REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Fostul rector al Universităţii Ovidius, Dănuţ Epure, în arest la domiciliu

Fostul rector al Universităţii Ovidius, Dănuţ Epure, în arest la domiciliu

Replica API 5 aprilie 2014 | 00:00 133

După numeroase solicitări depuse la instanţă şi după aproape 8 luni de arest preventiv, fostul rector al Universităţii Ovidius, Dănuţ Tiberius Epure, trimis în jduecată pentru luare de mită, iese de după gratii şi revine la Constanţa. Magistraţii au încuviinţat înlocuirea măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu. Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă.

Remintim că procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată în luna septembrie anul trecut pe Dănuţ Tiberius Epure, în sarcina căruia s-au reţinut două infracţiuni de luare de mită şi infracţiunea de folosire, în orice mod, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii; pe Gabriela Stanciu, prorector al Universităţii Ovidius la data faptelor, în sarcina căreia s-au reţinut infracţiunile de luare de mită şi infracţiunea de folosire, în orice mod, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii; Stere Tala, persoană fără calitate specială, în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de luare de mită şi Lucica Toader, persoană fără calitate specială, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită. La data de 30 iulie 2013, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor Epure şi Tala. Ulterior, Tala a fost eliberat, în timp ce Epure a fost menţinut în arest până la finele săptămânii trecute, când Curtea de Apel a luat decizia arestului la domiciliu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614