REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Fostul prefect Palaz, la Curtea de Apel: martor într-un dosar cu droguri şi ofiţeri sub acoperire

Fostul prefect Palaz, la Curtea de Apel: martor într-un dosar cu droguri şi ofiţeri sub acoperire

Replica API 11 aprilie 2014 | 00:00 245

În frenezia de a închide magazinele de vise, era să strice ancheta!

În frenezia de a închide magazinele de vise, era să strice ancheta!

Din ciclul "vrei să faci un bine, dar dai în extrema cealaltă"! Aici se poate încadra fără probleme preşedintele PMP Constanţa, care a fost la un pas de a strica o anchetă de proporţii a oamenilor legii. Claudiu Iorga Palaz a fost prezent joi, 10 aprilie, la Curtea de Apel Constanţa, în calitate de martor în dosarul ofiţerilor BCCO, acuzaţi de infracţiuni de corupţie. Mai exact, aceştia ar fi "ţinut de 6" pentru un magazin ce comercializa produse etnobotanice. Aici intervin şi faptele lui Palaz, la acea vreme interesat să închidă, cu orice preţ, magazinele "de vise".

Prin primăvara anului 2012, actualul preşedinte al PMP Constanţa, Claudiu Palaz, pe atunci candidat la Primăria Constanţa, sătul de ilegalităţile din urbea noastră, demara o campanie prin care să determine autorităţile să ia măsuri pentru a închide şi ultimul magazin din municipiu care comercializa produse etnobotanice. Însă, el mai fusese implicat în astfel de acţiuni şi pe vremea când era prefect, mergând în teren, în control, însoţit de poliţiştii de la Crimă Organizată şi jandarmi. După cum bine se ştie, nu a renunţat şi, spre exemplu, în mai 2012, însoţit de alaiul electoral, a mers la locul cu pricina, pe bulevardul Tomis, acolo unde ştia că funcţionează un magazin de vise, sub paravanul unui sex shop. La acea dată a ridicat un zid la intrarea în magazin pentru a limita accesul în interior, folosind BCA şi ciment. Înainte de toate, fostul prefect a pus pe cineva să cumpere ceva iarbă de la magazinul respectiv, pentru a se convinge că drogurile încă se mai vând şi... aşa era! Toate aceste acţiuni erau şi sunt de bun augur însă, în acelaşi timp, în paralel, o anchetă era în plină desfăşuare, demarată de oamenii legii, care aveau informaţii că unii ofiţeri ai BCCO au şi alte "îndeletniciri". Şi, de aici a devenit Claudiu Iorga Palaz martor în dosarul de corupţie, fiind chemat să dea cu subsemnatul în faţa magistraţilor. Cum? Păi anchetatorii se tot loveau de Palaz în faţa magazinelor, intrând direct în colimatorul presei interesate de acţiunile fostului prefect, neputând să-şi facă treaba sub acoperire ca la carte. Când s-a "prins" cum stau lucrurile, politicianul s-a retras din peisaj, dar acum trebuie să bată drumul până la Curte şi înapoi.

Revenind la ancheta oamenilor legii, menţionăm că este vorba despre Teodorescu Bogdan Mircea, Petcu Dragoş Emil şi Zaharia Vlad Ştefan, lucrători de poliţie judiciară în cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa - Serviciul Antidrog, care au comunicat unui denunţător, reprezentant al unui magazin de comercializare a produselor etnobotanice, informaţii ce nu erau destinate publicităţii, referitoare la organizarea unor acţiuni mixte de control inopinat pentru combaterea activităţilor ilegale de comercializare a plantelor şi substanţelor stupefiante, halucinogene, euforice şi psihotrope. Informaţiile erau comunicate denunţătorului în mod nemijlocit, indicându-i-se în mod exact data şi intervalul orar de desfăşurare a controalelor. Scopul evident al comunicării de către inculpaţi a informaţiilor menţionate a fost acela de a asigura firmei reprezentate de denunţător posibilitatea de a continua comercializarea de plante şi substanţe etnobotanice, potenţial dăunătoare sănătăţii, fără a fi depistată de către organele de control şi fără a fi sancţionată contravenţional în mod corespunzător. De asemenea, cei trei sunt judecaţi şi într-un alt dosar, când au torturat un agent sub acoperire al DNA.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614