REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Fostul primar din Cogealac vrea să deturneze în favoarea sa un contract de 8 milioane de euro

Fostul primar din Cogealac vrea să deturneze în favoarea sa un contract de 8 milioane de euro

Replica API 22 iunie 2015 | 01:10 1437

Demersuri pentru eliminarea câştigătorului licitaţiei

Demersuri pentru eliminarea câştigătorului licitaţiei

Cati Hristu

Fostul primar din Cogealac, Cati Hristu, este mai activ ca niciodată, în ciuda problemelor sale penale şi sentinţelor care-l pot trimite oricând în loc răcoros, pentru meditaţii. Cea mai nouă ispravă este blocarea unei licitaţii prin care s-a ales firma ce urma să se ocupe de refacerea a 22 de kilometri de drumuri în localităţile Cogealac şi Tariverde, un proiect de 8 milioane de euro finanţat de Ministerul Dezvoltării şi cofinanţat de administraţia locală.

În zilele de 5 şi 6 mai 2015 a avut loc deschiderea ofertelor în cadrul licitaţiei organizate de Primăria Cogealac, iar câştigătoare a fost declarată Autoprima Serv SRL, care a avut o ofertă cu 1 milion de euro mai bună decât cea clasată pe locul doi. Între timp, au trecut cele 25 de zile în care trebuia atribuit contractul, iar primarul Gheorghe Alexe şi şefa de la achiziţii publice, Daniela Pacea, la cererea lui Cati Hristu, au obţinut o derogare de la Bucureşti în acest sens.

Potrivit surselor din cadrul primăriei, demersul are drept scop eliminarea câştigătorului licitaţiei şi atribuirea contractului de 8 milioane de euro către Alex Building SRL, firmă deţinută de controversaţii Lucian Orban şi Daniel Zaif, vechi parteneri de afaceri cu fostul primar Cati Hristu. De fapt, Daniel Zaif este chiar vărul fostului edil din Cogealac, de unde şi legătura strânsă dintre ei.

Pe de altă parte, atribuirea contractului firmei Alex Bulding i-ar permite lui Zaif subcontractarea unor lucrări către vărul Cati, proprietar de utilaje care abia aşteaptă să intre pe drumurile comunei pentru o felie din cele 8 milioane de euro de la guvern. În aşteptarea tunului de 8 milioane de euro, Cati Hristu stă în birourile primăriei mai mult decât stătea în timpul mandatului de edil, legând şi dezlegând înţelegeri cu actualul primar.

Una din ele se referă şi la marea problemă a celor 19 miliarde de lei vechi, pe care primăria ar urma să-i înapoieze fostului SAPARD după ce Cati Hristu a decis să intre peste drumurile făcute de aceasta în perioada 2004- 2008. Deocamdată, fosta SAPARD, actuala APDRP a câştigat în instanţă procesul prin care cere banii înapoi, context în care primăria a angajat, pe ascuns, o firmă din Constanţa, Simbol Expert SRL, care să întocmească o notă de constatare a stării drumurilor executate din banii SAPARD, contra sumei de 4.200 de euro.

Rocsana Cristea

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
oricum cati a facut tot prin comuna canalizare apa gard cimitir stadion la scoala drumuri zilele comunei zilele de opt martie ziua de hram tariverde petrecerea de la intai martie de la gura dobrogei din mai 2012
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614