REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Fostul purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean, scandalizat de furturile din auto: Ruşine celor care nu pot face nimic pentru oameni!

Fostul purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean, scandalizat de furturile din auto: Ruşine celor care nu pot face nimic pentru oameni!

Replica API 4 septembrie 2014 | 00:00 213

Circa 10 maşini sparte într-o singură noapte

Circa 10 maşini sparte într-o singură noapte

"Fenomenul" furturilor din autoturisme continuă în Constanţa! Pe lângă sesizările la Poliţie în care câte un proprietar se plânge că şi-a găsit maşina vandalizată şi cu bunuri lipsă din interior, sunt şi episoadele în care infracţiunile au loc în cascadă. Asta s-a întâmplat şi în noaptea de marţi spre miercuri, când circa 10 autovehicule au fost luate la rând, pe raza Secţiei 4 Poliţie. Victimă a unei astfel de infracţiuni este şi medicul internist, Florian Stoian, fostul purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

În dimineaţa de miercuri, 3 septembrie, proprietarii a circa 10 autoturisme au rămas înmărmuriţi şi au anunţat imediat Poliţia. Oamenii legii s-au deplasat la faţa locului, pe bulevardul I.C. Brătianu şi pe strada Dezrobirii, declanşând o anchetă. Autorii sunt necunoscuţi momentan însă, cel mai probabil, sunt minori, aşa cum s-a mai întâmplat şi anul trecut, când cinci minori, domiciliaţi în Cartierul Social Henri Coandă, au spart nu mai puţin de 15 maşini, parcate în Poarta 6 şi Kilometrul 5. Un alt cunoscut spărgător de maşini este un puşti de 14 ani, Nicuşor, care fuge din centrul de plasament pentru a-şi face "treaba", având la activ peste 80 de maşini. Un alt cartier care se confruntă cu o avalanşă de furturi din autoturisme este Tomis Nord, unde oamenii legii au prins mai mulţi făptaşi, bineînţeles că minori. Şi exemplele ar putea continua la nesfârşit, însă poliţiştii au mâinile legate întrucât minorii nu răspund penal până la vârsta de 14 ani. De la această vârstă, însă, până la împlinirea a 16 ani, ei răspund penal dacă se constată că au avut discernământ în momentul comiterii faptei, adică dacă au ştiut că fac un lucru rău, nepermis, şi şi-au dat seama de consecinţele lui. Aici intervine şi gravitatea faptei, cât şi alte elemente, ceea ce-i obligă pe oamenii legii, de multe ori, să-i cerceteze în libertate. Alarmat de "fenomenul" de faţă este şi medicul internist Florian Stoian, fostul purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, care a spus pe Facebook: "Constanţa 2014,România în UE. Din nou maşini vandalizate în cartiere - cred că au fost sute în ultimul an. Am vorbit cu un poliţist care a fost singur cu un jandarm toată noaptea. Cine răspunde pentru pagube? Cui să ne adresăm? Ruşine tuturor acelora care nu pot face nimic pentru oameni!Ce mare greutate e să pui camere în oraş?".

Maşini sparte şi în parcarea de la City Mall

Şi, cine credea că furturile din auto au loc numai noaptea şi în locuri dosnice, iată că nu e aşa. Se pare că astfel de evenimente nefericite au loc şi în parcarea centrelor comerciale, ziua, în amiaza mare. "Nu este posibil aşa ceva! Ieri (marţi - n.r.) am ieşit cu o prietenă în parcul Tăbăcărie şi am parcat la City Mall. Ei i-au spart maşina, au cotrobăit dar nu au găsit nimic de valoare. Azi de dimineaţă (miercuri - n.r.), mai multe maşini au fost sparte de la Big până la sensul de la câmp. Erau sparte aleatoriu! Cred că singura noastră măsură de prevenţie este să nu lăsăm nimic de valoare în maşină, dar asta chiar ne poate garanta că nu va fi spartă maşina?! Incredibil!!", a spus ea pe Facebook. Şi discuţiile s-au încins, oamenii nemaiştiind ce ar fi bine de făcut pentru evitarea acestor evenimente. Fie că este vorba de camere de supraveghere montate în oraş, alarmă la autoturism, să nu-şi lase obiecte de valoare în maşini, constănţenii consideră că nimic nu i-ar împiedica pe hoţi să acţioneze, decât o lege mai aspră.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614