REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Fostul primar de la Eforie, Brăiloiu îşi pregăteşte valiza pentru un „transfer” la Sectorul 5

Fostul primar de la Eforie, Brăiloiu îşi pregăteşte valiza pentru un „transfer” la Sectorul 5

Replica API 2 septembrie 2016 | 00:17 371

Surse PSD:

Surse PSD:

Ovidiu Brăiloiu

Primar mai multe mandate la Eforie, Ovidiu Brăiloiu nu a mai reuşit, la localele din 2016, să convingă electoratul. Candidatul PSD a trebuit să se mulţumească „doar” cu un mandat de consilier local, fiind învins în cursa pentru Primăria Edorie de liberalul Robert Şerban. În condiţiile date, Brăiloiu a considerat că este oportun să-şi reia şi vechea sa activitate de la Inspectoratul de Stat în Construcţii, unde a fost, la un moment dat, şef peste zona Constanţa.

De altfel, în momentul în care a fost ales primar al oraşului Eforie, Brăiloiu s-a suspendat din poziţia de şef la Construcţii, pentru a nu fi incompatibil. A ales suspendarea în locul demisiei tocmai în ideea de a avea unde să revină la muncă „în caz de ceva”. Şi iată că acel „ceva” a intervenit în anul 2016. Potrivit angajaţilor de la Constanţa ai Inspectoratului în Construcţii, după alegerile locale, Brăiloiu a făcut solicitare de reîncadrare pe post. „I s-a oferit un post de inspector şi i s-a explicat că, urmare a numeroaselor reorganizări de la nivelul instituţiei, poziţia deţinută anterior de dumnealui nu mai există. Şi nu poate fi numit acum şef al ISC Constanţa. Din câte ştim, s-a îndreptat în instanţă împotriva instituţiei”, au susţinut colegi ai acestuia de la inspectorat. Dar, partea şi mai interesantă abia acum intervine! Reîncadrat la ISC, deci funcţionar public cu acte în regulă, Brăiloiu poate cere transferul, pe un post cu atribuţii similare, la... o primărie spre exemplu. Ceea ce s-a şi întâmplat, dau asigurări colegii acestuia de la partidul din care face parte. Inspectorii în construcţii de la Constanţa au spus că nu pot confirma acest aspect: „Nu ştim, nu avem astfel de informaţii”, a spus Florentin Ion, şeful insituţiei la malul mării. În schim, surse din cadrul PSD Constanţa ne-au declarat: „Acum o săptămână-două au fost transmise hârtiile de detaşare, de la Inspectoratul în Construcţii, la Primăria Sector 5 Bucureşti”. Întâmplător (sau nu), Primăria Sector 5 a fost câştigată de social-democratul Daniel Florea. Este un nume cu legături puternice la Constanţa. Amintim că Florea, înainte de a fi parlamentar PSD (de Călăraşi) a fost membru al PDL. La momentul respectiv (2008), Florea ţintea un post de senator de Constanţa. N-a avut noroc, dar, iată că trecerea în barca PSD-istă i-a adus şi mandatul dorit de parlamentar, iar acum un mandat de primar de Capitală. Revenind la Constanţa, mai menţionăm că Florea a fost şi judecător la malul mării, dar şi în Curtea de Arbitraj pentru Fotbal, din cadrul FRF, calitate în care, notează presa centrală, l-a scos basma curată pe Gigi Becali în celebrul dosar „Valiza”.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102