REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Fostul primar din Hârşova a încălcat controlul judiciar?

Fostul primar din Hârşova a încălcat controlul judiciar?

Replica API 11 noiembrie 2015 | 00:00 296

Chiriţă zice că nu

Chiriţă zice că nu

Ionel Chiriţă

Fostul primar din Hârşova, ar putea ajunge în arest preventiv?! Ionel Chiriţă se află sub control judiciar în dosarul în care este cercetat pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi spălare de bani. Pe rolul Tribunalului Constanţa a fost înregistrată o cerere cu privire la înlocuirea controlului judiciar în cazul inculpatului Ionel Chiriţă, în baza articolului 215 alin.7 NCPP. Potrivit articolului mai sus menționat, „în cazul în care, pe durata măsurii controlului judiciar, inculpatul încalcă, cu rea-credinţă, obligaţiile care îi revin sau există suspiciunea rezonabilă că a săvârşit cu intenţie o nouă infracţiune pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva sa, judecătorul de drepturi şi libertăţi, judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată, la cererea procurorului ori din oficiu, poate dispune înlocuirea acestei măsuri cu măsura arestului la domiciliu sau a arestării preventive, în condiţiile prevăzute de lege“.

Cu alte cuvinte, Chiriță nu a respectat măsura controlului judiciar și ar putea ajunge ajunge în arest preventiv. Fostul primar spune că nu a încălcat controlul judiciar. „Nu comentez. Nu pot confirma ce spuneți dumneavoastră., nu pot comenta chestiile astea legate de justiție. Nu am încălcat controlul judiciar, sigur n-am încălcat. Eu știu că avocatul meu a formulat o cerere de înlocuire a controlului judiciar. Măsura nu-și are temei“, a spus Chiriță. Tribunalul se va pronunța în acest caz pe 13 noiembrie. Fostul primar este cercetat pentru cercetat pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi spălare de bani în legătură cu atribuirea şi executarea unor contracte de achiziţii publice mai multor societăţi comerciale de pe raza judeţului Constanţa, respectiv S.C. Rico SRL, Imvest SRL, New Ficon SRL, Reprut Reparaţii Rutiere SRL.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614