REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Fostul primar Ionel Chiriță n-a fost prezent la şedinţele Consiliului Local, dar şi-a cerut banii!

Fostul primar Ionel Chiriță n-a fost prezent la şedinţele Consiliului Local, dar şi-a cerut banii!

Replica API 14 martie 2019 | 00:00 368

Îşi poate lua adio de la remuneraţie

Îşi poate lua adio de la remuneraţie

Ionel Chiriță

Nu s-a prezentat la ședințele de Consiliu Local, dar vrea să fie plătit, în acest sens, solicitând sprijinul magistraților. Vorbim despre fostul primar din Hârșova, Ionel Chiriță. Judecătoria Hârșova a decis respingerea acțiunii prin intermediul căreia cerea suma de 3804 lei, reprezentând indemnizația de ședință în calitate de consilier local, decizia fiind menținută și de Tribunal marți, 12 martie.

Ionel Chiriță a fost membru al Consiliului Local Hârșova din anul 2012. În data de 1 septembrie 2015, i-a fost comunicată HCL nr. 68/27.08.2015 prin care s-a dispus că se ia act de încetarea mandatului său de consilier local și vacantarea locului respectiv, întrucât a lipsit nemotivat de la ședințele din data de 27 mai, 26 iunie, 30 iulie, respectiv 27 august 2015.

Chiriță a contestat hotărârea de consiliu în instanță unde a și câștigat, de altfel. Prin sentința civilă nr.114/29.01.2016 pronunțată de Tribunalul Constanța, s-a constatat că nu a fost îndeplinită condiția privind lipsa la mai mult de 3 ședințe ordinare a consilierului local, motivat de faptul că la data de 30.07.2017 era în concediu medical.

Fostul consilier a solicitat, ulterior, printr-o altă acțiune în instanță, să fie remunerat pentru perioada cât nu a făcut parte din consiliu, sume pe care, spune el, le-ar fi încasat în măsura în care nu ar fi fost emisă hotărârea de consiliu.

Pentru fiecare ședință, indemnizația era în cuantum de 634 lei și, ca urmare a excluderii din consiliu, nu a mai participat la un număr de 12 ședințe ale Consiliului Local. La sfârșitul anului 2016, a fost remunerate doar pentru șase luni, nu și pentru restul perioadei.

În instanță, Consiliul Local a arătat că fostul consilier solicită indemnizația pentru o perioadă de 6 luni din cele 12 luni, cât nu a mai avut calitatea de consilier, respectiv perioada mai -iunie 2015 (când a fost absent din ședințele consiliului local) și februarie -mai 2016 (perioada de la data primirii sentinței civile și până la alegerile locale).

”Pentru perioada mai-iunie 2015, reclamantul nu justifică motivele absenței sale de la ședințele Consiliului local, singura luna motivată, cu certificat medical, fiind iulie 2015„, a spus judecătorilor reprezenatntul juridic al Consiliului Local Hârșova.

De precizat faptul că, este cel mai probabil ca imposibilitatea lui Chiriță de a se prezenta la ședințele consiliului local să fie una penală, respectiv faptul că acesta avea calitatea de inculpat în dosarul penal nr.190/P/2015 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, privind derularea și atribuirea unor contracte de achiziții publice în perioada cât reclamantul a avut calitatea de primar al orașului Hârșova.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce fata de vacar are individul
0
0
Tata nu lua in seama toate comentariile pentru ca esti cel mai bun tu vei fi primar nu tatal hotilor Nadrag sau handicapata de Pelelunga sau infractorul de Dia sau jmecherul de ionescu
1
0
Chirita este un inginer deosebit care stie cind si unde sa atace pentru a-si atrage profituri de imagine si finaciare dar refuza sa inteleaga ca a ajuns o carcasa de porc slinos cu viermi in creier care il fac sa devina un barbat atractiv pt camelia serban
1
0
Cred ca Chirita l-a chemat pe Tariceanu la Harsova sa-i poarte noroc lui ionescu cum i-a purtat dupa vizita din 2007. Totusi asteptam sa ne spuna Chirita daca este adevarat ca echipa de constructii a Primariei lucrat la casa lui vio dupa cum spune Ghita. Probabil este vorba de Sebastian Ghita , un om care stie multe adevaruri.
2
0
Sai lingi grasimea si balele lui Chirita ca sa poti sa scri ceva si de copilul hot de bancomate Dia
0
1
Uitativa,tantilor,la actualul primar,care va fura,f...te,cum vrea el.Articolul e comandat de actualul primar,pentru al ponegri pe nea Ion,care a fost mentorul lui.Nea Ioane,de ce nu spui,cum cu mana ta,ai construit casa lui Vio.Zii ,nene,asta asteptam!Te-a intrecut la furat,nea Ioane,Vio.Bun mentor ai fost si esti,dar elevul te-a facut.La urmatoarele alegeri il vad pe Chirita la capitanie,iar Ionescu la primarie,doar ambii sunt broscoi de balta in permanenta caldura si oracaiala,minciuna si scorneala.Asta merita satucul,paduchi,raie si curvie!
3
0
Chirita este un hot mai mare de cit bratianu
2
0
Daca ru nu merg la munca 4 zile nemotivate, am probleme cu angajatorul, cum as putea sa ii mai cer si banii de salariu pe neprezenta? Istia isi fac de cap pe banii prostilor care platesc impozite ... sistem de 2 bani
6
0
Urati barbati mai avem: grasi, gushati, buhaiti....burtile pline de carne, carnati, tuici, palinci....Nu avem deloc cultura in nici un domeniu...nici macar rafinament in ale mancarurilor...Am comentat doar poza!
4
1
Asta da porc. Nu cumva este primarul care dupa ce a vindut santierul naval pe nimic ia intrat in posesi un apartament in bucuresti? Sau cinematograful cu care nu sa inteles la spaga sau caminul de batrini facut cu sute de miliarde din care a furat fara mila sau crede ca lumea nu stie ca dupa ce nu a mai fost primar sa asociat cu firma care a facut lucrarile.......
7
1
De la spaga pe care o percepea din ori ce pozitie sa ingrasat porcu sa nu mai spunem si de faptul ca el este adeptul sa calcam pe cadavre. O jigodie care fara tucu care il leaga la sireturi este terminat
6
0
Are dreptate omu sa ceara bani face si el ce vede la alesi poporului ca nici aia nu vin la sedintele din parlament si nu le-a oprit nimeni din bani.
3
1
Doar banii ii intereseaza ca de altfel comunitatile nu se dezvolta ,neavand cine sa ia masuri prin absentare.
3
0
Astia sunt primatii nostri , niste dobitoace de porci la propriu si la figurat, cu fetze ca atare.
7
0
ce comentariu de frustrat masturbat cu ata-n cur ai mai Vasilica. Mars la munca si lasa datul cu parerea despre altii ..
2
6
Ce moaca de pork are individul,se vede ca traieste pe picior mare.Nu ii este rusine?
13
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614