REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Fostul primar din Limanu, Nicolae Iustin Urdea, CONDAMNAT pentru corupție!

Fostul primar din Limanu, Nicolae Iustin Urdea, CONDAMNAT pentru corupție!

Replica API 21 decembrie 2018 | 00:27 867

Fostul primar din Limanu, Nicolae Iustin Urdea, trimis în judecată pentru fapte de corupţie, alături de secretarul comunei şi alte persoane, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare. Decizia a fost pronunțată de Tribunalul Constanța și nu este definitivă!

Urdea are termen de încercare cinci ani. De asemenea, instanța l-a obligat ca, pe durata termenului de încercare, să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: - să se prezinte la datele fixate la Serviciul de Probaţiune Constanța; - să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare ce depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; - să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; - să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele de existenţă.

Voicu Bogdan, secretar al primăriei, a fost condamnat la 3 ani închisoare ani cu suspendare și termen de încercare de 5 ani. A fost obligat ca, pe durata termenului de încercare să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: - să se prezinte la datele fixate la Serviciul de Probaţiune Constanța; - să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare ce depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; - să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; - să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele de existenţă.

Aceeași pedeapsă au primit și Tambozi Elena, Eugen Barbu și Vasile Cotin.

Tribunalul a admis acţiunea civilă formulată în procesul penal de partea civilă Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi a obligat, în solidar, inculpaţii Urdea Iustin Nicolae, Voicu Bogdan, Tambozi Elena, Barbu Eugen şi Cotin Vasile la plata sumei de 215.428,10 Euro, în echivalent în lei la cursul BNR de la data plăţii, despăgubiri civile cu majorări de întârziere calculate până la data achitării integrale a debitului principal. Consiliul local Limanu nu s-a constituit parte civilă în procesul penal. Judecătorii au dispus menţinerea sechestrului asigurator instituit prin ordonanţa DNA din data de 23.02.2015 privind imobilul ce aparţine inculpatului Barbu Eugen, respectiv asupra imobilului situat în mun. Constanţa, B-dul Al. Lăpuşneanu, compus din clădire cu suprafaţă utilă de 27,32 mp, balcon cu suprafaţă de 3,07 mp şi teren în folosinţă cu suprafaţă indiviză de 5,36 mp, până la concurenţa sumei de 215.428,10 Euro, în echivalent în lei la cursul BNR de la data plăţii. A mai dispus menţinerea sechestrului asigurator instituit prin ordonanţa DNA privind imobilul ce aparţine inculpatei Tambozi Elena, respectiv asupra imobilului situat în mun. Constanţa, str. Ştefan cel Mare nr., compus din clădire cu suprafaţă utilă de 90,22 mp, 2 boxe cu suprafaţă totală de 28 mp şi teren în folosinţă cu suprafaţă indiviză de 26,10 mp, până la concurenţa sumei de 215.428,10 Euro, în echivalent în lei la cursul BNR de la data plăţii.

Reamintim că, procurorii DNA l-au acuzat pe Nicolae Iustin Urdea, primar al comunei Limanu, județul Constanța, la data faptelor, de - abuz în serviciu asimilat infracțiunilor de corupție în formă continuată (două acte materiale),- folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

DNA l-a acuzat pe Bogdan Voicu, secretar al primăriei, la data faptelor, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: complicitate la abuz în serviciu asimilat infracțiunilor de corupție în formă continuată (două acte materiale),- complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene,

Elena Tambozi, reprezentant al unei societăți comerciale, la data faptelor, e acuzată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene,

Eugen Barbu, diriginte de șantier, la data faptelor, e acuzat de: complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene,- abuz în serviciu asimilat infracțiunilor de corupție,

Vasile Cotin, reprezentant al unei societăți comerciale, la data faptelor,e acuzat de complicitate la abuz în serviciu asimilat infracțiunilor de corupție,- complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în perioada 2008-2009, în contextul unui proiect finanțat din fonduri PHARE, intitulat „Turism Transfrontalier pe bicicletă – pistă comună pentru pietoni și biciclete pe faleza Mării Negre în zona 2 Mai – Vama Veche – frontieră”, inculpatul Urdea Iustin Nicolae, beneficiind de sprijinul celorlalți inculpați, în exercitarea atribuțiilor de serviciu ce decurgeau din calitățile de primar al comunei Limanu, jud. Constanța, a atribuit acest contract societății comerciale reprezentate de inculpatul Cotin Vasile, fără respectarea prevederilor legale.În același context, inculpatul Urdea Iustin Nicolae deși cunoștea împrejurarea că o parte a lucrărilor aferente traseului modificat al pistei comune s-a realizat anterior semnării unui act adițional la contractul respectiv de lucrări, a prezentat Autorității de Management documente cu un conținut nereal, care atestau în mod fictiv faptul că lucrările ar fi fost efectuate după intrarea în vigoare a actului respectiv.În baza acestor documente unitatea administrativ – teritorială Limanu a obținut fonduri nerambursabile în cuantum de 413.641,31 lei.Documentele respective au fost întocmite și semnate de inculpații Tambozi Elena, în calitate de proiectant al lucrărilor respective, Barbu Eugen diriginte de șantier și Cotin Vasile.Faptele descrise mai sus au avut drept consecință aplicarea de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a unei corecții financiare de 25% din valoarea contractului de lucrări, modificat prin actul adițional (reprezentând 116.258,73 euro și TVA în cuantum de 79.373,46 lei,), ce a determinat stabilirea în sarcina beneficiarului finanțării, respectiv a Consiliului Local al comunei Limanu, a unei creanțe bugetare de 68.427,19 euro, aferente contribuției U.E. la finanțarea proiectului, 92.012,03 lei, aferente contribuției publice naționale de la bugetul de stat, și TVA în sumă de 79.374,78 lei. De menționat este faptul că atât atribuirea actului adițional aceleiași firme reprezentate de inculpatul Cotin Vasile cât și aplicarea corecției financiare mai sus amintită au avut la bază o notă cu un conținut nereal întocmită de inculpatul Voicu Bogdan.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Javrelor,cand va ia oamenii vostri nu mai este buna justitia?Sictir scursurilor,mai PENALILOR.
1
1
O mizerie fara margini. S o condamni pe dna Tambozi la 70 de ani la 3 ani cu suspendare cu 5 ani de incercare e groaznic. Bai nenoricitior ordinari, fix acum v a gasit dreptatea. V a facut Mazare pres pana acum si v ati gasit voi acum sa faceti dreptate. Bai gunoailor, femeia asta a proiectat de nu aveti voi par in cap. Mi e sila pur si simplu.
8
2
Stai asa ca nu-i asaAsta e mizilic.Vin alea mai grele din urma.Inca vreo sase procese cu probleme.Ai facut praf comuna Nicule,ai dat terenuri moka da nu se poate construi,ti-ai tras canalizare pe terenu tau si-a lu Boita Petrina,strazi praf,trotuare minarite,si atitea.Nu e pacat ca iti ramine apartamentu de la Londra gol?
3
8
Bai trompeta infundata, ce ai facut tu toata viata, ai mancat cacat si acum te dai ca iti miroase gura a obit, gresit tot a cacat iti miroase ca asta esti tu, un MARE CACAT obosit langa gard
12
0
Inginerul BARBU e un profesionist respectat in bransha. A participat la constructia a ceea ce este azi Constanta si Dobrogea. E departe de a fi vreun bogatan. e doar un om care inca munceste si la 70 de ani, spre deosebire de colegii de generatie care o ard pe pensii speciale . Nu cred ca este condamnat pe drept.
3
6
Era clar ca aici se ajunge.Si inca nu a pocnit tot.Pai pista aia de triciclete trece pe proprietatile oamenilor.Daca intra DNA mai in amanunt mai gaseste o gramada.16 ani de cacat pt comuna Limanu
6
6
Sa-si ea justitia pista de biciclete 2Mai-Vama si sa si-o bage in kur, olteanca imputita de judecatoare. Cam cate vieti sunt salvate ca vara merg tinerii turmentati pe acea pista si nu pe sosea. Sunt unu dintre cei care am sarit cu masina pe aratura se evit un biciclist turmentat pe sosea.
16
0
Domnu cetatean care vede,chior esti,uituc estiPai in 16 ani ce dracu a facut Urdea?Un cacat mare.Pe care il maninca acum.Cu polonicu!Si e doar inceputu!
3
13
Asta este justitia in Romania, pentru o astfel de justitie tipa opozitia. Numai abuzuri din partea asa zisei justitii romanesti. Condamnari nedrepte, destine distruse.
14
2
Inteleg ca lucrarea exista fiind vorba doar de momentul cand a fost realizata. Cretinism romanesc. Sa condamni pe cineva, chiar si cu suspendare, pe astfel de motiv este o rusine.
17
3
Acest om a facut gradinte, dispensare, a renovat ce era stricatm, a mobilat, a pus centrale, a facut iluminat public in cartierele noi, a fsacut trotuare, a asfaltat centura satului 2 mai, a mai facut un sediu de primarie la 2 mai, a dat loturi de teren la tineri, a cheltuit bani mai putini cu angajati mai putini si mai eficienti . A FACUT MULT MAI MULTE . OAMENI BUNI A FACUT CEVA ! CE A FACUT GEORGESCU ? A CREAT FACILITATI PT OAMENII LUI. NU ARUNCATI CU PIATRA IN URDEA PT CA E PACAT.
17
4
o completa aiureala, s-a facut lucrarea ? , s-a furat ceva de la cineva ? este in interesul comunitatii ? Noul primar face ceva ? nik, isi face carciumi pentru el si acoliti, precum si alte afaceri,..
21
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218