pe la noi este sa ti bati joc de victima si rudelele lui , sa nu platesti nimic prin tot felul de inginerii.e o junla democratica
6
1
Putin, RUSINE
2
1
pai hai sa gandim...ce lipseste din ecuatia asta?? baut la volan , accident , omor din culpa ,,etc..rezulta pedeapsa cu suspendare.. intrebare ..ce trebuia sa faca ca sa fie condamnat cu executare??? oare sa fie putina coruptie la mijloc?? in ce tara traim!!!
14
2
ai dreptate,cu ce ne incalzeste ca mii de oameni sunt in puscarie,...hai sa-i lasam liberi pe strazi fmm,..cand omori un om...platesti daune familiei si mergi in puscarie ca sa realizezi gravitatea faptei comise,...fmm de justitie de kkt romanesca,..ai inteles albule?
10
2
Mai dragi judecatori nu va este rusine cand dati asemenea verdicte?!
15
3
A omorat un om urcanduse beat la volan si a primit cu suspendare .Traiasca pensiile speciale
18
0
ma incalzeste mult sa stea la racoare. Imbecili ca prefectul fata de care ne ceri sa avem indurare sunt multi. Daca ar sta la racoare macar sigur nu va fi pe strazi la volan. Garantezi tu pentru el ca asa cum s-a urcat baut la volan nu o s-o faca si in periaoda de proba sau cand a ramas fara carnet?
14
0
asa-i ca tu esti din cardul lu' Albu?nu-l mai victimiza pe Albu ca nu-i este usor, caci un om care chiar este chinuit de gandul ca a omorat un om si are constiinta nu se pune mai presus de lege, isi accepta pedeapsa si nu incearca manarii securiste in a fute, pardon a cumpara justitia.Si sa stii ca pana la Dumnezeu te mananca sfintii,daca astepti sa-i deie Dumnezeu pedeapsa sa tot astepti, ca oamenilor ca Albu cu cat face mai mult rau cu atat ii merge mai bine.
12
1
Doamne cata ura aveti in voi ! Cu ce te incalzeste ca merge la inchisoare ? asa ca mai bine ajuta familia cu bani si el are pedeapsa lui de la Dumnezeu , credeti ca ii este usor sa traiasca cu gandul ca un om a murit din vina lui ? eu nu cred asta.Mai lasati ura aceasta nejustificata deoparte si fiti mai buni
4
20
Cand ai omorat un om, ce mai trebuie sa recunosti, se merge pe principiul a fi sau a nu fi ?Sa recunoasca ca e un dobitoc si merita pedeapsa maxima,adica pe viata .Atunci e cuvantul lui impotriva cuvantului judecatorului care i -a dat cu suspendare.
13
1
Ca sa faci ce ai enumerat mai jos , trebuie sa fi prefect , debutat , senator , etc , daca esti tractorist puscaria te mananca !
15
0
sa-mi bag pilula, daca tot merge, ,,diseara ma urc beat la volan si calc pe unu care am pica pe el, iau cu suspendare si ma doare la bascheti'', justitia piulii in romania. P.S. am scris romania cu r pentru ca astia suntem
14
0
Justitia constanteana col caie de makidoni! Asa ca dati-va muie intre voi!
12
1
Crima nu se plateste daca esti om politic.Albule esti un criminal.
18
0
Asta-i legea facuta de psd. De alde asta si matichescu, profita. Pacat ca a murit un om nevinovat. Sa urci beat la volan, nu este crima cu premeditare? Oare daca victima, l-ar fi omorat pe Albu, tot asa stateau lucrurile? Intreb si eu !
20
1
de asta nu mai iese lumea la vot, toti suntem scarbiti de nedreptate, de abuzuri si de toate mizerile care ni se fac, ei au dreptul sa faca orice si chiar sa si omoare si sa nu pateasca nimic si sa ne mai si sfideze cu atitudini de genu' UITE CA SE POATE, dezarmandu-ne cu defetisme de genu' daca erati si voi boieri ati fi facut si voi la fel.Eu nu ies la vot si asa ar trebui sa faca toti cei care nu vor sa valideze prin votul lor un sistem care acorda dreptul la o viata indestulata doar unor privilegiati care-si permit sa si omoare si sa nu pateasca nimic
13
2
Justitia romanesca. Muye psd muye fagabou Neam de zdrente
11
5
Justitie romaneasca! Bagi pe unul in pamant fiind beat si nu faci puscarie. Faci puscarie daca conduci cu carnetul suspendat si nu lovesti nici o musca. Si mai au si salarii dumnezeesti si pensii speciale. Tocmai de aceea, ca sa inchida ochii la beizadele si la politicieni.
23
1
asta e daca tata e mare la pnl, si are relatii .nici macar despagubiri pentru familia mortului? asta maine e la disco in mamaia
14
2
Ia rupt pula in doua a distrus o familie si el a luat cu suspendare mortii vostri de judecatori sa muriti exact loviti de masini futu va in gura de javre ordinare .Sa te loveasca tiru Albule
31
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367