REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Fostul preot Cristian Pomohaci și-a făcut o 'biserică în garaj'

Fostul preot Cristian Pomohaci și-a făcut o 'biserică în garaj'

Victor ROTARU 21 octombrie 2022 | 15:46 844

Mitropolia Ardealului atrage atenția că fostul preot Cristian Pomohaci își continuă activitățile preoțești. „Mimează preoția și face slujbe în garajul casei personale din localitatea Moșuni”, transmite Mitropolia Ardealului. De asemenea, a cumpărat un local pe care l-a transformat în biserică.

Mitropolia îi avertizează pe credincioși să nu meargă la slujbele sale, care „le pot aduce multă suferință și necaz în viață, pe plan spiritual și fizic".

„Prin urmare, îndemnăm pe toți credincioșii Eparhiei noastre să nu frecventeze acest locaș, deoarece nu este o biserică sfințită de către un episcop ortodox, după rânduială ortodoxă. De asemenea, tot ceea ce se săvârșește acolo de către domnul Cristian Pomohaci și ajutoarele acestuia nu este valid, nu aduce binecuvântare și har celor ce participă la astfel de slujbe.

Dimpotrivă, le poate aduce multă suferință și necaz în viață, pe plan spiritual și fizic. Totodată, vă aducem la cunoștință că domnia sa este cercetat de către organele statului cu privire la infracțiunea de port ilegal de uniformă, deoarece Biserica Ortodoxă Română, prin instanțele ei de judecată, i-a interzis acestuia dreptul de a mai purta reverendă și veștminte preoțești sau de a mai sluji cele sfinte”, mai arată Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei”, transmite Mitropolia Ardealului.
 

Pomohaci a fost caterisit, în 2017, în urma unor acuzații de agresiune sexuală asupra minorilor, care s-au încheiat în justiție prin prescrierea faptelor. Pomohaci a fost exclus din Biserica Ortodoxă Română de Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, decizie menținută de Mitropolia Ardealului.  A fost trimis în judecată și condamnat, în schimb, pentru evaziune fiscală, după ce a închiriat 11 din apartamentele pe care le deține la sume mult mai mari decât cele declarate la ANAF. Suma nedeclarată de Pomohaci se ridică la 684.487 lei, echivalentul a 152.883 euro, bugetul statului fiind prejudiciat cu 136.572 lei. Ulterior, a scăpat de condamnarea penală după ce a plătit prejudiciul, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Auzi ce mesaj le transmite Mitopolia Ardealului credinciosilor ortodocsi:"nu va duceti la slujbele lui Pomohaci caci ele va pot aduce multa suferinta si necaz in viata atat pe plan spiritual cat si fizic",pai asta nu suna a sfat mai popilor ci a bledtem,daor ca nu ati spus "blestemati sa fiti daca va duceti acolo",eu nu sunt de partea lui Pomohaci dar aici se vede inca odata disperarea popimi pentru ca le mai pleaca dintre p****i si profitabilitatea afacerei lor este in scadere.
1
7

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367