REPLICA ONLINE CONSTANTA

24° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
24° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Fostul primar din Rasova are de achitat prejudiciile comise în mandatul său

Fostul primar din Rasova are de achitat prejudiciile comise în mandatul său

Replica API 24 august 2018 | 09:44 2368

Proces la Curtea de Apel Constanţa

Proces la Curtea de Apel Constanţa

Neamțu Mihalache, fostul primar PSD al comunei Rasova, este foarte aproape de a fi obligat la plata a unor sume impresionante către bugetul localității pe care a condus-o timp de un mandat și jumătate. Actualul primar l-a dat în judecată încă din mai 2017, iar în iulie 2018 Tribunalul Constanța a admis cererea comunei Rasova și l-a obligat pe fostul primar la plata unor prejudicii importante. Neamțu Mihalache a făcut recurs, iar procesul se judecă acum la Curtea de Apel.

Curtea de Apel Constanța are în judecată un dosar înregistrat pe 22 august 2018, prin care pârâtul Neamțu Mihalache face apel împotriva unei sentințe pronunțate de Tribunalul Constanța pe 19 iulie a.c. Alături de apelantul Mihalache mai sunt pârâți în dosar Maria Uzunu și Georgeta Niță, în timp Unitatea Administrativ Teritorială Comuina Rasova- prin primar este parte intimată.

Reamintim că Neamțu Mihalache a demisionat în 2014 din funcția de primar, invocând motive de sănătate, dar și în semn de revoltă față de dezinteresul PSD față de nevoile comunei Rasova. În paralel, a existat și o hotărâre definitivă a Curții Supreme cu privire la situația de incompatibilitate în care s-a aflat Neamțu Mihalache între 2008 și 2012, când a ocupat atât funcţia de primar al comunei Rasova, cât şi calităţile de administrator în cadrul Danubiu Sat TV, de reprezentant în cadrul Întreprinderii Familiale Neda Iuliana Mădălina, precum şi pe cele de administrator şi Preşedinte al Consiliului de administraţie în cadrul SC Ovidunărea Cooperativă Agricolă.

Plăți frauduloase pentru lucrări neefectuate

În dosarul de la tribunal, având ca obiect acțiune în răspundere patrimonială, instanța l-a obligat pe fostul primar Neamțu Mihalache la plata a peste 100.000 de lei, plus dobândă, reprezentând prejudicii aduse comunei prin două contracte ilegale încheiate cu o firmă care a încasat banii primăriei, fără a presta niciun un serviciu în schimb. În aceeași speță, judecată anterior la Judecătoria Medgidia, se reține faptul că ”prin contractul nr. 1223/29.03.2013 nu a fost executat niciodată, plățile din acest contract fiind obținute în mod fraudulos de către pârâtă (firmă căreia instanța nu îi face public numele, intrată între timp în faliment și radiată pe 26.02.2015 - n.red.)”.

De asemenea, judecătorul a luat în considerare și un raport al Curții de Conturi, ”care a considerat că nu se justifică din partea reclamantei din prezentul dosar încheierea contractului nr. 1223/29.03.2013, deoarece obiectul contractului trebuia realizată cu personal propriu din unitate”. Ulterior, Judecătoria Medgidia a declinat dosarul către Tribunalul Constanța.

Prejudicii de peste 100.000 lei

Luna trecută, tribunalul a dat și sentința: ”Respinge cererea formulată în contradictoriu cu pârâta Niţă Georgeta ca fiind formulată în contradictoriu cu o persoană fără calitate procesuală pasivă. Admite în partea cererea. Obligă pârâtul Neamţu Mihalache la plata către reclamantă: a sumei de 74.400 lei prejudiciu rezultat ca urmare a încheierii contractului de prestării servicii nr. 1223/29.03.2013 la care se adaugă dobânda legală calculată de la 30.05.2014 până la plata efectivă a debitului; a sumei de 29.700 lei prejudiciu rezultat ca urmare a încheierii contractului de prestării servicii nr. 1470/16.04.2013 la care se adaugă dobânda legală calculată de la 30.05.2014 până la plata efectivă a debitului.

Respinge cererea privind obligarea pârâtului Neamţu Mihalache la plata penalităţilor de întârziere, ca neîntemeiată. Respinge cererea formulată în contradictoriu cu pârâta Uzunu Maria ca neîntemeiată. Respinge cererea privind cheltuielile de judecată formulată de reclamantă ca neîntemeiată. Obligă reclamanta la plata către pârâta Niţă Georgeta a sumei de 1000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Constanţa sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată în şedinţă publică, azi 19.07.2018”.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ia vedeti,ca asat e varu lui Deliorga Cristi,marele Bandit al Judetului,prieten cu Basica.
2
0
bai negoita primarul lui peste prajit cand plmea repari strada?.eu am 3 limuzine de lux in valoare de 100 mii de euro si nu vreau sa le stric pe strada ovidiu la nr.34 unde locuiesc eu.ati inceput sa faceti santuri acum 3 luni si ati abandonat lucrarea.o sa vina ioarna si va prinde cu santurile sapate.eu am o vila de 1 milion de euro.
4
0
Totul se plateste in viata !Va platii CAND LE VA VENII RANDUL . Pana atunci se sta la ....coada!!!!!!
2
2
Diana ,mi ai promis ca ma angajezi, vrei banii inainte ca la curva sau futakul de liviu nu te mai asculta??
2
0
orasul e praf si noi facem zilele orasului!
4
0
ce buna asta, Sheriff pupaciosul. hahahhaa
1
2
Cu chiu cu vai s-a reparat piciorul podului sf. Maria de la Triton dar nimeni nu vede ce a ramas in urma lucrarilor, numai moloz, folii de plastic, mizerie. Dar sigur firma care a lucrat acolo si-a luat banii... Dar cine sa controleze, Neacoitza futacul sau Serif pupaciosul? E jale? Strada Titulescu e o groapa imensa de o luna jumatate, asteptam o ploaie serioasa ca s-o luam de la capat. Alti bani, alta distractie...
2
0
SI PENTRU CA NU MAI AVEM DE EXECUTAT NICIO FURACIUNE IN CERNAVODA NE AM GANDIT NOI NEGOITA LIVIU SI CARJALI SERIF SA CONSTRUIM FALEZA ORASULUI SA SE PLIMBE ASISTATII SOCIALI SI SOMERII ORASULUI.IN L LOC SA INVESTIM INTR O SOCIETATE SA AIBA DE MUNCA CETATENII SPALAM BANII CU ABC VAL,CONSIX S.A FIRME DIN AFARA ORASULUI.LUI CHIVU DE LA OBENMAN NU II DAM LUCRARI CA NU DA PARAINDARATULGRAS.SI CA EXEMPLU DATI UN OCHI PE STR.OVIDIU UNDE SANTURILE SAPATE DE CATEVA LUNI PTR CANALIZARE ASTEAPTA IARNA POATE SE DARAMA SI CASELE.POATE CITESTE DNA ACEST ARTICOL SI VINE SA VA ADUNE HOTILOR .
16
2
ca primar din cernavoda si futac inrait al curvelor din primarie jur ca ma voi duce la puscarie pentru furaciunile pe care le fac si profita numai japitele din subordine intrebati-o pe silvia secretara care la 6 luni de la moartea mosului ei ia facut pomana unui nou angajat de la cadastru , oferindu-i zbarcitura de fofoloanca !
12
3

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369