REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Fostul secretar al primăriei din Mangalia a pierdut procesul cu Cristian Radu

Fostul secretar al primăriei din Mangalia a pierdut procesul cu Cristian Radu

Replica API 9 martie 2022 | 19:23 1918

Daniel Vlădescu este un personaj destul de controversat în peisajul politic dobrogean. Fost secretar al primăriei Mangalia, până în 2012, acesta a fost plecat din țară după ce a fost găsit cu nereguli de primarul Cristian Radu, mai exact cu arhiva juridică depozitată în patru saci de gunoi. Revenit în țară acesta a fost angajat consilier juridic la Poliția locală însă și aici a invocat faptul că i s-a dat... de muncă. De această dată, Daniel Vlădescu a chemat în judecată pe primarul din Mangalia, solicitând anularea actului administrativ prin care a fost sancționat deoarece nu și-a îndeplinit îndatoririle de serviciu, mai precis să întocmească niște rapoarte de activitate.

Daniel Vlădescu

Motivarea lui Daniel Vlădescu

Daniel Vlădescu și-a motivat cererea prin faptul că actul administrativ de sancționare nu corespunde normelor de reglementare. Mai mult decât atât, bărbatul spune că întreaga procedură de cercetare disciplinară este ilegală, ceea ce face ca raportul comisiei de disciplină să fie, alături de toate celelalte acte emise în cadrul procedurii, lovite de nulitate absolută, prin încălcarea normelor juridice de ordine publică, astfel actul administrativ final fiind fundamentat pe un raport ilegal.

Ce a spus primarul

Primarul din Mangalia a depus întâmpinare prin care a solicitat respingerea cererii și obligarea reclamantului la plata cheltuielilor de judecată, arătând că atât dispoziția contestată, cât și raportul comisiei de disciplină îndeplinesc condițiile de formă instituite prin art. 28 alin.1 și art. 50 alin.3 din Codul administrativ, iar acestea sunt temeinice și legale în contextul în care reclamantul a refuzat să-și îndeplinească atribuțiile de serviciu, constând în completarea rapoartelor de activitate.

Radu Cristian

Instanța a respins cererea lui Daniel Vlădescu

Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au reținut că primarul a solicitat reclamantului întocmirea unor rapoarte de activitate, această solicitare fiind determinată de suspiciunea că reclamantul petrece mare parte din timpul de lucru în alte locuri. Astfel, reclamantul avea obligația de a îndeplini dispoziția primită, respectiv de a întocmi rapoartele de activitate solicitate. Instanța apreciază că solicitarea primarului adresată unui funcționar public privind întocmirea unor rapoarte zilnice de activitate nu este un demers abuziv, având ca scop verificarea modului în care reclamantul își îndeplinește atribuțiile de serviciu. Reclamantul nu a făcut dovada faptului că ar fi întocmit rapoartele solicitate, rezultând astfel că a săvârșit abaterile disciplinare reținute, fiind în mod întemeiat sancționat. Pentru toate aceste motive instanța va respinge cererea de chemare în judecată ca neîntemeiată. Sentința a fost dată pe 7 decembrie 2020 și nu a fost definitivă, pe 22 martie 2022 urmând a se judeca apelul.

Reporterii Replica de Constanța au încercat să obțină un punct de vedere de la primarul Radu Cristian, însă acesta a nu răspuns la telefon.

V.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acest ins, cind era cu tusac si gasca nu i se ajungea la nas cu prajina , spagar. In privat se cauta muncitori.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614