REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Fostul premier Vlad Filat: Reunificarea cu România, soluţia la crizele din Republica Moldova

Fostul premier Vlad Filat: Reunificarea cu România, soluţia la crizele din Republica Moldova

A.F. 7 decembrie 2022 | 00:00 691

Reunificarea cu România ar reprezenta soluţia la criza energetică şi economică din Republica Moldova, consideră fostul premier Vlad Filat, în opinia căruia statul trebuie să se asigure nu doar că are acces la resurse energetice, ci şi că cetăţenii îşi permit să le achite, relatează luni platforma media deschide.md.

Vlad Filat

Filat crede că este o iluzie să se aştepte încheierea războiului şi revenirea preţurilor la perioada dinaintea conflictului. ''Poate este momentul să ne gândim serios şi pragmatic la reunificarea cu România, la un plan comun, instituţionalizat. Împreună am fi nu doar puternici, dar ne-am împăca şi cu istoria în care tot rătăcim fără noimă" a scris Vlad Filat pe o reţea socială.

Potrivit fostului premier, drumul Republicii Moldova spre integrarea în UE este în prezent prins între războiul din Ucraina şi preţul la gaze, care a bulversat nu doar economia, ci şi vieţile, iar perspectiva pare a fi una sumbră, citează Agerpres.

În opinia sa, soluţia nu este în nici un caz revenirea la dependenţa de gazul rusesc, ci dezvoltarea economiei astfel încât cetăţenii şi companiile să-şi poată permite cumpărarea de resurse din altă parte.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cand ar fi fost timpul unirii a fost unul in rromanica la putere care n-a vrut in ruptul capului. Sa-l fwt in gura pe ilici iliescu si-mi doresc sa-l vad cu vata-n nas pe masa din sufragerie.
1
0
În decursul timpului nu s-a vrut unirea, caci ei sunt independenți! Acum se vrea, caci trebuie scosi din criza pe banii prostilor și trasare impusa de "america-NAT-i-O-isti" pentru extindere!
1
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367