REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Fostul PRIMAR din MERENI vrea BANI mai MULȚI de la PRIMĂRIE ca să se OPEREZE la INIMĂ

Fostul PRIMAR din MERENI vrea BANI mai MULȚI de la PRIMĂRIE ca să se OPEREZE la INIMĂ

Replica API 6 septembrie 2021 | 00:26 2038

Angheluș Udrea a chemat în judecată primarul din Mereni pentru emiterea unei dispoziții pentru acordarea indemnizației de primar pentru perioada 1996-2000, dar cu indicele de 4,5 aferent comunei. În perioada în care a fost primar, comuna Mereni a avut indicele de 4,5, din 2003 aceasta având indicele de 3, astfel că acesta dorește ca indemnizația să îi fie calculată la indicele de 4,5. Fostul primar dorește acest lucru deoarece urmează a fi operat pe cord deschis astfel că trebuie să depună la Casa de Asigurări de Sănătate și la Ministerul Sănătății dispoziția în care se menționează acordarea respectivei indemnizații, operația costând 20.000 de euro.

Motivarea lui Angheluș Udrea

Reclamantul a arătat că este bolnav de inimă și că de un an de zile trebuia să fie supus unei intervenții chirurgicale pe cord deschis, intervenție care îl costă 20.000 euro, astfel că trebuie să depună la Casa de Asigurări de Sănătate și la Ministerul Sănătății dispoziția în care se menționează acordarea respectivei indemnizații. De asemenea arată că într-adevăr este prorogată parțial, temporar partea financiară, însă celelalte dispoziții legale pentru acordarea indemnizației de primar sunt în vigoare. Reclamantul arată că prin prezenta cerere solicită emiterea acestei dispoziții pentru acordarea indemnizației de primar pentru perioada 1996-2000, dar cu indicele de 4,5 aferent comunei, aceasta având acum indicele de 3. Dispoziția privind indemnizația i-ar fi de folos la Ministerul Sănătății și la Casa Națională de Sănătate pentru a-și dovedi veniturile financiare, deoarece trebuie să își achiziționeze o aortă artificială din metal, din import, pentru că trebuia să i se facă de câteva luni o intervenție chirurgicală pe cord deschis, în vederea înlocuirii aortei principale de la inimă.

Ce a spus instanța

Magistrații Tribunalului din Constanța au reținut că atribuțiile primarului nu includ și acordarea indemnizației pe care o solicită fostul primar. Pentru recunoașterea calității de primar, lui Angheluș Udrea i s-a eliberat deja o adeverință care atestă acest lucru, astfel că instanța a decis respingerea cererii ca nefondată. Decizia a fost comunicată pe 17 mai 2021 și nu este definitivă, urmând a se judeca recursul.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu o sa ii dam nimic, vine sezonul rece, toti bugetul il vom da pe alcool, sa ne incalzim
2
0
Mergi la fratele tau din Lanurile Rosoaga.te ajuta.nu impreuna cu el si nu numai ati daramat Cladirile CAPurilor si grajdurile?nu impreuna cu ei ati dat foc la arhiva primariei sa va stergeti urmele.aloo instanta,jet oceanic sa i dati acestui derbedeu
3
0
Cat tupeu,daca ar fi venit un locuitor normal din Mereni cu asa o cerere il trimiteau judecatori la spitalul de nebuni.
4
0
in inima lui!
0
0
dar actualul vice nu a venut la intins mana
0
0
la intins mana astia sunt primii, nu le este rusine
4
0
Ucickcjxj bcjyhxlv
0
1
te operezi gicule pe banii tai.mai vinzi din furaciuni,ca ai de unde,si marchezi banul!
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367