REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Fostul primar din Cernavodă, CONDAMNAT definitiv la 4 ani şi 10 luni de închisoare

Fostul primar din Cernavodă, CONDAMNAT definitiv la 4 ani şi 10 luni de închisoare

Replica API 17 ianuarie 2020 | 00:10 1295

Fostul primar din Cernavodă, Gheorghe Hânsă, a fost condamnat definitiv la 4 ani şi 10 luni de închisoare. Dosarul a fost judecat de Curtea de Apel Constanţa, după ce fostul edil a formulat recurs împotriva deciziei primei instanţe, respectiv Judecătoria Medgidia, care a dispus aceeaşi pedeapsă. Apel au formulat şi procurorii. Soluţia a fost pronunţată joi, 16 ianuarie şi este definitivă. El a fost cercetat penal alături de alte două persoane, respectiv de fiul său, Tiberiu Marius Hânsă şi Nicolae Cristache. Tiberiu Hânsă a fost achitat.

Însă, având în vedere că Hânsă are peste 60 de ani, acesta nu va executa din pedeapsă mai mult de 2 ani.

Potrivit legii, cei care primesc o pedeapsă cu închisoarea care nu depășește 10 ani, pot ieşi din închisoare după ce au executat o treime, dacă au peste 60 de ani.

În februarie 2014, procurorii au ridicat mai multe documente, acuzaţiile fiind de abuz în serviciu, pe legea 78/2000, adică fapte asimilate celor de corupţie. Cercetarea a vizat modalitatea în care au fost cheltuiţi banii publici prin atribuirea în condiţii discutabile a unor contracte de achiziţii.

Menționăm că Gheorghe Hânsă a fost trimis în judecată alături de Suliman Ecrem, Nicolae Cristache, administrator al SC NKC Magnetism Construct, Mihai Adam, din Cernavodă, asociat al Stelmi Structuri, Marius Tiberiu Hânsă, din Cernavodă, fără calitate specială, recidivist, cercetat sub control judiciar, Rodica Cojocaru, din Cernavodă, funcţionar în cadrul Primăriei Cernavodă, fără antecedente penale, cercetată în stare de libertate şi Liliana Carmen Pricop, din Medgidia, funcţionar în cadrul Primăriei Cernavodă, fără antecedente penale, cercetată în stare de libertate. Din mijloacele de probă, procurorii au stabilit că este vorba, în primul rând, de lucrarea de amenajare şi protejare a Tumulului nr. 1 Cernavodă, acordată fraudulos către SC NKC Magnetism Construct SRL. Apoi, în perioada noiembrie 2012 - august 2013, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, precum şi la data de 14 ianuarie 2013, primarul şi viceprimarul şi-au îndeplinit în mod defectuos atribuţiunile de serviciu, prin acţiuni concertate, pentru ca societăţile prezentate mai sus să obţină foloase necuvenite, obţinerea contractelor frauduloasă fiind intermediată de inculpatul Marius Tiberiu Hânsă, cu largul concurs al angajaţilor Primăriei Cernavodă, au mai spus procurorii.

Pe 19 decembrie 2019, judecătorii de fond l-au achitat pe Tiberiu Marius Hânsă pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, dar l-au condamnat pe Gheorghe Hânsă la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu, dar cum el mai avea o condamnare din 2014, pedepsele i-au fost contopite, rezultând cea de 4 ani și 10 luni, în regim de detenție.

De asemenea, Ecrem Suliman, fostul vice, a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare în regim de detenție, pentru pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu (dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit) în formă continuată (faptă săvârșită în perioada noiembrie 2012-octombrie 2013).

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Jos cu justitia de la Medgidia .inainte de revolutie ne bagati la puscarie daca spuneam ca ceusescu e un retardat acum bagati oamenii nevinovati la puscarie pentru trei semnaturi de cacat. DNA ul are 50 de acuzati repusi in libertate, sunteti de toata greata Eliberati l pe Ecrem, Bagati la puscarie faptuitorii sau dovediti ca a luat foloase necuvenite
2
1
la acest basinos si libidinos bulgaru inainte de ai administra pisat in apa de baut ii trebuia oferit spre rumegare si o olita cu cacat de la pagubasi !
11
4
Eu il votez pe Luschi ca ne face aeroport in trust
3
2
Lasa ca lucreaza iar la biblioteca si iese si in permisie.. toate bune pt domn profesor!
7
9
asa ca am furat dar nu am crezut ca ne prinde, acum mergem putin la penitenciar
5
2
Fagadau ,uite viitoru!
5
1
Pe divele de la Gospodaria Comunala Ionel Gabriela sau cum s-o mai chema dupa divort,Moise Iuliana,Zaharia Georgeta si nu in ultimul rand Sava Marian o sa va rezerv un loc caldut langa mine.Eu am fost mic copil fata de voi,trafic de influenta,furt ,fals,dare si luare de mita.
24
9
poate invata ceva actualul primar si ai lui...
14
6
Urmez eu rapid ca am o gaura in buget de 14 miliarde
21
1
primarie, ca e bine si la vara cald!
4
3
multumesc domnului ca eu am scapat doar cu niste pisat baut pus in apa de colegii de la care le furam din portofele bani ca sa ma dau smecher , apa sfintita pe care eu o beam cu mare placere !
20
6
Poti sa ma pupi in poola fara sa te apleci???.Ca sa nu iti mai dai cu parerea.Succesuri la salam
5
10
urmez si eu anul asta
24
1
Ai dreptate. ca e Eusebiu sau altcineva primar, ideea e sa schimbam macazul, de zeci de ani aceleasi fetze in primarie si in consiliu, si-au demonstrat incapacitatea cu varf si indesat. In consiliu local varsta media cred ca e undeva intre 60 70 ani. Haideti sa implicam si oameni tineri, fara istoric politic, fara promisiuni si datorii la oligarhii orasului .
12
16
Infatuarea, ipocrizia, lacomia si lipsa de respect fata de cei din jur de care a dat dovada Hansa Gheorghe, a dus la aceasta situatie. Ar fi putut face lucruri deosebite numai ca lacomia la terminat.
26
4
ROBERT EUSEBIU PRIMAR ,Cred ca a sosit timpul sa fim condusi de un baiat tanar cu perspective noi si curate
9
50
si actualul o ia in barba ,o sa vedeti, cat de curand
30
12
Deacord cu afirmatia de mai jos.Ecrem nu e implicat in hotiile fam Hansa.
22
21
Dl Ecrem este un om muncitor sunt sigur ca nu a beneficiat de ceva. Dumnezeu sa te ajute!
28
17
Ce daca are 70 ani? Cand fura, era bine? Ori si tu esti esti un hot care ai avut de beneficiat cand era la putere Hansa
29
9
pe noi la 70 si ceva de ani Hansa a primit 4 ani si ceva de puscarie?.CEDO CE SPUNE ???.DACA MOARE IN PUSCARIE CINE RASPUNDE PENTRU ACEASTA OM ?.SAU SUNTEM GUYANA FRANCEZA DE ACUM 100 DE ANI SAU SUNTEM IN ROMANIA IN SECOLUL 21 ???.DERBEDEILOR MAFIOTII JUSTITIEI ROMANE LA CACAT CU VOI.
14
19

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920